Совети околу мотоцикли

В

викацот

Гостин
луѓе барам некое веспиче за добри 50 евра не ми е битна годината на производство само сакам да биде 50 цц и да се вози ми треба за да идам у школо со него
ако продавате да се договориме

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
за тие пари солиден точак немаш а па не веспа

В

викацот

Гостин
за тие пари солиден точак немаш а па не веспа
па небарам некоја јака веспа туку некоја кинеска и постара
на пример на пазар3 има оглас за веспа која е фарбана,со тетоважи итн итн а се продава за 900 денари само затоа што е произведена 2000 година

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
па небарам некоја јака веспа туку некоја кинеска и постара
на пример на пазар3 има оглас за веспа која е фарбана,со тетоважи итн итн а се продава за 900 денари само затоа што е произведена 2000 година
Епа на пазар 3 има грешка, најчесто ги мешаат цените со денари и евра.... највероватно тоа е 900 евра. Ти веспа за 2000 денари ако најдеш кажи кај има, јас ке купам 10. Убо ти напиша некој, за 2000 денари точак неможеш да купиш не пак веспа.

За томос автоматик од 80-тите ти требаат 150-200 евра, за веспа двојно повеќе...

В

викацот

Гостин
Епа на пазар 3 има грешка, најчесто ги мешаат цените со денари и евра.... највероватно тоа е 900 евра. Ти веспа за 2000 денари ако најдеш кажи кај има, јас ке купам 10. Убо ти напиша некој, за 2000 денари точак неможеш да купиш не пак веспа.

За томос автоматик од 80-тите ти требаат 150-200 евра, за веспа двојно повеќе...

не барам некоја веспа на ново туку на старо и знам дека има на старо а за огласот е точен не е згрешен дури и се јавив ама проблем е што треба да идам до кочани за да ја земам

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Јас продавам за 120 евра фиксно кинески скутер лингбен 50 кубика ... регистриран со документи само навојот на штрафот кај варијаторот е изеден треба да се направи навој со нарезница ... ако сака некој и слики ќе ставам :wink:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
ај да прашам нешто за да не направам беља :) 4тактните мотори дали може да се исцедуваат до даска?Бидејќи имам слушнато дека едните може да зарибат ако останат без бензин,а некои не.Е сеа дали беше за двотактните или 4тактните незнам.Бидејќи сакам да видам колку точно троши.Имам заебанции со пловакот и не ми покажува точно

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Лол, цеди го али понеси си у шише уше 2 литра .) иначе 4тактните многу помалку трошат...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Какво зарибување ... и мене ме остаил без бензин моторот нема врска дека зарибуваат :nenene:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
за двотактните важи тоа затоа што работат на мешавина на бензин и уље ако снема бензин тогаш нема подмачкување ама до толку неможе да зариба

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Незнам,кој има сличен на мојов 4тактен за да ми каже колку троши,јас на 150поминати км ставив за 300 денари сега имам 250 км и стрелката е падната скроз дали е до пловакот незнам.

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
за двотактните важи тоа затоа што работат на мешавина на бензин и уље ако снема бензин тогаш нема подмачкување ама до толку неможе да зариба
друже ако снема бензин ке му изгаси моторот него ако го вози околу 6-7 км ке му зариба а за 4 тактните ако ги возат без улје у машина зарибуваат од искуство ти кажувам

Вака значи изеден ми е навојот кај што треба да се стави мутерот што го стега варијаторот ... едвај го заштрафив ама после неколку километри пак падна штрафот

кажете чаре може да се напраи нов навој ?

еве слика за кој дел мислам (не е мојот мотор сликата)

ке одис со моторот кај некој на дребонг или ке ја извадиш радилицата ке му ја однесеш да ти напрај нов навој=]

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
друже ако снема бензин ке му изгаси моторот него ако го вози околу 6-7 км ке му зариба а за 4 тактните ако ги возат без улје у машина зарибуваат од искуство ти кажувам

А ти знаеш убаво да читаш или не ???????
и ако се пушташ од водно надоле и ти снема бензин на видиковец на 80 90 не го закочиш го остаиш на моторно знаеш што ке му се деси на моторот или не чим имаш толку искуство зборам за двотактни и ако го вози 6 километри без улље а не зариба мислиш дека кариките се во иста состојба како пред тие шест километри?????

Kajgana Shop

На врв Bottom