Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Jaс би ти рекол да не го чепкаш, и да го оставиш таков каков што е.
Тоа е дел од техничката култура и наследство на овие простори, а такви Голфови нема веќе кажи-речи оставено во оригинална состојба.
Подобро оригинал, отколку некој мотика стајлинг.
Абе не мислев да го сменам целиот.Од надвор тоа си останува ист.Него внатре.Незнам дали се имаш возено али ептен е некако празен.Али немам идеа што можам да му додадам.Па затоа прашувам за идеа некој ако има менувано нешто кај ваков голф

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Колку кошта еден Голф 4ка, увезен?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Абе не мислев да го сменам целиот.Од надвор тоа си останува ист.Него внатре.Незнам дали се имаш возено али ептен е некако празен.Али немам идеа што можам да му додадам.Па затоа прашувам за идеа некој ако има менувано нешто кај ваков голф
Па и за внатре ти велам, не е колата само однадвор...има и внатрешност, и моторен простор...гепек...
Таков, имам и возено, се имам и возено... а јас и не би се смеел онака потценувачки на таков подарок...напротив, би бил среќен, бидејќи добивам дел од автомобилистичката историја... Иако Голф од која и да било генерација никогаш не би купил :)
Верувај...90% од сите Голфови 1 во државата, а ти збориш за кец од 77 година со кратките штопови, се максимално измалтретирани и мотика стајлингувани, а ти како што велиш имаш сосема пристоен примерок.
Верувај, вреди да се задржи во потполна оригиналност, многу повеќе ќе вреди и ќе биде ценет отколку со седишта од Голф 2 на пр. табла од Голф 3 или слично...
Остави ја колата како спомен на едно време и една култура.
Ако веќе толку многу сакаш, најди некој крш и ставај му што и како сакаш.
Ова е само еден добронамерен совет, кој, се разбира, можеш, но и не мораш да го послушаш. :)

Член од
17 декември 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
имам застава 128..сакам да наместам обртометар, најдов еден од лада и го поставив ама не кажува како што треба многу е тром..можи некој да ми помогни во врска со ова???

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Дај ако сакаш стави некоја слика да го видиме барем во каква состојба е, пофали се...

Член од
1 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Да прашам нешто имам Рено Клио 2000 година е сеа го нема оригиналното радио и дали тоа пречи што во индикаторот за температура и за време не ми покажува температура и дали може тоа да го решам со ова радио што го имам и како што треба да поврзам со ова радио???

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Да прашам нешто имам Рено Клио 2000 година е сеа го нема оригиналното радио и дали тоа пречи што во индикаторот за температура и за време не ми покажува температура и дали може тоа да го решам со ова радио што го имам и како што треба да поврзам со ова радио???
а функционираат ли тие индикатори т.е. покажуваат ли нешто или се на нула т.е. исклучени? да не е прегорен некој осигурач т.е. да немаат струја во себе?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Да прашам заинтересиран сум да купам кола SEAT Ibiza 2000 година,јас како што знам Seat имаат мотор од Golf (НЕЗНАМ ДАЛИ СУМ ВО ПРАВО ИЛИ ГРЕШАМ) ?
И се разбира да ми предложите совет за кола до кај 2000 евра(во Бугарија)+околу 800 царина , сакам да одам неделава во Бугарија.
Разгледувам Renault Clio,Renault Megane,Fiat Punto,Opel Corsa,Opel Astra ili Pegeot 206. Ако можете позитивни и негативни коментари за коливе
од аспект цена на одржавање,скапи делови, потрошувачка на гориво.

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Друже .. од коливе што си ги глеал .. би ти ги препорачал Opel .. за делеви се многу поевтини од овие французиве .. а за потрошња .. па сеа зависи каков мотор ке земеш .. ама општо гледано корсата градска торши околу 6л .. а астрата до кај 7 - 7.5л ! :) И ти препорачувам пошо глеам не се разбираш многу у коли да си земеш некој што се разбира коа ке купуваш .. пошто комшијата мој се фалеше дека се разбира не отидов со него .. и му увалиле пасат со 500 000 ем и лупан ! : ))

Член од
1 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
а функционираат ли тие индикатори т.е. покажуваат ли нешто или се на нула т.е. исклучени? да не е прегорен некој осигурач т.е. да немаат струја во себе?
Покажуваат само часот.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
е ај кога сме веке кај часот...
форд фиеста 2004та... саатот ми касни ептен :) од каде се напојува ? валда не е од некоја посебна батерија чим касни толку... кај се наоѓа како да ја сменам ? денес ако го наместам утреденте веќе 3 - 4 саати касни :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Можеш да му упасираш шалт табла од голф 2-ка ... другар имаше на кец ставено од голф 2 GTI со дигитална километража :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Да си прашам, дали после промена на предни амортизери и спирали треба да се центрира предницата?

Kajgana Shop

На врв Bottom