Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
Се заљубив и посветив на спорт.
А во темава се собрани хејтери, полни со предрасуди и стереотипи. Мозокот преку форум не можеш да им го смениш.
Наместо да бидат љубопитни, они се џаџментал
а ти барем, љубопитен ли си?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485

И он сака како Албанците, али прво треба да знае дека не важат законите за сите подеднакво.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.188
Puno sho znaci Bila Zora na shipski?
Ништо не значи.
Бела зора е словенски топоним, тоа потврдува дека слпвените билњ тука во антиката.
Автоматски споено мислење:

Во штип и во скопје има римски и грчки урнатини и латински артефакти, значи предците на љузми или се римјани или он е пун со гомна.
Илирите во рано римско време плачкале бродови на јадранот. Тоа е историски потфрдено, пошто по илирската кралица имате неколку политичарки именувани.
Во рим имало некои буни, се на линија западно од шарплаинина кон север.
Над 30% од зборовите во албанскиот јазик се латинизми, ги имаш власите кои целосно се латинизирани, имаш албански зборови кај романците, значи некогаш биле соседи, затоа се мисли дека по северно била позицијата на протоалбанците.
Scodra - Shkodra
Skupi - Shkupi
Naisus - Nish
Astibo - Shtip
Bylis - Ballsh
Трансформацијата е по албанскиот јазик, значи с - то кај латинскиот скоро секогаш станува ш кај албанскиот.
Desare - dëshir итн.
Ако ги гледате сите други латински градови во балканот кои имаат С остануваат на С.
Балканот немало само илири, имало и други народи за кои знаеме многу малце.

Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.967
Па не мора ништо да остават, ирелевантно е тоа, доволно е унанимно сите историчари тоа да го тврдат, апсолутно нема ниту еден кој ги поврзува со сусарстанците или да вика дека не се балканци.
Автоматски споено мислење:

Се е интересно ама цитат дај од антрополог или историчар или барем клозетар да е...
Малце е трагично што коменти на јутјуб видео постираш, стварно не ми е јасно што образпвание имате.
Ојјј море Африм, ајде малце вовед во антропологија. Знаеш ли што прават антрополозите? Одат кај некое племе, ги набљудуваат, разговараат, испитуваат обичаи, фаќаат прибелешки и после ги објавуваат. Буквално прва слика на тема антропологија на Википедија е тоа.

И сега јас од самото племе ти давам од прва рака информации ти ми викаш антрополог. Тоа е исто како да ти дадам видео изјави од Енвер Хоџа, а ти да ми викаш да ти дадам изјава од неговиот биограф што пишувал за него. Па не може бе Африм антропологот да знае повеќе за племето за кое пишува од самото племе, ме сфаќаш?

Иначе еве си и на ОФ Нет

Се заљубив и посветив на спорт.
А во темава се собрани хејтери, полни со предрасуди и стереотипи. Мозокот преку форум не можеш да им го смениш.
Наместо да бидат љубопитни, они се џаџментал
Не знам дали тролаш или не, ама ако не имам едно прашање до тебе. Дали треба до бесконечност да бидеш куриос? Не постои ли точка кога еве си бил куриос, си давал бенефит оф а даут (хе-хе Даут) и сфаќаш дека тоа е тоа. Еве на пример што треба да живее некој 10 години во Лојане за да може да донесе заклучок за нив? Или не се доволни 10, треба, 15, 20 никогаш? Те да речеме дали не сме многу џаџментал дека Заев е копито просто или Мицко е дефиниција за неспособност? Или дека Јапонците се воркохолици. Или дека Величе Шумуликовски е дрво. Дали еден експеримент, една обзервација мора да се повтори 100000 пати со истиот резултат за да можеме да донесеме конечно заклучок и да бидеме џаџментал?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Почна да ми удира со бокс. Од нејзините тупаници, верувајте, колата се тресеше.
... Целата оваа тага траеше 30 минути. Еднаш мечката повторно падна на земја и повеќе не стана, додека јас жив бев спасен“, признава Африм Исуфи.
:unsure:

