Совети околу мотоцикли

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
luge me interesira dali so B kategorija moze da se vozi 125 kubika motor??

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
мислам дека само до 50 cc можеш... вака треба да полагаш мислам дека..

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
мислам дека само до 50 cc можеш... вака треба да полагаш мислам дека..
epa bas i za toa prasuvam deka bev da kupuvam motor i toj mi vika mozes da zemes 125ka ne mi trebalo da polagam deka iskocil nekoj zakon pred 2-3 nedeli i imalo i vo sluzben vesnik??dali e ova vistina ili samo sakase da mu se sitne motorot?

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
провери во службен весник или на некоја страна.. мислам дека имаш тема на форумов кај шо можеш да побраш некој закон... провери..

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
провери во службен весник или на некоја страна.. мислам дека имаш тема на форумов кај шо можеш да побраш некој закон... провери..
Ok tnx ke proveram sea

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
Прашај некој собракаец т.е (Џандар) и ќе ти каже :wink:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
luge me interesira dali so B kategorija moze da se vozi 125 kubika motor??
Не можиш 100% проверено. Со Б категорија можиш да управуваш велосипед со мотор или во превод се што е под 50 цц.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
epa bas i za toa prasuvam deka bev da kupuvam motor i toj mi vika mozes da zemes 125ka ne mi trebalo da polagam deka iskocil nekoj zakon pred 2-3 nedeli i imalo i vo sluzben vesnik??dali e ova vistina ili samo sakase da mu se sitne motorot?
колку да си го шитне моторот не за друго :)

J

Johnny Stulic

Гостин
Има некој искуство со Intyler ? Гледам се продаваат на пазар3 неколку, има интересен дизајн и не се прескапи ама не знам колкав му е квалитетот.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.106
Поени од реакции
11.570
Колку е регистрација за 150 кубици, знае некој, регистрирал сега брзо?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Колку е регистрација за 150 кубици, знае некој, регистрирал сега брзо?
Прва регистрација? Ке менуваш табличка и сообраќајна или само ке го регистрираш? Пошто се доплаќа одприлика 800 денари за табличка и 500 сообраќајна на цената од регистрацијата...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.106
Поени од реакции
11.570
Не не, измината е неколку дена, лани беше 4000 некаде, сега би требало поефтино?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
33
Поени од реакции
4
Има ли некој од вас ваков мотор? Сакам да си купувам половен ист, па кажете дали ќе се заебам или не.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Има ли некој од вас ваков мотор? Сакам да си купувам половен ист, па кажете дали ќе се заебам или не.

Oва ако не се лажам е Zongsen или таков некој модел... како и да е, моторот е одличен, машината ја превземаат од Хонда, ги вградуваше во 90-тите на нивните модели.

Единствена маана му е слабата шасија, па ако си љубител на моткрос возења со ова ке треба да внимаваш, бидејки на еден другар вакво при скок на патеката за мотокрос братиндол, му се скрши на два дела.

Ако планираш да го возиш низ град, солидно е.

Kajgana Shop

На врв Bottom