General Centar
Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
- Член од
- 31 март 2011
- Мислења
- 350
- Поени од реакции
- 188
Osven za potrosnjata i cenata, drugoto ti e aspolutno netocno.Да не се напињаме, секој си има свој вкус. Ние треба да му помогнеме на дечкото што праша за да му се потврди она што тој го сака преку нашите предлози.
Мој совет е да си земе Фиат браво и да знае дека ако е сочувана колата (како и секоја половна) нема да зажали за парите кои ке ги даде.
Бидејки се двоууми помеѓу Вектра и Браво, јас ке направам една споредба од моја гледна точка.
Прво и најважно, Вектрата троши 12-13 литри на 10 км, Бравото троши 8-9 литри (зависи кој мотор, и како се стиска на педала за гас).
Вектрата има според мене, многу погрд изглед од бравото. Италијанците се познати по стилскиот дизајн.
Цените за делови се исти или приближни се релативно ниски и ги има насекаде.
Цените на двете возила се разликуваат. Сочувано Браво можеш да најдеш од 2000 до 2500 евра додека сочувана вектра од 3500 па нагоре (не знам точно до која цена се движат). Цените се со се регистрација на наши таблици.
Значи разликата во цена е околу 1000-1500 евра, што не е малку ако си ограничен со пари, а треба да
планираш дека ке требаат и откако ке се купи за менување на делови и сл.
Комфорот кај бравото кога би го оценил од 1 до 5 би му дал чиста 5ка. Не знам како е кај вектрата но не се сомневам дека е комфортна. Значи пак и двете се комфортни коли, Вектрата има поголем комфорт од Бравото, но разликата не би требало да е голема.
Тоа е единствено нешто на кое Вектраите би можеле да се вадат. Комфор и 5 врати, кој пак ке нагласам, не е толку поголем од Бравото.
Интериерот на бравото мене повеке ми е допаѓа ама пак тука се вкусови во прашање. Јас сакам да има добро осветлување, повеке звучници убави линии, убава шалтабла , а тоа го има Бравото.
Опрема. Италијанците се полни со електрики и клими така да можам да кажам дека поопремено е Бравото од Вектрата него обратно.
Се што е од опрема (зборам опрема во тоа време значи 2000та год.) јас во моето Браво го имам.
Квалитет, германците се познати по квалитетната изработка, но кај колите стари по 10 години и повеке се се сведува на тоа, како тие биле одржувани и каква е нивната моментална состојба?
Јас повеке немам што да додадам, това е това.
Jas vozam vectra b a tatko mi fiat brava znaci bravata e edna klasa nad bravoto a vo sporedba so vectrata e nula.
Veruvaj komforot ne e ni priblizno ist bravata e kruta kako kola, plus vectrata ima bord kompjuter i poubava salt tabla cija svetlina se podesuva, mislam ako saka deckoto da stedi i samo da se vozi od tocka a do tocka b neka zeme bravo, a za komfor koj sekako se plaka neka zeme vectra.