- Член од
- 1 октомври 2010
- Мислења
- 29
- Поени од реакции
- 0
Ми изгледа за релеј на бензинската пумпа...ама тоа на табла оди... не знам што можи дае....Кажи што модел на кола е..
citroen ax 1.1Ми изгледа за релеј на бензинската пумпа...ама тоа на табла оди... не знам што можи дае....Кажи што модел на кола е..
Останува стариот.Да ве прашам нешто дечки
Пример купуваш кола со штипски таблици (има и зелен картон). Е сеа,ги одјавуваш штипските,и идеш да си земеш скопскидали треба нов зелен картон за скпските таблици или ке остане стариот??? ме свативте нели
![]()
Побарај и друго мислење, јас мислам дека е до алансеротЗдраво, најпрвин да го пофалам форумот, одличен е.
Е вака сега. Имам проблем при палењето на југо. Дијагнозата уште не е поставена, најпрво имав проблем со алтернаторот па го поправив, акумулаторот е нов скоро месец дена.
При палење југото вергла, влече и бензин и плин(претпочитам да го палам на бензин), али само вергла и никако да запали,. Му треба само само туркање од 2 метра со 1км/ч (само малце да го поместам сам и да влезам во кола одма пали) и после тоа цел ден си пали,се е ок.
Помош пошто на 1000 мајстори го однесов и никој не знае што му е, само некои различни прогнози добивам а никако резултат од тоа, па решив сам да го средам.
Фала однапред
Или е паднато на компресија, или алансерот (четкиците)Здраво, најпрвин да го пофалам форумот, одличен е.
Е вака сега. Имам проблем при палењето на југо. Дијагнозата уште не е поставена, најпрво имав проблем со алтернаторот па го поправив, акумулаторот е нов скоро месец дена.
При палење југото вергла, влече и бензин и плин(претпочитам да го палам на бензин), али само вергла и никако да запали,. Му треба само само туркање од 2 метра со 1км/ч (само малце да го поместам сам и да влезам во кола одма пали) и после тоа цел ден си пали,се е ок.
Помош пошто на 1000 мајстори го однесов и никој не знае што му е, само некои различни прогнози добивам а никако резултат од тоа, па решив сам да го средам.
Фала однапред
Да можно е, треба да ги провери четкиците.Побарај и друго мислење, јас мислам дека е до алансерот
Треба да идеш во осигурителната и да направиш замена на стар со нов, со тој ќе те вратат од границаДа ве прашам нешто дечки
Пример купуваш кола со штипски таблици (има и зелен картон). Е сеа,ги одјавуваш штипските,и идеш да си земеш скопскидали треба нов зелен картон за скпските таблици или ке остане стариот??? ме свативте нели
![]()
Четкиците на анласерот се сменети пред 3 дена. Фала за мислењето, ќе видиме утре што ќе се деси.Или е паднато на компресија, или алансерот (четкиците)
Да можно е, треба да ги провери четкиците.
друже... типичен проблем за југо е ова... кога ке опадне на компресија, оригиналниот алансер не е доволно брз за да го запали... уште и ако му се при крај четкиците или подгорен да е колекторт на четкиците, уште повеке губи на брзина... не пиша кое југо го имаш и од која година, ама ке ти дадам совет... барај алансер со 4 четкици и проблемот ке си го решиш за доооолго време. тој алансер вергла скоро двојно побрзо од оригиналниот ке ти пали многу лесно...Здраво, најпрвин да го пофалам форумот, одличен е.
Фала однапред
Фала друже на советот. Југото е 55ка од 97ма година.друже... типичен проблем за југо е ова... кога ке опадне на компресија, оригиналниот алансер не е доволно брз за да го запали... уште и ако му се при крај четкиците или подгорен да е колекторт на четкиците, уште повеке губи на брзина... не пиша кое југо го имаш и од која година, ама ке ти дадам совет... барај алансер со 4 четкици и проблемот ке си го решиш за доооолго време. тој алансер вергла скоро двојно побрзо од оригиналниот ке ти пали многу лесно...
проверено и докажано... израснав со овој проблем...