Совети околу мотоцикли

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Бато, ако не ставиш масло во машината, лагерите ке ги фрли за 20 км а не за 10.000 Така да се е до одржувањето, има тема за Априлија РС 125 на форумов прочачкај ке ја најдеш па ке видиш дека издржливоста на моторот е до одржувањето.

А како мислиш да возиш кавасаки 250 со дозвола за 125?
Е знам тоа, и изгледа ке мора Априлиата. А 5000 евра не се малце... Ќе видиме :S

С

Спенсер

Гостин
Што би земале: Аprilia RS 125 или Kawasaki Ninja 250?
Ве молам кажете ваше мислење...во дилема сум меѓу овие 2 :)
Ја би Kawasaki...
ти кажав и на мсн...земај Априлија ич не му ја мисли...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.545
Поени од реакции
2.731
ти кажав и на мсн...земај Априлија ич не му ја мисли...
Искрено не можам да ве разберам деца не ми е јасно со кој памет сакате да фрлите 5000 еура бе на 125 па каква и да е машина тоа се пари бе без разлика каква ви е финансиската ситуација..И кај личи на спортски модел 125 кубика мотор да му ставиш бе.Имав еден другар на факс дечкото дојде баш со таква априлија се посрамоти бе 4500 евра фрлил за 125 можејќи да земе поголем и поубав мотор за тие пари у реду има изглед ама што ми вреди изглед мислев дека душа дава кога се качив да ја повозам брмчеше како да сака да умре.Нема сила бе колку и да сакаш.Мој добронамерен совет почекајте си некоја година до 18 извади си дозвола за поголем мотор и после со 5000 евра земи си некоја R6 или Хонда ако сакаш да осетиш право возење...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Искрено не можам да ве разберам деца не ми е јасно со кој памет сакате да фрлите 5000 еура бе на 125 па каква и да е машина тоа се пари бе без разлика каква ви е финансиската ситуација..И кај личи на спортски модел 125 кубика мотор да му ставиш бе.Имав еден другар на факс дечкото дојде баш со таква априлија се посрамоти бе 4500 евра фрлил за 125 можејќи да земе поголем и поубав мотор за тие пари у реду има изглед ама што ми вреди изглед мислев дека душа дава кога се качив да ја повозам брмчеше како да сака да умре.Нема сила бе колку и да сакаш.Мој добронамерен совет почекајте си некоја година до 18 извади си дозвола за поголем мотор и после со 5000 евра земи си некоја R6 или Хонда ако сакаш да осетиш право возење...
Види вака, ако нема вакви дечишта кои што сакаат да се курчат, Априлија ке беше пропадната до сега. Напишав и погоре, 5000 евра за 125 кубици мотор не давам ако сака нека е и златен. А баш поради тоа што е популарен моторот кај младите возачи кои не смеат да возат ништо поголемо, доаѓаме до моментот на формирање на цената :tapp:.

А ако веќе возиш 125-ка немој да се резилиш со брзински мотор што ке брчи како оса. Земи си барем некое ендуро, посекако 4 тактните 125-ки од 120-130 не одат повеќе (двотактните одат и до 160) па да правиш и кеиф, а и да научиш како се вози мотор.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
еј моја препорака ти е да си го возиш скутерот до 18год. а после ке положиш и за 5000-6000евра можеш да си семеш некои поголем мотор ( hyosung gt650 или kawasaki er6-n ) а не сега ке фрлиш 5000е за мотор од 125сс ( исто така априлиа рс 125сс е скапа за одржување треба да ставаш секогаш фул синтетика уље мин. 500ден многу троше 6-8л на 100км и на секои 10000км ке треба да мениш клип ( клипот се менува толку рано затоа што е со 1 карика и од мала кубикажа се вади многу сила ) по неколку менувања на клипот ( најчесто накај 25000-30000км се мењаат лагерита на радилица семеринзи клипњача и сл. )

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
А да направи искуство малце во возењето? Неможе некој да ми каже дека до неќна возел скутер од 50 кубика и земал Р6 одма и ќе ке ја вози мераци ќе си прави. Поарно нека земе РС125 па нека го вози 2-3 години па после нека земе нешто посилно(се разбира ако може). Првата година-две и РС от ќе му се чини премногу јак зошто спрема скутерот е супериорен апсолутно во се. А и ќе научи како да го поставува телото правилно, да ја регулира гаста пред, после и во кривина, да научи да кочи во сите ситуации. Кога ќе научи се тоа тогаш нека земе нешто појако што ќе знае да го вози и нема да се плаши на секое тргање некаде и ќе може да ги искористи можностите на тој мотор.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
da imam pari jas,odma go kupuvam kawasakito 250 ic ne razmisluvam

p.s imam A kategorija :baeh:

С

Спенсер

Гостин
прво седнување и учење да возиш спортски мотор, брзински, не е препорачливо на 600кубика со некој си 130тина коња...за почетници, нормално,брзинско,али помала кубикажа...малце искуство со помал мотор и после може и 1000че да земе...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
прво седнување и учење да возиш спортски мотор, брзински, не е препорачливо на 600кубика со некој си 130тина коња...за почетници, нормално,брзинско,али помала кубикажа...малце искуство со помал мотор и после може и 1000че да земе...
Е арно де... туку тој од 5.000 евра за учење ефтин да не е, побарајте некој поскап. Има специјални едиции од оние што ги возат во мото трките до 125 кубици кои што одат преку 230, а чинат
8.000 + евра. Нека земе таков, па кога ке се спружи некаде (а ке се спружи сакал нејкел) да има што да оштети...

С

Спенсер

Гостин
Е арно де... туку тој од 5.000 евра за учење ефтин да не е, побарајте некој поскап. Има специјални едиции од оние што ги возат во мото трките до 125 кубици кои што одат преку 230, а чинат
8.000 + евра. Нека земе таков, па кога ке се спружи некаде (а ке се спружи сакал нејкел) да има што да оштети...
:vozbud: добар фозач е фичо бе...:pos2:

незнам,ако сака априлиа 125, нека земе...можеби попуст нешо,пријатели ова она па затоа иде на априлиа...секако дека не е ни малку ефтино али он сака тоа...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Колкав акумулатор носи ваков скутер како на сликава значи 50 кубика 4 тактен

ја го купив на старо и незнам колку е јак фабричкиот т.е. мислам дека во Ah се мереше јачината :toe:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

ја го купив на старо и незнам колку е јак фабричкиот т.е. мислам дека во Ah се мереше јачината :toe:

Хелоууу никој не знае ??? дали 4 Ah ќе го палат ова 50-че или треба појак ? другите на кинеските 50-ки колку јаки акумулатори имате ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хелоууу никој не знае ??? дали 4 Ah ќе го палат ова 50-че или треба појак ? другите на кинеските 50-ки колку јаки акумулатори имате ?
Најарно ке ти биде да одиш сосе акумулатор кога ке купуваш нов. Инаку, од појак немаш гајле, единствено можно е да не го собира во местото предвидено за него. Послаб нема да може да го пали, но мислам дека овие мотори ги носат најслабите акумулатори.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Најарно ке ти биде да одиш сосе акумулатор кога ке купуваш нов. Инаку, од појак немаш гајле, единствено можно е да не го собира во местото предвидено за него. Послаб нема да може да го пали, но мислам дека овие мотори ги носат најслабите акумулатори.
Ја купив од 4 Ah ... од 3 на другарче не му го палеше ... ова ми го препорачаа за 50-есче дека бркало работа па ќе го формирам ќе го пробам

Член од
11 август 2008
Мислења
32
Поени од реакции
1

Кај мене на супер 8 4тактна е 7 ah

Дали знае некој дали може со скутер 125 ка да се вози на пат предвиден за моторни возила и на автопат, ако не може колку е минималната потребна кубикажа???

Kajgana Shop

На врв Bottom