Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
edno prasanje,planiram da kupam golf 4,e sega gledam 90,110 i onie so pd motor 101.koj e podobro da se zeme,koj se poizdrzlivi,koj im se defektite i normalno koj se poeftini za odrzuvanje.inace merkam eden golf 4 2000god so 101 pd motor,donesen od germanija navodno so 250000 i so servisna kniska,inace kolata izgleda mnogu dobro.
Ја би 307 ем 2-3 години понова ем поефтина+ покомфорна и подобра амортизација
А голф 4 само бензин,бидејќи дизелите имаа двомасен замаец и сите се со по 350-500к км а вратена километража на 120-180к км а кај и да е треба да се менува,а менувањето е околу 25-35к денари[DOUBLEPOST=1462512683][/DOUBLEPOST]
Зе

Земај Шаран или Алхамбра и не му се мисли ич.Ја Сценик не би ти препорачал имаат преосетливи инјектори и недоволно квалитетни клипови клипњачи....за жал.Имав Меган ми скрши клип од нигде никаде,мој комшија имаше Сценик истиот проблем,друг човек што го знам проблем со клипњача...значи нешто не е како што треба...зборам за 1.5дци и 1.9дци.А ако не ти претставува проблем староста на возилото купи Шаран или Алхамбра до 2000год.и со него мојш да прајш што сакаш.Позз..;)
Земи француско а не турско

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Рено Сценик (Renault Scenic) со dci мотор добро се покажа и исто ВФ Шаран со ТДи 1.9/2.0 е сега само внимавај има две Шарани едното е со целосен ФВ ,а другото е мешано со Форд Галагси кое е тешко срање. Но јас би бирал Рено Сценик не е многу голем ниту мал таман си е,а за одржување зависи дали ќе си дозволиш.
Scenic-от го гледавме и на изглед е топ, ама се покажа дека сите имаат некоја фалинка. Додуша малце сме изгорени од renault, па може и затоа јас не ги сакам. Шарани нема, т.е. има ама се понови и мн ми се скапи.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Scenic-от го гледавме и на изглед е топ, ама се покажа дека сите имаат некоја фалинка. Шарани нема, т.е. има ама се понови и мн ми се скапи...
Купете си караванче. Побрза, поудобна, помалку троши и многу поубава на изглед отколку овие со криза во идентитет, нит комбе, нит кола.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Купете си караванче. Побрза, поудобна, помалку троши и многу поубава на изглед отколку овие со криза во идентитет, нит комбе, нит кола.
Јас не ги сакам караваните. Не ми е битно да е хечбек, битно е да собира. Жена, нит се терам нит се водам, знам, ама... јас би купила и седан, ама тешко се наоѓаат за тие пари. 3-4000 јурци.[DOUBLEPOST=1462522642][/DOUBLEPOST]
Јас не ги сакам караваните. Не ми е битно да е хечбек, битно е да собира. Жена, нит се терам нит се водам, знам, ама... јас би купила и седан, ама тешко се наоѓаат за тие пари. 3-4000 јурци.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Јас не ги сакам караваните. Не ми е битно да е хечбек, битно е да собира. Жена, нит се терам нит се водам, знам, ама... јас би купила и седан, ама тешко се наоѓаат за тие пари. 3-4000 јурци.
Тогаш, печени сте за Мондео од 2005-2007ма година со 5та врата. Огромен багажник, широк отвор за товарање. Ама некои тука ќе кажат, форд е.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Јас знам дека ја напнав темава, ама кога не се разбираме нешто многу од коли... да ми кажете мислење за мазда 6, 2002 година, дизел мотор 2.0.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2353449-Mazda-6-20td--02
Таква, ама после фејслифт (2005). Гледајте да е БЕЗ ДПФ филтер. Моторот е подобар и порафиниран. Основата на оваа шасија е од Мондео. Исто, гледајте да е со 5та врата.

