Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 29.969
- Поени од реакции
- 45.252
nema logika toa, uste postrasno e ako e taka za samoto VMRO, ama ne e, abe oni A1 ja zatvorija, velija go butnaa u zatvor, da imaa cvrsti dokazi kontra zaev ic nemase da mu ja mislat, vadea video snimki, go imaat prisluskuvano garant, nesto ke i serviraa na javnosta i toa e toa, pa sto i ako imalo protesti, odma ke izlezea sitel i site drugi mediumi nivni koi imaat ogromna publika kade ke teraa na prikazni deka se podrzuva kriminal i slicno. Kako milosevic go uapsija i ispratija i Hag ?Јас го прочитав твојот пост ама ти мојот очигледно не, пост во кој ќе најдеш (можеби логично) објаснување зошто не е покрената судска постапка против Заев.
Види, твое размислување е дека Левица се глупаци и ропаци зошто го ситнеле отпорот без да размислиш дека можеби, велам МОЖЕБИ оној што гласал за Левица никад не би го дал гласот за есдеес. До кога да се објаснуваме со тоа дека нивните 12к гласови (прашање е дали ќе беше ист бројот ако коалицираа со есдеес) немаше да им донесат ниту еден пратеник? До кога ќе се фура истиот муабет?
Srbite se daleku poratoborni od nas koga se vo prasanje protestite toa e fakt, pa go butnaa, nit imase gragjanska vojna nit nisto, do koga so tie scenarija, kaj nas dete na plostad ubija, prikrivaa i sto sve ne pravea, vidov gorese Skopje ..., duri i kontra protesti pocnaa da se organiziraat, taka ke bese i so Zaev, ili eve be, ne mora zaev, sto e so Shekerinska, ili so drugi funkcioneri na sdsm, na kraj kraeva, ete vide sto pisav, vmro vika, sdsm ne saka pak da e u opozicija, za da ne idele u zatvor nivni funkcioneri ... a kutrite u opozicija se od 2006.
I greska si za LEVICA, vo najmala raka ist ke bese brojot na pratenici ako ne se lazam,, sega bas so sigurnost ne mozam da ti potvrdam ama kako sto rekov vo momentov toa i ne e bitno bidejki vmro sekako ne pravi vlada, i toj sto glasal za niv pak ke gi zaokruzese vo paket so sdsm vo zaednicka koalicija, za da uspeat deckite da stignat do sobranie makar so 1 pratenik, sto za niv e OGROMNA pobeda, pregolema, ke bea megju pogolemite pobednici na izborite dokolku doguraa vo parlament.
Vaka sami nisto, na nula im bea svedeni shansite za toa, naku koalicija so sdsm vo vakva situacija u kakva sto e zemjava ne znacese za niv pod difolt deka ke se i nivni slugi, ama kako sto rekov, politicki da, ropaci se, se precenija i se posraa, tie 12 000 glasovi samo odmognaa, odnosno, so nacinot na koj postapija na ovie izbori samite na sebe si odmognaa zasto se oddalecija od parlamentot a vakva shansa vo idnina moze i da nemaat, neznam kolku si svesen samo za toa, kakov penal bese ova za niv a oni go promasija.[DOUBLEPOST=1488987765][/DOUBLEPOST]
Epa za ova ti zboram ja, politicka nepismenost i precenuvanje, NIKOGAS nemase oni da osvojat eden pratenik, toa uste pred startot na izborite se znaese, duri i frfljo papakot od sloboden pecat na fejsbuk gi tagirase i im go iscrta toa, decki, nemate shansa sega, edinstvenata shansa za mesto vo parlamentot vi e preku koalicija so SDSM, takva e situacijata vo ovaa nasa dvopartiska zemja koga se vo prasanje makedonskite partii ...Иначе, исто така кажаа дека доколку освојат еден или повеќе пратеници ќе коалицираат со есдеес само доколку тој нивен пратеник или пратеници помогнат во рушење на режимот, во спротивно не.
Се' си има логика, само кој ги слушал, прател.
Toa covek, koj ja ima dobro prostudirano politickata situacija kaj nas, MORA da go znae, toa i od Levica morase da go znaat, zatoa ti rekov, dokolku bea politicki pametni, ke go napravea sledniov poteg, vo parlament ke vlezea preku koalicija so SDSM so NIVNI covek, znaci ke imaa pretstavnik od partija vo Parlament, toj pratenik ke funkcionirase spored nivnite veruvanja za podobra Makedonija, toj pratenik mnogu ke pridonesese za nivnata agenda a i ke gi zapoznaese lugjeto so Levica i za sto oni tocno se borat ...
Podocna, na slednite parlamentarni izbori, vo zavisnost od toa kako funkcionirala novata vlast, oni komotno ke mozea da izlezat od koalicija vo slucaj na nezadovolstvo ( toa bi mozele ustvari koga sakaat da go napravat, i po 3 nedeli od izbori ), ili .... da prodolzat zaedno pak so sdsm, i da se izborat za poveke pratenici vo sobranie, seedno ...
Svakas li sega zasto oni ja utnaa, onaka debelo, ko simone zaza na evropskoto, do jupter koga ja sutna topkata.
Последно уредено: