Совети околу мотоцикли

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Тука си малце јалнаш , 4 - тактните трошат помалку , јас заборавив да пишам дека мојот е 4 - тактен така да потрошувачката на твојот е нормална како што кажа onak
Тоа мислев друго пишав ... бај бед ... тоа многу добро го знам ... јас прашував дали е нормално тој модел или матриксот да трошат 4

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6

Вид Скутер Марка Hamach Тип YY50QT-28 - 4Т Сила 1.8 Работна зафатнинана мотор 49.5cm Сопствена маса 95kg Места за седење 2 Форма на каросерија Отворена Погонско гориво Безоловен Должина/Ширина/Висина 1930/705/1190 Осовинска растојание 1290 Дозволено оптоварување на оски 1-120 2-200 Дозволени пневматици 130/70-12 58J што мислите за моторов не му ја знам цената ама би требало да е околу 800 евра,па планирам да зеам еден Кинез за околу 3 месеци коа ке паднат цените што мислите дали да зеам 4-т или 2-т за низ скопје ми е, сум слушнал дека 4-т трошат помалце гориво:smir: и дали некој има искуство со хамачи.

Член од
28 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
11
Јас го замав овој модел во Март за 630 евра

http://hamachi.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=71&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=427

4-т е и ми беше малце тром , на 900 км го напраив 80ка и добив тоа со сакам , многу е постартен доби и на крајна , ама тоа не ни сакав битно ми беше да е постартен, за квалитет шознам шо да ти кажам , едина работа што сменив е ламелата , таа фабричката неотвараше рамномерно и малце тресеше на старт , не дека беше нешто ама мене ме нервираше и ја сменив. Ако сакаш постартен скутер ке си земеш 2т или ке си земеш фабричка 80ка 4-т ( на папир се води 50ка ) , ако си од Скопје појди во Тјунинг центар ( јас од таму го земав мојот) , мислам дека сега имаат и попуст информирај се таму за 80-ката.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Вид Скутер Марка Hamach Тип YY50QT-28 - 4Т Сила 1.8 Работна зафатнинана мотор 49.5cm Сопствена маса 95kg Места за седење 2 Форма на каросерија Отворена Погонско гориво Безоловен Должина/Ширина/Висина 1930/705/1190 Осовинска растојание 1290 Дозволено оптоварување на оски 1-120 2-200 Дозволени пневматици 130/70-12 58J што мислите за моторов не му ја знам цената ама би требало да е околу 800 евра,па планирам да зеам еден Кинез за околу 3 месеци коа ке паднат цените што мислите дали да зеам 4-т или 2-т за низ скопје ми е, сум слушнал дека 4-т трошат помалце гориво:smir: и дали некој има искуство со хамачи.
Скапо е 800 за кинеска 4 тактна ... за тие пари имаш кивеј 2 тактен многу подобар избор ...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
А KEEWAY демек е италијански или јужноафрикански? :vozbud: :tapp:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
А KEEWAY демек е италијански или јужноафрикански? :vozbud: :tapp:
Унгарски склапано во кина ... јебига и ајфонот е амерички склапан во кина

за тебе исто е кинески лингбен и кивеј пример ? за мене не е

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
исто е...кога ламелите, каишите, машините, се им паше до штраф, тогаш исто е...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Унгарски склапано во кина ... јебига и ајфонот е амерички склапан во кина

за тебе исто е кинески лингбен и кивеј пример ? за мене не е
Ако баш толку сакаш до детали да одиш, тога не е унгарски бренд туку е австриски кој има фабрика во Кина. Но, сакаш ли да кажеш дека тоа нешто значи? Врти-сучи MADE IN CHINA е, не може да избега од тоа. Сметам дека голема разлика кај кинеските производи баш и нема. Единствено, постојат некои од нив кои обрнуваат нешто поголемо внимание на контролата на квалитетот на својот производ со цел да освојат позахтевни пазари, но во основа треба секогаш да се има предвид дека никој не е улав да продава квалитет за нали пари или пак „добар“ производ по цена која е и до 50% пониска на пример од Aprilia, Honda, Kawassaki, Yamaha, Suzuki...
Значи, ако сакаш квалитетен мотор, собери пари за нешто посериозно зашто со 400-500 или 700 евра немаш можност да купиш нешто од кое ќе бидеш комплетно задоволен и нема да се нервираш со глупави дефекти и сервисирања.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ако баш толку сакаш до детали да одиш, тога не е унгарски бренд туку е австриски кој има фабрика во Кина. Но, сакаш ли да кажеш дека тоа нешто значи? Врти-сучи MADE IN CHINA е, не може да избега од тоа. Сметам дека голема разлика кај кинеските производи баш и нема. Единствено, постојат некои од нив кои обрнуваат нешто поголемо внимание на контролата на квалитетот на својот производ со цел да освојат позахтевни пазари, но во основа треба секогаш да се има предвид дека никој не е улав да продава квалитет за нали пари или пак „добар“ производ по цена која е и до 50% пониска на пример од Aprilia, Honda, Kawassaki, Yamaha, Suzuki...
Значи, ако сакаш квалитетен мотор, собери пари за нешто посериозно зашто со 400-500 или 700 евра немаш можност да купиш нешто од кое ќе бидеш комплетно задоволен и нема да се нервираш со глупави дефекти и сервисирања.
Епа ја сум задоволен од кивејот а не бев задоволен од кинеските ... и не сум улав да дадам 2500-2800 евра за посериозно прдефче од 50 кубика ко на пример априлиа

толку од мене

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Колку ке ме кошта да ставам XENON светло на скутер 50сс и дали може да се стави и каде мозе да купам или да ми наместат? ви благодарам

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Колку ке ме кошта да ставам XENON светло на скутер 50сс и дали може да се стави и каде мозе да купам или да ми наместат? ви благодарам
Можеш да ставиш Xenon на скутер, но не знам колку пари и каде. Само пази да не ти наплатат многу, зошто повеќето што продаваат Xenon, ги набавуваат од исто место, а сите ги продаваат на различна цена :).

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

Еве ти ПОНУДА ... цената кај нив е со монтажа и гаранција ... монтажата ја врши Dog Security или можеш да отидеш во Dog Security да си купиш од таму и да ти монтираат на лице место

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Еве ти ПОНУДА ... цената кај нив е со монтажа и гаранција ... монтажата ја врши Dog Security или можеш да отидеш во Dog Security да си купиш од таму и да ти монтираат на лице место
фала ке видам сто ке направам да собереме малце пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom