Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Во Велес отворија Кипер веднаш до Кам, и сега една була не можеш да видиш веќе во Кам.
Ако е така,јас предлагам субвенции да им плаќаме на Кипер само да не ги гледам пред очи

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
Ednostavno e: ne odete vo albanski prodavnici, kafani, restorani itn. Tie to go prakticiraat vekje, koj vo Ramstor koj vo Kipper, ne davaat mnogu pari na kauri.
Tака е. Албанците од многу одамна купуваат само кај свои. На пазарче у Тафталиџе сум го приметил тоа. Албанец, на пазар никад не купува од каур.
Можеби затоа што продавачите Албанци, на своите поефтино им продаваат. Не е иста цената, кај нив, за каур и за Албанец.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Tака е. Албанците од многу одамна купуваат само кај свои. На пазарче у Тафталиџе сум го приметил тоа. Албанец, на пазар никад не купува од каур.
Можеби затоа што продавачите Албанци, на своите поефтино им продаваат. Не е иста цената, кај нив, за каур и за Албанец.
Ne znam za toa ama koga tivko voveduvas paralelni strukturi za mene logicno e deka koga i da e sledi kupuvanje samo kaj nivnite. Ne deka ne moze nekoj da naleta i kaj Makedonci ama trendot e povekje od vidliv. Za cenite ne znam iskreno, ne mozam da kazam.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.942
Поени од реакции
5.083
Пуно и неговите кога глумат лудило...
„...Ја не знаааааам...нисам видел...„.
Автоматски споено мислење:

Не е до цената како таква, туку до намерата (финансиски) да се штити својот, преку купување само кај своите а не кај другите...

Се надевам дека и на Македонците (по род, не по изрод) ќе им дојде умот па и тие ќе го практикуваат истото.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.188

Се повеќе албанци во населби со мнозинство Македонци, до каде ќе се трпи ова?

ne. nie sme. trebase da ve istrebime.

valjda na site na balkanot poleka ke ni dojde pamet deka osven u svojata drzava vo nitu edna druga nesmee da glumime gazdi.
Најдобро почни од себе, остави ги вецињата таму, дојди тука и одраводи накај ситуацијава.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741

Се повеќе албанци во населби со мнозинство Македонци, до каде ќе се трпи ова?

Најдобро почни од себе, остави ги вецињата таму, дојди тука и одраводи накај ситуацијава.
ne se sekiraj ke bide, vo 2001va dojdov, ke dojdam pak.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Да се надеваме тогаш.
А ти ги браниш , ги оправдуваш, мнозинството Албанци или си дел од нив и за тебе е нормално тоа? Мое мислење е дека Албанците во Македонија ги држат како неписмени, шверцери, битанги, дека не се способни за ништо културно од ДУИ, Оџите, странски фактор. Значи седам со албанец и он ми вика попаметен сум од тебе, ама поубаво ми е вака. На подрум да сум . Не мешај во муабетот Македонец, Србин, Бугарин .
Дали мислиш дека мнозинството Албанци се изманипулирани од други фактори?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Исто така Бујар не ја учеше ќерка му да се ебе со каури продавачи на тезга у Ѓорче,ама ќерка и на Маја комшикава имала дечко Албанче,многу фино дете од Нерези,татко му најголемата тезга у Ѓорче на пазар ја држел

Kajgana Shop

На врв Bottom