Совети околу мотоцикли

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Кај мене на супер 8 4тактна е 7 ah

Дали знае некој дали може со скутер 125 ка да се вози на пат предвиден за моторни возила и на автопат, ако не може колку е минималната потребна кубикажа???
Тебе ти е веројатно 125-ка ??

иначе со 125-ка може по автопат не смее со 50-че да возиш

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Се што иде над 80 може... а 50ките се под возила до 45км/х.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
еј мал офф-топик значи едно прашање во врска со еден закон чув дека ако кацигата ја носиш на раката или ти стои пред нозете ( кај скутер ) било исто како да ја носиш и на главата и неможат да те казнат дали е точно или не ??

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
еј мал офф-топик значи едно прашање во врска со еден закон чув дека ако кацигата ја носиш на раката или ти стои пред нозете ( кај скутер ) било исто како да ја носиш и на главата и неможат да те казнат дали е точно или не ??
Да и ако паднеш на глава ќе ја дупнеш ама за тоа раката ќе ти биде заштитена или подот на моторот :pos2:

нема врска ова ... луѓе ги казнуваат ако не им е на глава :smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Пробај, брат ми доби 2 казни за носење кацига на рака... Така да од прва рака проверено 2 пати, казнуваат :)

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Точно така, полошо одколку да не ја носиш, само ти каже ти за на рака ти е или за на глава :) па ти пробај вади му се... :smir:

peppeGT

BMW piacere di Guidare...
Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Neznam za vo MK. no kaciga e za na glava!!!!!! :uvo:.
+ na pr. zosto da ja nosi na raka a ne na glava......da ne ja utne flizurata:pos2:.... spored mene kazna(SOLENA) i odzemanje na soobrakjajnat....i na prinuden tehnicki ...........kako sto e vo pogolem del od evropa..............
,,,,,,,,,,,,,,,,,,i posle seto toa pak vozete bez kaciga,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
PS. ne se zezajte so zivotot kaciga sekogas na glava i dobro vrzana ....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Кацига...појас, запалени фарови на отворен пат...не се заебавајте...
Сигурноста пред се и над се!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
За што служи РЕГЛЕР и што ако не работи реглерот на моторче 50-че ?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Кацига...појас, запалени фарови на отворен пат...не се заебавајте...
Сигурноста пред се и над се!
Не само на отворен туку и на затворен. Најинтересна појава кај нас е тоа што оние кои што возат скутери се опремени со кацига, појас, јакна. А оние на бесни мотори а.к.а. папуча на CBR не носат ништо освен цвикера. Али како се паѓа од мотор кога ќе удри бумбар во таков сурат е прајслес

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
+ na pr. zosto da ja nosi na raka a ne na glava......da ne ja utne flizurata:pos2:.... spored mene kazna(SOLENA) i odzemanje na soobrakjajnat....i na prinuden tehnicki ...........kako sto e vo pogolem del od evropa..............
,,,,,,,,,,,,,,,,,,i posle seto toa pak vozete bez kaciga,,,,,,,,,,,,,,,:helou:
PS. ne se zezajte so zivotot kaciga sekogas na glava i dobro vrzana ....
Pepe,мангупи се ако не возат со кацига,не ги знаеш ти:vozbud:
-а утре ако падне без кацига,мангуп ли ќе биде со скршен череп,или недајбоже нешто фатално???
-во сообраќај нема мода и чалам,на многу тоа не им е јасно...една грешка и отиде у курац...

С

Спенсер

Гостин
+ na pr. zosto da ja nosi na raka a ne na glava......da ne ja utne flizurata:pos2:
а јас четка што ја носам мн често???ке ми се расипе:pos2::pos2: немам мотор...аххх а мн сакам...:vozbud::motor::motor:

сепак,мора да се носи...често ги глеам овие моторџии со 600ки и 1000ки, од семафор,па на едно тркало а без кацига...пффффф... мора да се носи,ем да се заштитиш ем неможеш да гледаш на 70+км ти солзат очите...

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
а јас четка што ја носам мн често???ке ми се расипе:pos2::pos2: немам мотор...аххх а мн сакам...:vozbud::motor::motor:

сепак,мора да се носи...често ги глеам овие моторџии со 600ки и 1000ки, од семафор,па на едно тркало а без кацига...пффффф... мора да се носи,ем да се заштитиш ем неможеш да гледаш на 70+км ти солзат очите...
исправка: и на 45-50 солзат барем мене на точакот

peppeGT

BMW piacere di Guidare...
Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Pepe,мангупи се ако не возат со кацига,не ги знаеш ти:vozbud:
-а утре ако падне без кацига,мангуп ли ќе биде со скршен череп,или недајбоже нешто фатално???
-во сообраќај нема мода и чалам,на многу тоа не им е јасно...една грешка и отиде у курац...
Za zal pominaa 9god. otkako eden moj drag prijatel zivee vo vegetalna sostojba(KOMA)..............a zosto.... zatoa sto za 1 minuta zadovolstvo veke 9g. e ziv mrtovec: eve objasnuvanje vo kratki crti na sluckata: nedela 19/05/2000g. 19h. posle edna dobra moto voznja 150-200km pominati se vrakjame vo Barot na "MOTO CLUB"ot od nasata opstina posle 5 min. odmor doagja negoviot bratuced so scooter, Toj go zema(bez kaciga) scooterot i vozi na edno trkalo 20 tina M. mu izaga topka za fudbal pod prednoto trkalo od decata so igraa so nea vo blizinata........... i pagja na ivicnjak od trtoarot(so vratot)...........za da pokaze kako se vozi modificiran scooter .............znaci edna obicna zaebancia mn. skapa se plakja......(so golema zal za nego)......moj sovet ne se zezajte so zivitiot vas a i na drugite.....:toe::salut:.KACIGA SEKOA I DOBRO STEGNATA.

Kajgana Shop

На врв Bottom