Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Cvetko, ти (вие) не сте Македонци вие сте фиромјани тоа треба да до сватите еднаш за секогаш, единствена поврзаност со македонци ви е во контекст како најголеми тирани (во модерната историја) на македонскиот народ.

Македонците во Бугарија е секако, интересна тема и баш ме интересира кој ги запишал или отпишал, а и како.

Неможе да го/ги етикираме како националисти, добро се знае и ставот на ДРПМНЕ околу оваа прашање, комплексно прашање.

Во шест шест месеци пишале X ? :pos:
За тоа прашај си го Љубчо, Бонева, Пишев, Милошевски (само маааал број) околу иксовите и други непознати во равенките.

Пари нема, ќе се живее бедно и ќе се враќаат долгови благодарение на спасителите, "паторите" не патриотите.
Ештрефче пиле, вие сте истите кои биле бугари, срби, грци и се што налагале околностите, истите бевте комунисти сеа сте неолиберали, капиталисти бе пиле, вие не јас, чак и луѓе не сте, хуманодни суштества.

До вчера колневте бугарофили, отворавте досиеја, пустевте штуревте сега сте први ортаци со Каракачанов, таман се испосра на таквите ко тебе фиромци пред во Владата да го примат со полни воени почести.

Фрчковски има потпишувано одобренија за оперативно обработки поради ванчомихајловизам, сеа истите сте тие кои велите Швајцарија на Балканите, добро знаете чии зборови се тоа.

Двојазичност ветивте на цела територија ама немате 2/3 мнозинство за промена на Устав, и тоа ќе го смачкавте.

А, патем речено, како голем Македонец како тебе, Ештреф пиле не го интересира Македоснкото малцинство ов Бугарија, шо е ова, argumentum ad absudrudm, де кажи не сум начитан јас.

И не ми ги пикај во очи мене Ештрефче пиле, ЉуБчо, Бонева и Милошев, јас коа пишував и за тоа, бев етикетиран како србофил или не знам шо, да е од мене, освен од дијаспора, ниту еден друг претеник не смее да поседува двојно државјанство, посебно не со земја со кои имамае отворени прашања. Исто се однесува на било која друга државна функција.

Ти пишав веќе, не ми се впуштај во лични препирки, ти т.е вие ме цитирате и се впуштате во навреди и гомна јадење шо нема врска со темата.

Ете уше еднаш, не разбра, ова е премногу едноставно за тебе:

не знам кој те ангажира тебе за мислење на крај краева, ти ме цитираше мене, јас од тебе текстовите ги третирам како гомно на патот, или заобиколувам или прескокнувам.[DOUBLEPOST=1513797254][/DOUBLEPOST]
Чичко Сем, Мајка Русија не е битно, битно е да клецаш место да си клецнат толку капацитет има твојот фиромански кикиритка од мозок.

Оди мешај малтер, цепај дрва не се прај некој opinion maker со twitter статуси ебате канцерот.

Инаку пак ќе ти речам, не ми зобрувај за македонци, Македонии, национални интереси.
Ние не сме иста етничка група, тоа да ти е јасно. Има Македонци има Сендвичшанци тоа е ден и ноќ.
Ештрефче пиле, дај бе изгони се, ете ти рецидиву хуманоиден и кикиритка немаш.

Малтер мешање на тебе оставам, од ко ќе дувниш лепило малку мрсулко еден.

Opinion maker напишал, шо си мислите бе дека терате пропаганда тука ебаве гремлини, оди лажи колегите дури мешате малтер.
Сеа можи ти студи, па цепиш дрва, дрво едно, гарант сколија заврши со кодошење на другарчињата, ве знам таквите од искуство ви ебам семката.

Ти нема шо да ми речиш, ти кажав, гомно на патот е твоето мислење за мене, по ми qr сака тоа ќе зборувам, и не е тоа со тебе бе Ештрефче, а напишам нешто тука како ртки тркачки се лепите по мене ебаве џукелите.

Инаку грешиш, не е само етничката група во прашање. Јас сум човек, ти не си.
Човек може да биде Македнец, ти шо и да си, не.

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ештрефче пиле, вие сте истите кои биле бугари, срби, грци и се што налагале околностите, истите бевте комунисти сеа сте неолиберали, капиталисти бе пиле, вие не јас, чак и луѓе не сте, хуманодни суштества.