Член од
6 мај 2015
Мислења
26
Поени од реакции
5
Ја би 307 ем 2-3 години понова ем поефтина+ покомфорна и подобра амортизација
А голф 4 само бензин,бидејќи дизелите имаа двомасен замаец и сите се со по 350-500к км а вратена километража на 120-180к км а кај и да е треба да се менува,а менувањето е околу 25-35к денари[DOUBLEPOST=1462512683][/DOUBLEPOST]
Земи француско а не турско
Од француско више ни клуч француски немат да купа,а турско мојт да бидет само некое рено или пежо па и лагуна...а шаранот и алхамбрата тешко...ама секој со свое мислење и пред се искуство со истите...
Сепак целта на форумов е да се помогнеме со совети и мислења...:pijani:

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Јас не ги сакам караваните. Не ми е битно да е хечбек, битно е да собира. Жена, нит се терам нит се водам, знам, ама... јас би купила и седан, ама тешко се наоѓаат за тие пари. 3-4000 јурци.[DOUBLEPOST=1462522642][/DOUBLEPOST]
A Octavia ne ti vlaga vo kombinacija ? 5-ta vrata, ogromen bagazen prostor ( najgolem vo klasata ) , a kako kola e sedan i toa komforen... Samo da se najde nekoja koja ne e taksirana...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Дали е нормално за Alfa 147 2006 годиште да има тврда суспензија? Пробував една кола, генерално од се сум задоволен, моторот е одличен, ама суспензијата некако тврдо ми делуваше на отворен пат на повисоки брзини. Како некој голф, и тоа раскантан. Се средува ли лесно тоа?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Scenic-от го гледавме и на изглед е топ, ама се покажа дека сите имаат некоја фалинка. Додуша малце сме изгорени од renault, па може и затоа јас не ги сакам. Шарани нема, т.е. има ама се понови и мн ми се скапи.
А да разгледаш за ова и да ценкаш малку
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2364421
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2297377
И на крај види Волсфанген Кади ТДи

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Дечки, ми се одлепи ретровизорот од шофершајбна, со шо да го залепам?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Не сакам да рекламирам, ама морам да ги пофалам Олимпико. Бев кај овој комшијава, се договоривме да ги смени гумите, ги намести од лева страна, предната отиде позади, напред ставив нова, но од десната страна никако не успеа да ги отшрафи. Изгледа беа запекле шрафовите и рачно не можеа да излезат. Ме прати тој да одам во Олимпико кај Александар Палас бидејќи таму мењале гуми и на камиони и имале јаки машини.

Појдов, оставив кола на паркинг, во салон кажав што треба да се направи и платив. Ме понудија кафе и чај и си седнав во чекална. Таму на голем телевизор ги има сите коли каде на кои се работи и додека си пиеш кафе и листаш весник можеш да гледаш што и како прават со колата. Плус и ич не чекав имаат 6-7 места за да се работи одеднаш и многу брзо завршив работа.

Можеби е поскапо вака отколку да се носи кај локални мајстори ама искуството е незаменливо. Овој комшијата почна да се нервира, да пцуе по тој што ги затегнал и да ми се обраќа дрско ко јас да сум крив, а ваму ко господин за пола саат завршив работа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489
Дечки, ми се одлепи ретровизорот од шофершајбна, со шо да го залепам?
Ако сакаш да оставиш простор за поторно да го вадиш, лепи со силикон, а ако сакаш да биде трајно или со црн силикон за лепење на шофершајбни или со двокомпонентен лепак(А+Б кои се мешаат во ист размер).

Само пази, мене ми се има случено поради силен лепак кој го ставиле предходно, од шофершајбната да ми се ``одломи`` парче од неа, длабоко околу 3-4 мм и долго 1 см. Скоро до најлонот што е во средишниот дел кој ги дели двете стакла(ако е стаклото како тие ламелираните,незнам точно какво е).

Јас го залепив со двокомпонентен прозирен лепак. Ги имаш по продавниците за околу 200 денари, поголемите во шприцеви 300-350 денари

Kajgana Shop

На врв Bottom