Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Колку е ова лошо, толку е и добро со законов за јазици.
Добрата страна е што ќе го разбуди национализмот кај Македонците во Македонија, а лошата веќе ја имаме на дело.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ако е така, многу работи спротивни од уставот се случија.
Не е баш така како што мислиш. Едно е една уставна одредба да е нејасна/недообјаснета, што остава простор за злоупотреба, друго е кога изрично е наведено како е постапката за одредени прашања. Затоа ни е потребна промена на Устав, но пред се' од номо-технички карактер, да биде построг, да не може да се изигрува од кого стигне.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Не им кажувајте, нека им текне ним.
Доста се жалите народот глуп, нација идиоти, ова, ова.
Помогнете им на помалку надарените од вас ако сакате општеството да напредува.
Без разлика дали се шиптаpи ili kauri.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.076
Иначе Зоки е на зимовање во Италија, не знам на кој ме потсеќа ова ама ми текнува дека имаше еден премиер на времето вака кога ќе се десеше пиздарија некоја никогаш не беше тука за лошиот публицитет.... дај помогнете ми ве молам, кој беше човеков.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Иначе Зоки е на зимовање во Италија, не знам на кој ме потсеќа ова ама ми текнува дека имаше еден премиер на времето вака кога ќе се десеше пиздарија некоја никогаш не беше тука за лошиот публицитет.... дај помогнете ми ве молам, кој беше човеков.
tito?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
@Klin Што е ова што си се мачел толку, зошто паторов ако го донеле во 2008 година ова, тек сега да се примени муртинецов?

Z

zlaki

Гостин
Не им кажувајте, нека им текне ним.
Доста се жалите народот глуп, нација идиоти, ова, ова.
Помогнете им на помалку надарените од вас ако сакате општеството да напредува.
Без разлика дали се шиптаpи ili kauri.
инетрнетот е конверзација на упатени и понеупатени во комуникацијските електронски пишувања..или размена на искуства и подобрување на знаењата од било која сфера и надоградба на секој поединец а не НАРОД ГЛУП ,НАЦИЈА ИДИОТ ОВА,ОВА.Не сум сретнал ваков пост иако сум член на многу форуми кои не се од наше-Македонско поднебје..напротив се помага-укажува и се унапредува различните меслење без разлика на боја,раса,религија и итн.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не се палите толку, Иванов ќе стави вето, ќе треба 2/3 мнозинство, СДСМ ќе рече направивме се што можевме не е веќе до нас, албанците ќе гракат и ќе се бунат, ВМРО ќе тактизираат и ќе се пазарат за обвиненијата и за притворите и на крај сите среќни и задоволни
Апсолутно ниту едно дејствие во иднина не ги амнестира гомнарииве на есдеес.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Апсолутно ниту едно дејствие во иднина не ги амнестира гомнарииве на есдеес.
Problemot e so so gomnariite si teraat 24/7 a narodot si kjuti. Treba izgleda da se sobiraat pari za revolucioneri, po terkot na sarenite. Za bespari kaj nas nikoj ne protestira izgleda.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.950
Ако Иванов стави вето ондак законот се носи со апсолутно мнозинство (61 пратеник).

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не се палите толку, Иванов ќе стави вето, ќе треба 2/3 мнозинство, СДСМ ќе рече направивме се што можевме не е веќе до нас, албанците ќе гракат и ќе се бунат, ВМРО ќе тактизираат и ќе се пазарат за обвиненијата и за притворите и на крај сите среќни и задоволни
Апсолутно треба, во моментов тоа значи 61 пратеник. Тоа што викаш 2/3 е квалификувано. Член 75 од Устав.

Иначе ќе ви порасне курето ако пишете „албанец“ на форум? :D

Уаааааа ЦЕНЗУРААА; ШТО Е ОВААА; АЛООООО

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom