Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Decki nov sum na forumov, i iskreno baagi mi e za vrtenje na eden kup stranici za da si go pronajdam toa sto mi e potrebno, oti mozebi ste razg. Vejke, edna mala pomos ako moze, bi sakal da smenam motorno maslo na Volkswagen passat 1997 Tdi, koe bi mi go preporacale, fala odnapred[DOUBLEPOST=1462271385][/DOUBLEPOST]
Sekako deka ne moze
Пдобро со 5-40 масло да ставиш било каков арал,тотал ,елф

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Дечки, сакаме да земеме кола на старо. Некоја со гооолем багажник, да ме собере кога се пакувам :X3: Од она што до сега видовме, највеќе око ни фаќаат Opel Meriva и Citroen Xsara Picasso. Нешто совет, искуства ако некој има вакви? Како се за одржување, предности, маани... Се зезам за пакувањево, ни треба фамилијарна кола. Во принцип сите што ги гледавме се 2005-2006та година и се увезени...

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Ај едно прашање :) Почна да ми се одлепува тапацирот на плафонот од колата. Има некое чаре да се залепи пак или ќе морам да менувам цел тапацир ? Некој искуство со ова ?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Дечки, сакаме да земеме кола на старо. Некоја со гооолем багажник, да ме собере кога се пакувам :X3: Од она што до сега видовме, највеќе око ни фаќаат Opel Meriva и Citroen Xsara Picasso. Нешто совет, искуства ако некој има вакви? Како се за одржување, предности, маани... Се зезам за пакувањево, ни треба фамилијарна кола. Во принцип сите што ги гледавме се 2005-2006та година и се увезени...
Рено Сценик (Renault Scenic) со dci мотор добро се покажа и исто ВФ Шаран со ТДи 1.9/2.0 е сега само внимавај има две Шарани едното е со целосен ФВ ,а другото е мешано со Форд Галагси кое е тешко срање. Но јас би бирал Рено Сценик не е многу голем ниту мал таман си е,а за одржување зависи дали ќе си дозволиш.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489
Ај едно прашање :) Почна да ми се одлепува тапацирот на плафонот од колата. Има некое чаре да се залепи пак или ќе морам да менувам цел тапацир ? Некој искуство со ова ?
Малку тешко се лепи, и ќе се познава лепакот ако е платно. А ако е цврста материја како стаклопластиката, лесно ќе оди

Член од
6 мај 2015
Мислења
26
Поени од реакции
5
Зе
Земај Шаран или Алхамбра и не му се мисли ич.Ја Сценик не би ти препорачал имаат преосетливи инјектори и недоволно квалитетни клипови клипњачи....за жал.Имав Меган ми скрши клип од нигде никаде,мој комшија имаше Сценик истиот проблем,друг човек што го знам проблем со клипњача...значи нешто не е како што треба...зборам за 1.5дци и 1.9дци.А ако не ти претставува проблем староста на возилото купи Шаран или Алхамбра до 2000год.и со него мојш да прајш што сакаш.Позз..;)

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Opel Zafira, околу 5000 еур ќе најдеш увезена 2005-2007

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Рено Сценик (Renault Scenic) со dci мотор добро се покажа и исто ВФ Шаран со ТДи 1.9/2.0 е сега само внимавај има две Шарани едното е со целосен ФВ ,а другото е мешано со Форд Галагси кое е тешко срање. Но јас би бирал Рено Сценик не е многу голем ниту мал таман си е,а за одржување зависи дали ќе си дозволиш.
Форд галакси,сеат алхамбра и фолксваген шаран се едно исто и се е фолксваген само значките се различни.
И јас би би ти го препорачал сеникот бидејќи за плус/минус иста сума добиваш 2-3 години помлад сеник
И нека не те убедуваат дека одржувањето на преценетите германски возила е поевтино бидејќи со повисоката стартна цена веќе си го преплатил одржувањето

Колку за споредба
Рено лагуна 2 од 2005 година се движат 3700-4500к евра,додека ауди а4 б7 иста година тешко да најдеш поефтино од 5500-6000к евра или бмв е90

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Вчера менував гуми, нови-летни, се враќам дома сè е во ред. Сабајлево едната на бандаш. Ја однесов на вулканизер... не е дупната, не туши од никаде, дури ни од вентил. Му викам смени го вентилот за секој случај, вика не можело пошто бил со сензор или што ти јас знам таму...
И што му е на гумата? - Вика, вака ништо не му е вози види ... ако истуши дојди пак (n)

чаре?

Член од
17 март 2015
Мислења
204
Поени од реакции
324
edno prasanje,planiram da kupam golf 4,e sega gledam 90,110 i onie so pd motor 101.koj e podobro da se zeme,koj se poizdrzlivi,koj im se defektite i normalno koj se poeftini za odrzuvanje.inace merkam eden golf 4 2000god so 101 pd motor,donesen od germanija navodno so 250000 i so servisna kniska,inace kolata izgleda mnogu dobro.

A

Avenger99

Гостин
Вчера менував гуми, нови-летни, се враќам дома сè е во ред. Сабајлево едната на бандаш. Ја однесов на вулканизер... не е дупната, не туши од никаде, дури ни од вентил. Му викам смени го вентилот за секој случај, вика не можело пошто бил со сензор или што ти јас знам таму...
И што му е на гумата? - Вика, вака ништо не му е вози види ... ако истуши дојди пак (n)

чаре?
Можно е кога ти го менувале бандажите да не ги исчистиле убаво.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Toj so e 131 konj, blokot na motorot e Made In Poland.[DOUBLEPOST=1462473878][/DOUBLEPOST]
Toj so e 131 konj, blokot na motorot e Made In Poland.

чаре?
Ti gi disi nekoj komsija 101,4%

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Прашував пред некоја страна што ми скокаше колата и чисто да пишам дека ја средив ако на некој му се случи слично :) Отишле амортизерите. 2 нови амортизери ме коштаа 5000 денари со 2 години гаранција и 500 денари ми земаа за пиксли кои што исто отишле.

Кога сум веќе тука, препорачајте некој добар вулканизер. Задните гуми ми се отидени, предните се ок. Сакам да ги ставам предните позади, а напред 2 нови. Овие ми фатија око со цената:
http://www.ekupi.mk/38224.aspx
Сакам да ги земам и да ги однесам некаде да ги сменат.

Имам еден вулканизер в комшии и 3 пати до сега ме врати дека имал работа, да сум поминал покасно. Кажете некој в Скопје што му се работи уствари, не ко овој мојов, оти не верувам повеќе од 20 минути работа да има во ова. Инаку овој ми кажа само дека 300 денари би коштало центрирање и местење на гумите што мислам дека е ок.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Ti gi disi nekoj komsija 101,4%
хахахахах не, во двор е колата... ако влези некој можи само да добие нешто меѓу рогови :D
сумњам дека од некаде пушта али ќе видиме... еве вечерва не беше истушена, сега утре кога ќе станам ... moment of truth :)

ако е истушена пак ќе трчам по вулканизери....

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
здраво на сите нов сум на оваа тема,ако може,молам за информација,заинтересиран/размислувам за инсталација на плински уред на hyundai но сервиси признавам само во скопје,,пошто колата не е нова каде е проверено и ефтино (отприлика колку чини) благодарам на било каков одговор

Kajgana Shop

На врв Bottom