Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

B

BooBojan

Гостин
Dali nekoj znae kako se pravi da trepkaat zmigavcite pri zatvaranje na vratite i otvaranje (centralna)
Друже прво ке кажеш што кола имаш дали има компјутер итн.На многу коли тоа се дотерува кога колата ке се поврзи со авто-дијагностички уред(компјутер) и фино си се подеси.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
29
Поени од реакции
0
Друже прво ке кажеш што кола имаш дали има компјутер итн.На многу коли тоа се дотерува кога колата ке се поврзи со авто-дијагностички уред(компјутер) и фино си се подеси.
pa stanuva zbor za citroen ax 1.1 benzinec i ima vo nego kompjuter ama ne veruvam deka preku nego se podesuva
pa zatoa ve prasuvam dali na drug nacin moze da se napravi toa da trepkaat..

--- надополнето ---

Имаш централна, сакаш да ти трепка на заклучување/отклучување? Заебано е тоа малку, ти треба една централна единица да ти детектира кога се отклучува/заклучува вратата...
Brate mozes toa da mi go objasnis preku skype msn ili bilo sto drugo?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Kade vo makedonija najevtino mozam da najdam h4 xenon ili bixenon ??
карс корнер 5200 денари биксенон со се монтажа и 1 година гаранција. зедов од кај нив, прегоре трафо, отидов, си го сменија и така... незнам дали има поевтино и ако има ке биде тоа за 5-600 денари ама ова ми е сигурно... 12 месеци гаранција за 500 денари разлика... се исплати според мене...

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Za ednata kola em mi e potrebno dobro svetlo em ke lici .. pa eden komplet ke zemam ... a za drugata kola ja vozam samo niz grad pa ne mi e tolku biten kvalitetot na svetloto tuku povele izgledot .. dali ima nekoja alternativa nesho poevtino ama takva boja ??

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Nema poevtino ja si puknav 4500 bez garancija i rikna trafoto i sea prstot u usta, bolje zemi ko onak so garancija i uzivaj

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
а колку те кошташе да го смениш трафото ?
и ова трафово изглеа често рикнува а ?

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Da da jas planiram da zemam .. ama mislev ako e nesho poevtino da zemam dva kompleta .. posho imam dve koli :)) Za ednata ke zemam posho mi treba kvalitetno svetlo .. a za ednata sakam samo izgled pa za toa prashuvam da ne ima nekoi kako halogenkive obishni ama da svetat plavo ??

--- надополнето ---

а колку те кошташе да го смениш трафото ?
и ова трафово изглеа често рикнува а ?
I na edno drugarche mu se slushi ova .. za cena nz ama i toa 2to sho go kupi mu rikna u rok 3 nedeli .. pa se iznervira i zema nekoi bez toa klasichno trafo !!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Trafoto e okolu 800-1000 denari ama kinesko gjubre e i ne se znae na sto ke naletas eve go istiot komplet kaj drugar bez problem tera kaj mene za 1 nedela rikna

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас си земав HID BiXenon 55W 10 000 K комплет за 85 $ од ebay, ми стигнаа до врата до дома.... ебение се, што да речам. Осветлуваат и во дење :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Kako i ja da zemam od ebay .. gleav ima mn golem izbor na xenoni ?? I kolku te koshtashe postata ??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Kako i ja da zemam od ebay .. gleav ima mn golem izbor na xenoni ?? I kolku te koshtashe postata ??
На кратко:

Треба да имаш VISA картичка од NLB, па со неа се регистрираш на Paypal дека си од Словенија а со твоја домашна адреса, после на ebay си ставаш точни податоци и толку.

Со пошта и со се комплет.... 85$ :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
На кратко:

Треба да имаш VISA картичка од NLB, па со неа се регистрираш на Paypal дека си од Словенија а со твоја домашна адреса, после на ebay си ставаш точни податоци и толку.

Со пошта и со се комплет.... 85$ :)
а зашто ти треба paypal? Неможеш со визата од НЛБ да си платиш директно ? Колку што имам плаќано на нет, сум плаѓал со картичка директно без да се заебаам со paypal и слично.
Ај ако не те мрзи објасни зашто така, и ако го имаш линкот од тие што си ги купил.... ќе биде ТОП! :) :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
pa stanuva zbor za citroen ax 1.1 benzinec i ima vo nego kompjuter ama ne veruvam deka preku nego se podesuva
pa zatoa ve prasuvam dali na drug nacin moze da se napravi toa da trepkaat..

Brate mozes toa da mi go objasnis preku skype msn ili bilo sto drugo?
Нема потреба на мсн, ќе ти кажам овде...

Ти треба централна единица која ќе ти детектира дали колата е отклучена или заклучена. Таа не оди без далечински управувач, така да идиме до моментот дека ако ја купиш централната, ќе ти дат и далечинско гратис :).

Е сега, откако ќе се курчиш отклучи/заклучи со далечинското, се ќе ти биди супер и ќе ти жмигаат жмигавцита (дури можи да се намести еднаш за заклучвање, двапати за отклучвање пример) арно ама, ако ја заклучваш/отклучваш рачно нема да ти жмигаат прибидејќи единицата е врзана за далечинското и прима сигнали од него, а не од електро механизмите што заклучуваат/отклучуваат на вратите.

Така да сума сумарум, неможиш да напрајш да ти трепка ко ќе заклучиш на брава, освен ако тоа не е напраено фабрички.

Kajgana Shop

На врв Bottom