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.442
Поени од реакции
3.529
Над 30% од зборовите во албанскиот јазик се латинизми, ги имаш власите кои целосно се латинизирани, имаш албански зборови кај романците, значи некогаш биле соседи, затоа се мисли дека по северно била позицијата на протоалбанците.
Scodra - Shkodra
Skupi - Shkupi
Naisus - Nish
Astibo - Shtip
Bylis - Ballsh
Трансформацијата е по албанскиот јазик, значи с - то кај латинскиот скоро секогаш станува ш кај албанскиот.
Desare - dëshir итн.
Ако ги гледате сите други латински градови во балканот кои имаат С остануваат на С.
Балканот немало само илири, имало и други народи за кои знаеме многу малце.
Друже со што се дрогираш? Не е ваљда дека на трезно овој муабет го тераш.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.942
Поени од реакции
5.083
Не знам зошто ви постои темава. Не постои соживот помеѓу шипурки и Македонци, нема ни да постои. Па и за другиве заедници ова важи. Пред нас циганите се курчат ама пред
шипците, им го пушат и се поголеми шипци од шипци. И поголеми исламисти од Арапите. Додека Власите е дискутабилно ама забележано е во историјата дека и тие му зариле нож на Македонецот многу пати. Торбешиве иако за мене не се одделни ама се двојат, се бетер и од шипциве. Врти капи. Босанците не ни направиле некое зло и нè почитуваат ама се дружат со шипци, така што сомнителни се. Не се знае сè уште дали нас би ни одбрале пред нив или обратно. А Турциве некако најнеутрални ми се ама како со Босанците, треба да се држат на око, бидејќи верата ги поврзува. И за крај, нема соживот со македонските предавници. Значи Македонецот МОРА само со себе да има соживот ако сака да опстане и во иднина. И да се варди од предавници.
Се потпишувам...(y)

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.281
Поени од реакции
8.683
Настрана натегањава со Пуно на темава, сум приметил меѓу Санџаците во државава има најцврста племенска кохезија. Познавам и комуницирам со многу луѓе, сум видел Албанци на раб на егзистенција, за Македонци и да не зборувам, луѓе кои пред 10-15 год. горе-долу живееле стабилен, нормален живот, од стресови и несреќи си навлекле изливи, инфаркти, аневризми, ракови итн. Санџак кои живее на раб на егзистенција сѐ уште немам видено, сите кои што сум ги сретнал од материјален аспект добро стоеле...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.485
Не знам дали тролаш или не, ама ако не имам едно прашање до тебе. Дали треба до бесконечност да бидеш куриос? Не постои ли точка кога еве си бил куриос, си давал бенефит оф а даут (хе-хе Даут) и сфаќаш дека тоа е тоа. Еве на пример што треба да живее некој 10 години во Лојане за да може да донесе заклучок за нив? Или не се доволни 10, треба, 15, 20 никогаш? Те да речеме дали не сме многу џаџментал дека Заев е копито просто или Мицко е дефиниција за неспособност? Или дека Јапонците се воркохолици. Или дека Величе Шумуликовски е дрво. Дали еден експеримент, една обзервација мора да се повтори 100000 пати со истиот резултат за да можеме да донесеме конечно заклучок и да бидеме џаџментал?
од 50 години животно искуство можам да кажам дека ова е најголемо изгубено време што сум го видел

Настрана натегањава со Пуно на темава, сум приметил меѓу Санџаците во државава има најцврста племенска кохезија. Познавам и комуницирам со многу луѓе, сум видел Албанци на раб на егзистенција, за Македонци и да не зборувам, луѓе кои пред 10-15 год. горе-долу живееле стабилен, нормален живот, од стресови и несреќи си навлекле изливи, инфаркти, аневризми, ракови итн. Санџак кои живее на раб на егзистенција сѐ уште немам видено, сите кои што сум ги сретнал од материјален аспект добро стоеле...
факинг шит
си видел албанци, санџаклии, ракови, раб на егзстенција.....

ти треба директ у Аман да идеш да се одмориш брате

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.967
Има една анегдота од Југославија. На Ташмајдан била организирана корида со шпански тореадор. Тореадорот после дал изјава дека Југословените се ненормални, сите навивале за бикот. И јас така.

од 50 години животно искуство можам да кажам дека ова е најголемо изгубено време што сум го видел
Штета :(

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083

^^ Пффф од фотографијата изгледа како панкери да протестираат пошто им била исклучена струјата... :facepalm:
Ебате написот и „политички коректните“ медиуми, наместо јасно и гласно да кажат дека група цигани сакаат да продолжат да крадат струја, како што тоа го прават нивните ментори Шќиптарите и со истите методи.

На времето (додека колку толку функционираше нешто налик на држава) овде би влегле џандари и би извршиле примена на законите за неблокирање на патишта и автопати, и оржување на јавен ред и мир. Добар ќутек да ги држи некое време. Сега нема тоа - сега глумиме „политичка коректност“ и оставаме секаква багра да ни се качува на глава грб и да паразитира од наша пот.

Kajgana Shop

На врв Bottom