Може. И ја ќе вадам сеа тоа, за априлиата :cds:Нели демек можело да се извади енкоја потврда за А1 категорија (до 125 ccm) ?
Јас колку што знам подкатегоријата А1 се издава на лица од 15 или 16 до 18 год и доколку до порано од 18 год имаш положено за А1 на 18 год автоматски се преправа во А категорија.Може. И ја ќе вадам сеа тоа, за априлиата :cds:
Се издава од 16 години, а кога ќе наполниш 18 директно ти се претвара во А категорија.Јас колку што знам подкатегоријата А1 се издава на лица од 15 или 16 до 18 год и доколку до порано од 18 год имаш положено за А1 на 18 год автоматски се преправа во А категорија.
Шо пара е ? БаотианОФ ?Што мислите за Baotian F3 ?
Baotian
F3
L*W*H:
1870 x 680 x 1180 mm
Wheelbase:
1250
Mass of the vehicle:
98 kg
Max load capacity:
150 kg
Brake system:
F:disc, R:drum
Tyre (F,R):
F & R: 3.5-12
Engine type:
139QMA
Displacement (cm³):
49
Compression ratio:
10.5±0.1:1
Max power (kw/rpm):
2.61 / 8000
Max torque (N.m/rpm):
3.56 / 5500
Idling speed (rpm):
1900±1
Clutch:
automatic
Gasoline (#):
90#
Lubricant:
SAE 15W/40 SF
Starter:
electric/ kick
Ignition method:
CDI
Max speed:
25 c.q. 45 km/h
Oil consumption (L/100 km):
2.0
Colors:
Zwart / Zilver
Blauw / Antraciet
На старо со поминати 3,500 км го дава 400 еври сочувано сеШо пара е ? БаотианОФ ?
Кое скутерче го купи ?Бидејки го купив скутерчето од неодамна , би сакал да ви поставам едно прашање.
На колку изминати километри треба да се достава / мења уље ? Кога го купив му ставив РЕПСОЛ 1л . Колку можам да поминам со тоа и на колку треба да доставам ?
Значи твоето е 2-тактно, не се менува уље туку се дотура....отприлика со 1 литро се поминува околу 800-1000км, кога ќе ти светне сијаличката за уље дотури....Кивеј Матрикс :smir:
Значи твоето е 2-тактно, не се менува уље туку се дотура....отприлика со 1 литро се поминува околу 800-1000км, кога ќе ти светне сијаличката за уље дотури....
Или ти ставиле уље уште од салонот или сијаличката ти е прегорена(се случува)....не се заебавај зошто без уље и отиде машината...затоа дотури уље уште сега и кажи колку си ставил, зошто резервоарот е отприлика 1литро ми се чини.Па отприлика кога го купив ми кажаа исто како тебе , но ме зачудува бидејки поминав околу 1600 км ( на почеток ваљда ставиле уље од салонот, и јас му купив уште 1 Л ) и абер нема од светкање на сијаличката.
Според мене повеќе се трошат, не треба возачка, регистрација секоја година итн давачкиБаш го гледав ценовникот од Hamachi има ли некоја причина зошто 50 кубикашите се во главно поскапи од 125 кубикашите?