Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Се зборува дека и Ѕинго ќе одел во коалиција со зајко. Тоа ќе биде банда јака . Банда без команда. Сестра Љубе, Бубето, Самка, Амди, Милетиќ, Жерновски фали Бранко и Грујо и да биде таман за нуклеарна парламентот.[DOUBLEPOST=1522067005][/DOUBLEPOST]Го заборавив Стевче подржимагаре. Длабоко се извинувам што изоставив еден ваков лик.

V

viktora

Гостин
Имам врска, слична како на латас, оваа темно-сината.

Ама сепак, од тебе и од мкд_владе односно грујово_маде, нема поголеми Македонци.
Дудлајте го сеуште на паторот, ќе го вратите на власт maybe.
Ти и уште еден лик од форумов од уста грујо не го извадивте.
Не ми одговори каква врска имаш со македонците?Батали Грујо и Заев.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ти и уште еден лик од форумов од уста грујо не го извадивте.
Не ми одговори каква врска имаш со македонците?Батали Грујо и Заев.
Не го вадам од уста кога зборувам со тебе.
Имам врска, како на латас, онаа темно-сината.
Ти кажав 10000 пати, не си ми кредибилен ти да глумиш патриот, и те замолувам да не ме цитираш и да не ми ги отекуваш мадињата со национализам, знаеме добро дека по потреба можеш да кажеш дека си од Албанија, ај олабави сеа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Светов гази напред, хајперлупови, само ние се бавиме со броење ш иптари и кој министер колку скурцал. Треба да се врати паторот и со учкаров и заев да си газат заедно дур не остане еден атом од државава.
Е кој е како Македонија ... си имаме и надворешни дежурни дијаспорски патлиоти, а и домашни тастатура патлиоти кој е како нас не може нам нико ништа јачи смо од судбине ... и УСА и Кина и Русија не ни можат ништо бре сила сме ние, заштитени сме од нашите патлиоти со цепани гашти !
Кој ги е*е сите и НАТО и ЕУ па ние сме потомци на Аце великиот нас Хунзите ни се браќа, да цркнат и пукнат од мака сите наши соседи и Татаробулгари и Грци и Срби и Турци, а за оние од чкљ племето планинско мочано ретардирано Ши*тарско гасна комора ... е токму вака размислува еден просечен чипуван штабски патлиотски сендвич !

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Па ако ги пуштија од притвор не значи дека нема да си лежат. Притворот нема никаква врска со пресудата за случајот.
Нема најверојатно никој да лежи, договор е.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.707
Поени од реакции
49.026
Сега веќе може да се очекува хорхе да го потпише измислениот закон , или таљат на сила да го донесе законот, а вмро да си ја преќутат.
Има разни варијации за вмро да се заблагодари за овој убав гест.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Нема да може така, не го гласаа Заев да се договара, туку да ги судат за криминалите.
За криминал условно, за упад у парламент 30 дена, али за ќебапи бато тешка робија.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Нема да може така, не го гласаа Заев да се договара, туку да ги судат за криминалите.
Чавков направи геноцид во источниот дел на Македонија, вршеше рекет од невидени размери, штом на него го пуштија, за другиве се сомневам дека ќе си лежат.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Нормално дека че си лежат, саму уште да го набават бројчаникот за вратените пари.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Супер, значи има логичен след на настани од кој едните толкувачи стануваат разумни, а другите небањати куртони. Кој е следот на настани во владеењето на ДПМНЕ? Се поврзува Груевски со Конрад Аденауер(тинк тенкот) и тие имаат ненормално влијание и кадровски и политички во формирање на стратегиите на тоа ДПМНЕ. Во владеење на ДПМНЕ го имаш најголемото заладување на односи со Бугарија, во формална дипломатска смисла.
Затоа шо ти викаш дека голем индикатор за влијанието на Брисел се честите идими-дојдими на нивни и наши дипломати, премиери и генерални секретари, такви со Бугарија, со таков интензитет немаше. Тотално замре таа билатерала. Е сеа, ако Конрад Аденауер биле тие шо ги граделе темелите на ДПМНЕ, а ДПМНЕ го сотрело формалниот аспект на некое пријателство со Бугарија, кој е заклучокот? Ако го следиме твојот принцип на толкување, заклучокот е дека главно влијание за тоа заладување е германското, од Берлин.
Ако почнеш за пасоши да ми пишуваш, сакам да ми донесеш доказ, не рекла казала. Да се држиме на формалниот аспект (дипломатија) кој шо ти го наметна.

Со одобрување, иако со киша око крагујевца постови(како тој шо ти го цитирав). Паѓаше у несвест за тоа како ДПМНЕ не продале на татаришта, на небањата орда...имаше такви, сочни епитети за велепредавства кои кога беа санкционирани со меѓународен договор на наша штета, се претворија во хвалоспеви за итрите структури шо преку умен договор сакаат на не внесат во ЕУ. :D
Види...
Ти ја врати назад темава, па морам да ти одговорам иако има поактуелни работи.
А ќе треба да ги повторувам истиве работи. Тој договор и договорот со Грција се две работи што не се небитни и тогаш го критикував принципот „не ветивме, а остваривме“ што е многу шупачки, затоа што вакви прашања се решаваат со години (ама не со години инаетење, туку сериозни преговори и консултации). Проблемот на црквата со СПЦ за мене не е проблем, затоа што сме граѓанска, секуларна држава - тоа е како тениски сојуз на Србија да не го признава нашиот - „голема“ работа. Проблемов со јазикот според мене е најголемиот, однос дел од најголемиот наш проблем. Тотално е анти се' она што го пропагираа сдс претходно - праат уште поголем јаз, создаваат уште поголема нетрпеливост и реално е дека и нема многу народ и оружје инаку до сега ќе ескалираше скоро сигурно. Не верувам дека постои ваков овца народ ко нас.
Ако толку си запнал за договорот со Бугарија - и како јас наводно сум го релативизирал тогаш.
Прво се работи за различни периоди. Тогаш сдс беа тазе на власт. У принцип сакам да причекам два-три месеци за да видам какви потези ќе донесат, каква кадрова политика ќе спроведат, иако по милионити пат ќе повторам - од некадарниот, докажан пропалитет наречен сдс - никогаш ништо ниту сум очекувал, ниту сум гласал за нив. Тоа им беше првиот поголем политички потег. Тој договор конкретно, за него, најмногу ми е страв од нашиот слаб кадар во администрацијата и заедничките комисии кои би се формирале, затоа што имаме неквалитетни, корумпирани муфљузи, кои не е чудо за мали пари да бидат купени и да потпишат чуда во наше име. Е, од некаде мора да се почне - ај да видиме што ќе искочи, иако сум скептик. За каков доказ да ти донесам за влијание не знам - ако почнеме такви муабети да тераме - па на иреал да му бараш докази за спамон што го шири преку куртонскине сајтови - темава ќе го падне интернетот. Очигледно е дека тајмингот на договорот беше ускладен со претседателството на Бугарија со ЕУ и претпоставувам перцепцијата на ЕУ дека тој наш проблем е најлесно решлив (така и се коментираше тогаш). Друго што наведува на тоа е брзината на донесување и реализација за што убеден сум дека некој претходно работел (или во Бугарија или во ЕУ). Ако ова ти личи на релативизирање....ок. Јас овде секојдневно читам воспевање на ликот и делото на ликови што одамна се отпишани, а од истите сум маркиран као определен и редовно ме навредуваат. (чекам само перманентен бан да ми шљапнат само затоа што им одговарам со навреди - налик на судството наше).
Врските на КАС и дпне овде се нашироко коментирани. Ти пишав претходно дека кога пишувам Берлин, мислам на ЕУ, а не на Германија конкретно, затоа што се знае кој е „пали-гаси“ таму. За КАС, ако мислиш дека нивно влијание го замрела политичкиот однос со Бугарија - јас се сомневам во тоа, затоа што тие беа главно фокусирани на внатрешно требење, барање кодоши, популистички маркетинг, пиар, перење мозок преку медиуми. Дури и „зближувањето“ со Србија беше во време кога паторот тонеше, па му требаше сензационализам вон нашите граници. Инаку реално, идејата на тогашното дпне беше сите од надвор да ги прикаже како мрзачи на Македонија, на македонскиот народ, а раководството да биде воспеано нешто налик на Ким фамилијата.
Делот со пасошите сфаќам зошто не ти се коментира. Исто како што сфаќам зошто не ти се коментира рехабилитацијата на Венко Марковски, Александров, ставањето скулптури на бугарски дипломати што ја цртале картата со моливче исл. Зошто дпне се оддалечил од Бугарија? - Затоа што имаше инсталација (и уште ја има) која дојде од други партии, која тераше други агенди, а бугарското крило на љуБчо, Бошкоски, Доста беше на клоци раздигано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom