@Let 3 @wicked_1
Ве тагнувам за тоа вчера што ми одговоривте кога прашав за барањата на албанците бидејќи не бев баш запознаен и мислам дека не сте во право. Ги разгледав и прочитав неколку пати нивните барања, ова воопшто не е исто како последниве 20 години, ова се сосем нови и многу опасни барања. Според мене во никој случај не смее да се прифати таа платформа, шах мат ќе биде за нас како народ.
Двојазичност каква-таква веќе има им ја даде Гвујо, но не е "официјална". Ако се официјализира албанскиот јазик во општините каде што они се над 20%, тогаш ќе можат да не дупчат у ребра како сакаат. Може комотно да не ти одговори на македонски ако сака, двојазичност бате ќе си научиш нивни јазик ако сакаш комуникација. Нема да можеш лична карта да си обновиш, пошто само брачата работат по шалтери.
Бараат и промена на химна, знаме и државен грб. Плус бараат да си врземе самите јамка околу врат со потпишување на ова барањево за измислен геноцид од 1912-1956, wtf?
Бараат брза интеграција во Еу и Нато, а сите знаеме дека тоа не е можно без промена на името, односно идентитетот на државата.
Уствари еве...бараат и промена на име под точка 5. "Решавање на спорот со името"- сите знаеме што значи ова.
Соработка со Албанија и Косово? Па што не не признае Албанија под уставно име ако сакаат добра соработка?
И каква рамноправност бараат кога веќе 16 години се граѓани од прв ред? Ние сме тие што треба да бараме рамноправност.
--------------------------
Да се разбереме, Гвујо мора да падне и мора да напушти политичка сцена засекогаш. Но, исто така платформава не смее да се прифати.
Гвујо ја прифати, па не се договорија ради СЈО. Зајко ги охрабри и подржа нивните барања уште одамна.
Сега Гвујо глуми патриот на улица и он е херојот што ќе си спаси Македонците од платформата и редефинирање на државата
Всушност во оваа ситуација буквално никој нема на наша страна, никој. Се додека не се обединиме како народ и не ги избркаме аболицираниве криминалце Гвујо и Зајко, ќе си патиме. До тогаш само ќе си гледаме како брачава мудро си ги остваруваат нивните цели.