До вчера колневте бугарофили, отворавте досиеја, пустевте штуревте сега сте први ортаци со Каракачанов, таман се испосра на таквите ко тебе фиромци пред во Владата да го примат со полни воени почести.

Фрчковски има потпишувано одобренија за оперативно обработки поради ванчомихајловизам, сеа истите сте тие кои велите Швајцарија на Балканите, добро знаете чии зборови се тоа.

Двојазичност ветивте на цела територија ама немате 2/3 мнозинство за промена на Устав, и тоа ќе го смачкавте.

А, патем речено, како голем Македонец како тебе, Ештреф пиле не го интересира Македоснкото малцинство ов Бугарија, шо е ова, argumentum ad absudrudm, де кажи не сум начитан јас.

И не ми ги пикај во очи мене Ештрефче пиле, ЉуБчо, Бонева и Милошев, јас коа пишував и за тоа, бев етикетиран како србофил или не знам шо, да е од мене, освен од дијаспора, ниту еден друг претеник не смее да поседува двојно државјанство, посебно не со земја со кои имамае отворени прашања. Исто се однесува на било која друга државна функција.

Ти пишав веќе, не ми се впуштај во лични препирки, ти т.е вие ме цитирате и се впуштате во навреди и гомна јадење шо нема врска со темата.

Ете уше еднаш, не разбра, ова е премногу едноставно за тебе:

не знам кој те ангажира тебе за мислење на крај краева, ти ме цитираше мене, јас од тебе текстовите ги третирам како гомно на патот, или заобиколувам или прескокнувам.
Cvetko, кои вие, ние, тие ?
Прибери се малку, се распадна ко бајат сендвич.

Инаку, околу проблемот со малцинството во Бугарија а, и мојот став околу оваа прашање; нема потреба да се објаснувам, сум пишувал тука по форум, мене повеќе ме интересира малцинството во Македонија, живеам овде.

Ти, дечко не постоиш во тие муаети за Љубчови и Силваневи а и не се работи за двојни државјанства муабети кикирико.

П.С. не значи дека ако ти си ангажиран некој друг треба да е исто ангажиран.[DOUBLEPOST=1513797405][/DOUBLEPOST]
Ештрефче пиле, дај бе изгони се, ете ти рецидиву хуманоиден и кикиритка немаш.

Малтер мешање на тебе оставам, од ко ќе дувниш лепило малку мрсулко еден.

Opinion maker напишал, шо си мислите бе дека терате пропаганда тука ебаве гремлини, оди лажи колегите дури мешате малтер.
Сеа можи ти студи, па цепиш дрва, дрво едно, гарант сколија заврши со кодошење на другарчињата, ве знам таквите од искуство ви ебам семката.

Ти нема шо да ми речиш, ти кажав, гомно на патот е твоето мислење за мене, по ми qr сака тоа ќе зборувам, и не е тоа со тебе бе Ештрефче, а напишам нешто тука како ртки тркачки се лепите по мене ебаве џукелите.

Инаку грешиш, не е само етничката група во прашање. Јас сум човек, ти не си.
Човек може да биде Македнец, ти шо и да си, не.
Нема ништо полошо од Битолски вмровец.
Канцер.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Cvetko, кои вие, ние, тие ?
Прибери се малку, се распадна ко бајат сендвич.

Инаку, околу проблемот со малцинството во Бугарија а, и мојот став околу оваа прашање; нема потреба да се објаснувам, сум пишувал тука по форум, мене повеќе ме интересира малцинството во Македонија, живеам овде.

Ти, дечко не постоиш во тие муаети за Љубчови и Силваневи а и не се работи за двојни државјанства муабети кикирико.

П.С. не значи дека ако ти си ангажиран некој друг треба да е исто ангажиран.
Ештрефче пиле, лицемерно партиско полтронче, разгологазено на сопствен терен, проѕирни сте бе.

Да ти повторам пак, ете, може е премногу едноставно за твојот интелектален капацитет, мене ич qr не ме боли за твоето мислење кое го третирам како гомно на патот, мруслко еден.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ештрефче пиле, лицемерно партиско полтронче, разгологазено на сопствен терен, проѕирни сте бе.

Да ти повторам пак, ете, може е премногу едноставно за твојот интелектален капацитет, мене ич qr не ме боли за твоето мислење кое го третирам како гомно на патот, мруслко еден.
Не ни очекувам да те боли кур за мое или нечие мислење спротивно на штабските програми, Botlakis.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Нема ништо полошо од Битолски вмровец.
Канцер.
Од кај знаеш дека сум од Битола?

Од Шкупи сум.

Ебаве гремлини ебаве, напиши го бројот на членската од СДСМ барем.

Па комунист бил, левичар, ти чоек не си бе, не друго.[DOUBLEPOST=1513797726][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1513797877][/DOUBLEPOST]
Судење за случајот „Сопот“
уште едно замајување и фуцк ин браин....
Па тие што местеле истрага и затвориле невини луѓе нека си платат обештетување, всушност нив нека ги тужат приватно жртвите на фингираната истрага, исто како што го тужеа Трчуловски роднините на убиениот во случајот...
Сега СЈО ќе мати, дека ОЈО и МВР 2003 биле под меѓународен притисок да се открие виновници и морале да најдат било кој :facepalm:
Ајде Македонијо плаќај секакви будалаштини и нестручности...
Сите случаи каде се осудени етнички албанци во МКД, а директно или индиректно се поврзани со каузата, веројатно ќе бидат репроцесуирани и ќе завршат со ослободителни пресуди, ова воглавно се однесува на случаи со медиумска покриеност, оние шо имаат влијание врз јавното мнение на албанците во МКД. Тука нема правда, штом е поврзан со каузата а е во затвор, невин е.

Сметам дека борците за слобода и демократија од Диво Насеље пред следните избори ќе бидат ослободени пошто Грујо и фамилијата ги намамиле, наместиле завеле...

Сево ова мора да се реализира со забрзано темпо до пред следните избори, без разлика кога и какви ќе бидат, да се зближи се повеќе СДСМ кон албанците затоа шо веќе нема назад за нив, не верувам дека можат повеќе да црпат од гласачкото тело на македонците, даваат насоки да се смирува членството, активистите и симпатизерите, дека нема нишо страшно да биде и со законот за албанизација, промена на името не било страшно и сл. и дека на секој некако ќе му се помогне, тоа е индикативно за тоа на каков прием наидуваат чекорите кои ги преземаат.

Следните избори ако се претседателски, СДСМ и ДУИ настапуваат со албанец кандидат, тоа е веќе извесно, затоа што тоа е единствен начин сега разбиеното албанско гласачко тело кај нас да се концентрира на едно место, ДУИ не е повеќе тоа шо беше, а нивниот креатор вложил доста во нив па не сака туку така да ги пушти низ вода. Можеме да замислиме колкава ќе биде излезноста и за кого сите тие ќе гласаат, прилично сум сигурен дека за таму го трасираат командант форина.
А форина е избран намерно, се што тој лик претставува, поразително делува за секој еден македонец, ако не за секој еден тогаш деифинитивно за мнозинството, истиот кој јавно го негираше терминот македонски албанци за конзенсуален прецедник.

Доколку се предвремени парламентарни зависи кога би се одржале и под кои околности, за тоа дали ДУИ и СДСМ ќе настапат заедно, со заеднички листи, единствено е факт дека оној кој ги влече потезите позади, сака комплетно да завладее со оваа територија и да се пресече правецот Север-Југ, далеку од тоа дека тие ликови имаат на ум мир во светот и хармонизација на меѓуетничките односи во МКД. Може мир во светот само под услов да е нивни. Исто и со МКД.

ДПМНЕ е разбиено и се држи во лимбо состојба, секој обид за посериозна консолидација ќе добива аперкат од СЈО или ОЈО за патриотското владеење базирано на арамилук, така да бинационална Демократиа Неа Македониа.

Планираат за третина парното да ви го поскапат а сето тоа го маскираат одвлекувајќи ви внимание Грујо колку ќе лежи. Грујо можи да лежи а можи и да не лежи затвор, ама вашите финансии има да се стопат во 2018, има да банкротираме начисто.

Само за сметки, даноци и рати од кредити ќе работиме или не?
СЈО од симбол на борба со корупцијата (макар шо тоа отсекогаш било дискутабилно) го сведоа на служба за
дефокусирање/замајување на јавноста, прават паралела со тоа дека грујо и компанија краделе, па поради тоа треба да воведе двојазичност во Демократи Неа Македониа, уште посимптоматично е шо секој кој се става во одбрана на националните интереси на некој начин, преку случаите на СЈО го етикетираат како некој кој го брани криминалот на претходната власт, друга одбрана нема, против аргумент не постои, а шо е најтрагично, криминалот е потполно реален.

