Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Дечки, вчера додека пумпав гума приметив дека странично малку е поиздуена гумата. И имаше еден човек таму и ми рече дека ништо не е опасно и да фурам, тоа демек било жицата од гумата. Еве слика:

Ме интересира дали е опасно и дали да фурам уште малку вака пошто и така во Август треба да земам нови гуми?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Најпаметно е да ја смениш веднаш...
Ако можеш сега наместо во август да земаш гуми би ти било најубаво.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Дечки, вчера додека пумпав гума приметив дека странично малку е поиздуена гумата. И имаше еден човек таму и ми рече дека ништо не е опасно и да фурам, тоа демек било жицата од гумата. Еве слика:

Ме интересира дали е опасно и дали да фурам уште малку вака пошто и така во Август треба да земам нови гуми?
Не биди ѓуптин смени го веднаш гумите во прашање е безбедност, а ако сакаш да фураш до август тогаш задолжително ќе тераш до 40/кмч друг начин нема.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Оддеднаш во возење лабав менувач, не можам да ставам во брзина. Мислам, како да нема брзини...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.322
Поени од реакции
15.495
Оддеднаш во возење лабав менувач, не можам да ставам во брзина. Мислам, како да нема брзини...
што кола? вероватно на шалтерот испаднал некоја спона[DOUBLEPOST=1462254268][/DOUBLEPOST]

на тој дел ќе ти треси колата, мора да ја менуваш гумата

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
што кола? вероватно на шалтерот испаднал некоја спона[DOUBLEPOST=1462254268][/DOUBLEPOST]
на тој дел ќе ти треси колата, мора да ја менуваш гумата
Стило 2002ра.
Шо пари сервис, пред да ја носам, да знам на што да бидам спремен :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.322
Поени од реакции
15.495
Možno e da e ispadnata obična šajbna i odigurač, no dodeka ne se vidi nemoži sa se kaži. Obično uspagjaat tie držačite što gi drži šajbna i isigurač

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Možno e da e ispadnata obična šajbna i odigurač, no dodeka ne se vidi nemoži sa se kaži. Obično uspagjaat tie držačite što gi drži šajbna i isigurač
Сеа се враќам од сервис, ја средија момциве. Шалтерот бил сјебан и ми рекоа за нов 150 евра, зошто дел ко дел не се продавал АМА (среќа или не) имаа такво едно во сервис, делче, окрулго, што се навлекува ко на глава и го заменија ама му правеа гвинт и такви срања, значи половњак и пројдов со 1500 денари. Дали е филм, дали е дупење дали е вистина така не знам али со 1500 денари сум задоволен, искрено. Рака на срце, долго време човеков ни ја средува колава и до сеа не сум имал ама баш никаков проблем со него, секогаш, што и да кажел, така излагало.

Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
Decki nov sum na forumov, i iskreno baagi mi e za vrtenje na eden kup stranici za da si go pronajdam toa sto mi e potrebno, oti mozebi ste razg. Vejke, edna mala pomos ako moze, bi sakal da smenam motorno maslo na Volkswagen passat 1997 Tdi, koe bi mi go preporacale, fala odnapred[DOUBLEPOST=1462271385][/DOUBLEPOST]
Дали може регистрацијата на возилото да се направи во друг град, не оној што го имам на лична карта/возачка/сообраќајната?
Sekako deka ne moze

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Decki nov sum na forumov, i iskreno baagi mi e za vrtenje na eden kup stranici za da si go pronajdam toa sto mi e potrebno, oti mozebi ste razg. Vejke, edna mala pomos ako moze, bi sakal da smenam motorno maslo na Volkswagen passat 1997 Tdi, koe bi mi go preporacale, fala odnapred[DOUBLEPOST=1462271385][/DOUBLEPOST]
Sekako deka ne moze
Арал 10w40 или Кастрол Магнатек исто 10w40.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Sekako deka ne moze
Jas, kako sto imam kazuvano i porano, na istiot toj motor veke so godini koristam Pennasol 10W-40 i go menuvam ednas godisno ( na okolu 7 000 km ). Ne e skapo uljeto, ama bas mu odgovara na toj motor, ubavo i mirno raboti i ne go trosi, a veke ima 360 000 pominato...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Арал 10w40 или Кастрол Магнатек исто 10w40.
Jas, kako sto imam kazuvano i porano, na istiot toj motor veke so godini koristam Pennasol 10W-40 i go menuvam ednas godisno ( na okolu 7 000 km ). Ne e skapo uljeto, ama bas mu odgovara na toj motor, ubavo i mirno raboti i ne go trosi, a veke ima 360 000 pominato...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Мене на сервис, на исто годиште пасат - моторот е 1.9 тди, ми го ставија ова масло при промената...
дали има некоја разлика или?

Attachments

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.322
Поени од реакции
15.495
по спецификација е една класа поквалитетно

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Возам пежо 206 до сега користам 10w40 но веќе неколку дена читам дека за hdi мотори е модобро да се користи полесно масло. Дали синтетичко 5w30 е добро за тој вид на мотор се работи за 1.4 HDI ?

Kajgana Shop

На врв Bottom