Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.322
Поени од реакции
3.385
Dali nekoj znae koja e pricinata sto niz auspuhot mi frla crna tecnost na asfaltot ima crni kapki i chadot pri samoto palenje e crn a benzinec mi e ??
Dali nema dobro sogoruvanje ili vishok na ulje e toa ??

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Zosto koga ja stavam klimata na Low toest najniska temperatura i da duva na najjako se pojavuva ovoj znak image.jpeg image.jpeg image.jpeg

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Централнито почна да ме зеза на 5 отклучувања/зсклучувања едвај 2 патиндали работи. Пумпата се слуша дека работи ама нишо не се дешава. Кај може да е проблемот?
Гољф 3

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Dali nekoj znae koja e pricinata sto niz auspuhot mi frla crna tecnost na asfaltot ima crni kapki i chadot pri samoto palenje e crn a benzinec mi e ??
Некогаш свеќици си сменил?[DOUBLEPOST=1461089853][/DOUBLEPOST]
Некогаш свеќици си сменил?
zdravo luge imam problem so passat 1.9 tdi 110hp 1999,pri vozenje na pola gas si raboti nakacuva a ke ja gazam malce poveke kako na mesto da stoi kako ne izduvan motor ja gazev ubavo ama pak nejke so gubi snaga ako znae nekoj neka pomaga pozdrav[DOUBLEPOST=1460986990][/DOUBLEPOST]zdravo luge imam problem so passat 1.9 tdi 110hp 1999,pri vozenje na pola gas si raboti nakacuva a ke ja gazam malce poveke kako na mesto da stoi kako ne izduvan motor ja gazev ubavo ama pak nejke so gubi snaga ako znae nekoj neka pomaga pozdrav
MAF сензор бара[DOUBLEPOST=1461090415][/DOUBLEPOST]
Имам на колата лиени бандажи и сакам да ги исполирам, бев во перална ми бараат 800 ден за полирање... не ми се даваат толку пари па сакам сам да ги исполирам кажете ми средство некое кое е ефикасно...
Солна киселина ќе ставиш во шише со пумпица ќе ги испрскаш бандажите па со црево ќе ги исплакнеш и ќе светат како нови.
Гарантирано повеќе пати проверена работа.

Последно уредено:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Централнито почна да ме зеза на 5 отклучувања/зсклучувања едвај 2 патиндали работи. Пумпата се слуша дека работи ама нишо не се дешава. Кај може да е проблемот?
Гољф 3
Некое цревце

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
@Fringe никогаш не сум сменил до сега свеќици...
Јас сам воглавном ја средувам колата, а со свеќиците малку се подзаборавив, а колата убаво си работеше. Кога ја однесов на технички за регистрација ми кажаа дека на сензорот во ауспухот на мерење покажува дека фрла жив бензин. Купив нови свеќици, ги намонтирав и се вратив на технички, и техничарите му рекоа дека сега колата има параметри подобри него поновите коли.

Значи мора да се менуваат на максимум 40-50 000 км.

За катализаторот Дракарус-тој се распознава кога нечини кога ќе развива голема температура околу него. Значи види каде се наоѓа од долна страна, и на д него во кабината стави рака на подот-ско има невообичаено висока температура-катализаторот е расипан

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Солна киселина ќе ставиш во шише со пумпица ќе ги испрскаш бандажите па со црево ќе ги исплакнеш и ќе светат како нови.
Океј, фала ти баш ќе пробам на тој начин да видам како ќе изгледаат. :D[DOUBLEPOST=1461104073][/DOUBLEPOST]

Океј, фала ти баш ќе пробам на тој начин да видам како ќе изгледаат. :D

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
EPC Ми стои цело време на Командната табла што ли е ова има ли некој поима нешо на интернет гледав демек кочницата некој сензор дали некој е поупатен

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Пред неколку денови ја палам колата и airbag сијаличката за возачот не се гаси. Пали колата, после 5-10 секунди дава краток звучен сигнал и си свети сијаличката нон-стоп. Се работи за пежо 206

Член од
10 април 2014
Мислења
17
Поени од реакции
0
Soveti okolu vin kodot i proverka na internet za avtomobil. Thanks

Kajgana Shop

На врв Bottom