Ако ДПМНЕ уште за време на бескорисниот за нас, капитулантски договор за бугаризација, жестоко се спротивставеше, веројатно ќе имаше масовно пласирање на нови случаеви од страна на СЈО кон нивното партиско раководство, пак да речам во најголем дел целосно основани, тоа за сечено лепено, монтирано е комитрагично.
Прилично е јасно дека СЈО служи како лост за поместување на позициите, qrот правда, ДУИ како најголема странска инвестиција кај нас е сега јасно како ден дека се недопирливи апропо лојалноста или пре би рекол сервилноста.

Во меѓувреме во Демократиа Неа Македонија, Шеќеријадис-Захарова го бира на маса во кафана новиот Министер за здравство, се разбира со амин и присуство на фармацевтската мафија, кај шо е скоро како член на фамилијата, пошо Nма Ра3лика, ептен и тоа.Тоа шо три месеци позицијата е празна, нема некој да рика по улици или по контактни емисии, чисто лицемерие.

Мерџото на Грујо се ситни за да може и заслужните партиски потрчковци сега директорчиња да си купуваат лимузини, додуша и за амортизација на се шо покакаа во релативно краток временски период.

А тек доаѓа интересното.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Од сите кандидати Поповски ми беше најОК тип, али чим овој си замина од партијата, знаеме до кое дереџе е дојдена ДПМНЕ. Кој од кој поголем апаш мајку им ебем...

Мицкоски - до пред година дена никој не го знаеше, а сеа е најголем претедент за новиот лидер...:facepalm: Големи се шансите Грујо да стои позади него.
Илија Димовски - Антипатичен човек
Филип Петровски -

Милошовски - НЕ!!!

Греота е што ради ситуацијава во ДПМНЕ кои се поделени на кланови, Заев има најголема корист (n)
Мистер Бин е поголема комуњара од Црпко. Подобро што си даде остафка.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865

Не планирам да поднесам кандидатура, дури и да се одложи конгресот, затоа што мојот став не е базиран на персонални прашања. Мојот став е базиран на концептуални прашања. Мислам дека ВМРО-ДПМНЕ мора да смогне сили да покаже поголема зрелост од СДСМ. Мора да покаже концепт што ќе значи широка транспаретност, голема демократија, отвореност“, изјави Димовски.

B

Bafra

Гостин
Ауу судијава Валентин Зафиров од процесот Ликвидација на телма како убаво ја опиша состојбава во судството :aplauz:.
Во смисла:
" Како да очекувате со истите судии, обвинители и ДБК вработени кои биле послушни слуги во груевизмот да направите да владее правото :cuc:

Ајде Бејли ако ова судиите ставиш во ќорка и одземеш некое милионче прифаќам да си кум за името :backa:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.784
Поени од реакции
17.301
Овој лигушов од дпне од Куманово нашол да збори за полициска бруталност?!?!?! Па каде бевте бе гниди и дпнеовски и сдсовски кога тепаа жени и деца во спортската сала у Куманово? Или користите политички ситуации за да си добивате поени и да си ги самозадоволувате своите ега? Да даде Господ еден ден сите да работите у дрекслермаер, фабриките за чевли, текстилни фабрики и да видите како е чесно да се бори за својата корка леб, а не да јадете јавно г...

S

silmarillion

Гостин
Филипче пиша еден пост за Грујо и го избриша одма :( не е фер вака да ве читаме ко селски буквари.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Заев: Федерализација нема да има, ќе има конфискација (ВИДЕО)

Федерализација нема да има, но конфискација ќе има, порача во петок вечер од Арачиново претседателот на СДСМ Зоран Заев.

- Измислуваат федерализација и кантонизација- лажат, ќе има конфискација, сѐ што ви украдоа, сѐ ќе ви вратат. Очите на целиот свет се вперени во Македонија. Ќе видат на 11 декември дека е можно заедно да сме здружени и сплотени и победничка Македонија да испрати порака за соживот и живот - рече меѓу другото Заев.

http://www.plusinfo.mk/vest/96100/zaev-federalizacija-nema-da-ima-kje-ima-konfiskacija-video
Шилегов: Федерализација нема да има ама конфискација ќе има!

http://www.sdsm.org.mk/News.aspx?idNews=5190&lng=1
година подоцна...

СЈО се откажува од барањето за замрзнување на Белата палата на ВМРО-ДПМНЕ

http://fokus.mk/sjo-se-otkazhuva-od-baraneto-za-zamrznuvane-na-belata-palata-na-vmro-dpmne/
Најбитно е што 45% од Тиранска платформа за пола година е исполнета...

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Овој лигушов од дпне од Куманово нашол да збори за полициска бруталност?!?!?! Па каде бевте бе гниди и дпнеовски и сдсовски кога тепаа жени и деца во спортската сала у Куманово? Или користите политички ситуации за да си добивате поени и да си ги самозадоволувате своите ега? Да даде Господ еден ден сите да работите у дрекслермаер, фабриките за чевли, текстилни фабрики и да видите како е чесно да се бори за својата корка леб, а не да јадете јавно г...
Go utepal dzandarot oko mu izvadil i da go pustat zasto e clen na vmro ?
Se izgubi vise sens za pravo

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Nemora ti da gledas si ima sud ke si gleda i odluci ti sto ne gledas tvoj problem e sto si slep
a za zaev sve gledas neli ?
Smesen si nacisto objektivnost nula imas
Dzabe se e ne se oprava drzavata od ludje sto ne gledaat kako tebe
За Заев реков дека има ослободувања од прогон (постапка). Nма разлика, нели? Амнестија од Бранко, амнестија од Катица, а сега се влечка, не ни започнува случајот за „евро за црквата, евро за...“, преку Вицето. На суд се делува според законски докази, да ти објаснам. Нелегално стекнати докази не може да се доказ за на суд. Јас не знам што има точно, но штом „демократски“ се одлучува снимките да се доказ (а законски не смее), очигледно е дека се нема други докази. А желбата да се осуди спомнатиот (и многу други) е главна мисла водилка. Едно е ти овде да водиш „кооперациски“ разговори, а друго е да се прави тоа во законска (судска) постапка.

S

silmarillion

Гостин
Кано глеј го бе Миленко што пишува. Сеа изглеа и кеш ќе треба да даваш за негова плата месечна пошто секнал дебелиот со пари.

Правата помош од дијаспората за МАКЕДОНСКАТА КАУЗА не е везден давање ум што овде долу треба да направиме и кого да избереме. Или како да се однесуваме.

Правата и најважна помош е во средините во кои живеат нашите иселеници да влијаат врз локалните политичари и власти во Западна Европа, С. Америка или Австралија во корист на Македонија.

Тоа е принципот на успешните дијаспори на албанците, хрватите, србите, грците…

Локални политички власти, регионални паламенти, сенатори, конгресмени, градначалници, парламенти…, таму треба да е насочена активноста.

И втора работа, е финасирање на независни новинари, медиуми, опиниан мејкери и политичари во Македонија на месечна основа. Оти овдека во Македонија владее комплетен медиумски и политички мрак под фашистичката чизма на Џес Бејли. Опасноста од укинување медиуми, емисии, портали, текстови, како и опасноста од апсење за без везе, е толкава да ни слободен медиум ни слободна мисла има.

Па така, човечки е пред да се каже “треба ова-и-ова да направите“, да си се постави прашањето “што јас направив“.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
За Заев реков дека има ослободувања од прогон (постапка). Nма разлика, нели? Амнестија од Бранко, амнестија од Катица, а сега се влечка, не ни започнува случајот за „евро за црквата, евро за...“, преку Вицето. На суд се делува според законски докази, да ти објаснам. Нелегално стекнати докази не може да се доказ за на суд. Јас не знам што има точно, но штом „демократски“ се одлучува снимките да се доказ (а законски не смее), очигледно е дека се нема други докази. А желбата да се осуди спомнатиот (и многу други) е главна мисла водилка. Едно е ти овде да водиш „кооперациски“ разговори, а друго е да се прави тоа во законска (судска) постапка.
Znaci ne si ni sud ni advokat ni sudija pa ni pravnik ti da kazes sto se zakonski steknati dokazi a sto ne se
Obvinitestvoto i sudot odlucuvaat dali ke gi prifatat dokazite i gi prifatija
Dzabe lupas nezakonski bile pribaveni bez razlika sudot gi prifakja kako verodostojni i spored niv ke si dobijat sudenje vo sud sto 11 godini go siluvaa
Ako si se dokaze za Zaev neka si lega tipot ic ne mi smeta dali sega ili posle ako pravis sranja te stigna

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom