Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
А пази, Миленко и остала багра као демек се проруски настроени, анти нато и еу, а ваму Мицковски застапува прозападни становишта, бара соработка и легитиметет од меѓународна заедница (ЕУ, САД, НАТО) а свињата Миленко нема гајле, подржува се кога ќе му тутнат кешарица.
Не ги играат изглеа у овие игри сеа дел од новинариве па кој е збунет или ќути чека чив шлиц ќе се откопча за да почне цуцање, или иде на сигурно кај што е кешот односно Грујо.

Член од
11 октомври 2017
Мислења
150
Поени од реакции
96
Сите новинарски куртони и као експерти застанаа позади Мицковски :) Миленко, Златев, Пандов, Цветинчо. Сите до еден. Не ја пратам пираната али гарант и она. Што ти праи кеш еј :) Играта ја игра Грујо а сиротињава мисли дека има раскол некаков. Него фали браникот нигде го нема да пресече.
I najgrdata frizura vo MK
(Naunovski) ne go gledam, inaku eden od podobrite dudlaci :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Се жртвуе за нас, си го троши своето дотрајано и единствено возило, а ние си седиме по дома.

Ај нека не организираат!
Ja ke go zeam od tatko mi stokecot od 80to godiste pa ke vidi Grujo koj e bolji oldtimer Jugoslovenski stokec od '80 god. ili negovoto Italjansko Punto od 90 i nekoja !

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.380
Поени од реакции
8.977
Пунто извади не ми се верува :))) Со pioneer цд унутра со све :)) Немоеше појако да им се ишора у муцка на сиромаштијата што иде позади него.
Moжеше. Требаше да излезе на ролери.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Пунтото дали е регистрирано ме интересира.

S

silmarillion

Гостин
Еден пациент битолски на фб у исто време лајка и кај Мицковски и кај Петровски :))) Шизото пуштено на најјако! Иначе кај Мицко е и Нимфомакс :)) Сите проруски настроени за кеш отидоа кај овој што има пилар да лиже кај странците :))) Останаа Мирка и Палчо да висат у ваздух ко бивши комуњари :)

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ти му кажуваш дека гвујо ја воведе двојазичноста во 2008ма година, тој на тоа ти враќа шарените цицаат :facepalm:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Стотици пати ќе прочиташ низ темава еден на друг му пишува у множина "Кај бевте толку и толку години ?" :pos: а не веруем дека до толку се замарате за партии колку шо тепате време.

Абе златни рипки не сте од лани тука, политика на форумот подолго време беше забранета.

Виде ацид дека нема аир без неа па ја отвори арената :icon_lol:

Кај сте сеа у играчница а скоро сите таму дремевме коа беше у тазе години форумов.:sramezliv:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.784
Поени од реакции
17.301
Go utepal dzandarot oko mu izvadil i da go pustat zasto e clen na vmro ?
Se izgubi vise sens za pravo
Брате нек едев гомна и едни и други, и тија и тија користив политички ситуацие, цепа ми се мене срце како човека што не искочив после онакви ситуацие што ги пиша

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
па што се заебаваат со нов Закон ако веќе има ??
Со новиот закон Бараат двојазичност на ЦЕЛА територија на РМ, во нивните општини имаат поодамна, уште од 2004 почна тоа...
бегај бе испрдок еден

Член од
25 март 2012
Мислења
8.569
Поени од реакции
5.146
Ќе требаат многуууу пари.Албански ансамбл 800.000€ годишно,спроведување на законот за јазици на цела територија ѓаол ипол ќе не кошта,милјони за плоштад Скендер бег,ревизија на учебници,еден куп судски спорови...и замисли на крај на Грујо ќе му речат ЖИВЕЈ,пошто шанса нема да го затворат.Им треба за нивните агенди.
А ние битно лапаме по два часа ефтина и нема радиодифузна .Топ!
Што е поразумно за тебе, да се инвестира во споменици лавови или во ансамбл?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Еден пациент битолски на фб у исто време лајка и кај Мицковски и кај Петровски :))) Шизото пуштено на најјако! Иначе кај Мицко е и Нимфомакс :)) Сите проруски настроени за кеш отидоа кај овој што има пилар да лиже кај странците :))) Останаа Мирка и Палчо да висат у ваздух ко бивши комуњари :)
Еве го и Ацо Алуминиум не знае каде да се постави, блада некои антиглобалистички заговори и се восхитува на бившиот лидер, а него го слушам а како @Vanlok и @Бачето да го читам

Член од
25 март 2012
Мислења
8.569
Поени од реакции
5.146
Чудна ситуација, некој ќе се обиде да те нарече албанофоб, националист а имаш лидер на политичка партија која потекнува од милитантнта организција која и официјално беше класифицирана како терористичка.

Истиот одбива да зборува македонски во држава каде тој јазик е државен, официјален јазик и нема никакви реперкусии за тоа.

Човек со индиции за учество во воени злосторства од Министер за Одбрана оди во Претседател на Собрание, инаку дезертирал од полнокрвна воена формација во борбени услови да се бори против истата, без никакви реперксуии, тој е gragxanin тие на кои им смета тоа се националисти и шовинисти. Албанофоби.

Од друга страна пак, после 2001година има егзодус на етнички македонци од Западна Македонија, нормално поради својата албанофобија, бегаат од своите родни огништа, албанските македонофили сигурно се прашуваат зошто?

Секое едно барање им е строго на национална основа, ама ете тие не се националисти.

Чудни се овие gragxanski принципи.

Човек да помисли дека се партиски полтрони.
Во Охрид и Битола и цела источна Македонија кој прави егзодус над македонците?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom