Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Многу ме радува што си од таа стара гарда на комунисти, македоски патриоти кои се би дале за Македонија но пред се, после другарот - вечна му слава!
Не, со тебе не можам. Или Милчин. Или херојот Тричковски. Маршалот Заев не можам ни името да му го спомнам.

Нема одмора док траје продаја!

Него гледај шо му прави rezmod на чесната министерка, и општо на оваа чесна, слободарска народна власт,

ПАК ПРОБЛЕМИ СО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

Тендерот за мазут во Министерството за одбрана го доби „Пуцко петрол“ без лиценца за мазут

КЛОПЧЕТО ПОЧНА ДА СЕ ОДМОТУВА

Регулаторната комисија се отвори, „Пуцко петрол“ без лиценца за мазут снабдувал и други државни институции

Ете, тие Нова Македонија во срцето, а rezimod шо му праи.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не, со тебе не можам. Или Милчин. Или херојот Тричковски. Маршалот Заев не можам ни името да му го спомнам.

Нема одмора док траје продаја!
Како за левичар многу внимание посветуваш на прлави и клети, глобални империјалисти !
Јас сум повеќе по Троцки, тебе кое лево крило ти е омилено и за кој клуб играл ако смеам да прашам, така, поштено, од левичар кон левичар, чесен пионерски збор.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Власиве бетер сорта од евреите се, рамковци со фијатовци - кочани - пуцко петроли , мама ебаваат :coffee: или ли влав шо не е у некој бизнис умешан?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
"Билјана Јовановска" вести, "Платформа", "Договори со Бугарија", "Мигранти", "Рамна земја", "UFO", "Кој ги изградил пирамидите?" тоа е за у под форум Мистерии, не овде.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Како за левичар многу внимание посветуваш на прлави и клети, глобални империјалисти !
Јас сум повеќе по Троцки, тебе кое лево крило ти е омилено и за кој клуб играл ако смеам да прашам, така, поштено, од левичар кон левичар, чесен пионерски збор.
Опа бато, ова го пишуваш под жешкото мексиканско сонце, во исчекување на некој советско грујовски агент да те ликвидира како голем антирежимски борец, или пак дишиш отров во среде Шкупи во исчекување официјалната двојазичност да ти каже нема банка за подобрување на животниот стандард, ама и на албански па да биде поприфатливо?

Кроце само, од кошаркарските клубови или од албанскиот ансамбл ќе донираат за воздухот.[DOUBLEPOST=1513789487][/DOUBLEPOST]
"Билјана Јовановска" вести, "Платформа", "Договори со Бугарија", "Мигранти", "Рамна земја", "UFO", "Кој ги изградил пирамидите?" тоа е за у под форум Мистерии, не овде.
Добро прифаќам, вакви „небитни“ работи не се за начитани форумски автосеритети, за нив треба засебна тема да се отвори, да речиме ГЛУПОТЕКА ете. Можат gragxanski opus да прават таму. Сами, без различно мислење да не им се активира алергијата.

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Опа бато, ова го пишуваш под жешкото мексиканско сонце, во исчекување на некој советско грујовски агент да те ликвидира како голем антирежимски борец, или пак дишиш отров во среде Шкупи во исчекување официјалната двојазичност да ти каже нема банка за подобрување на животниот стандард, ама и на албански па да биде поприфатливо?

Кроце само, од кошаркаските клубови или од албанскиот ансамбл ќе донораат за воздухот.
Какво Мексико бе, во Солун, Македонија, Македонија не ФИРОМ а се кријам од членови на Левица што се инфилтрирани во ДМПНЕ.

Треба некој од штабот да ви каже дека знаењето со тек на време се наоградува за разлика од дневницте и сендвичите кои секнуваат. Ти барем треба ова да го знаеш не примети дека ставаат растителен (така ми кажаа тајните агенти од Левица во ДПМНЕ) ?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Какво Мексико бе, во Солун, Македонија, Македонија не ФИРОМ а се кријам од членови на Левица што се инфилтрирани во ДМПНЕ.

Треба некој од штабот да ви каже дека знаењето со тек на време се наоградува за разлика од дневницте и сендвичите кои секнуваат. Ти барем треба ова да го знаеш не примети дека ставаат растителен (така ми кажаа тајните агенти од Левица во ДПМНЕ) ?
Глеам пак си се вратил на уфо лепило, зимно време како го конзумираш?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро прифаќам, вакви „небитни“ работи не се за начитани форумски автосеритети, за нив треба засебна тема да се отвори, да речиме ГЛУПОТЕКА ете. Можат gragxanski opus да прават таму. Сами, без различно мислење да не им се активира алергијата.
По принцип ова (секакви лажни вести или вон контекст) треба да го бришам или третирам како спам но, нека стои овде, како дигитален архив кадешто во некое далечно време ќе биде користен како научен материјал (историчари, антрополози, социолози, психолози, новинари итн) каде што ќе се согледуваат многу интересни општествени појави а бога ми и психолошки офсајди.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јас единствено би поддржал нова партија која би ги собрала сите незадоволни и од ДПМНЕ и од СДС и партија која ќе биде демократска и правна ... што се однесува до криминалите абе СЈО си е ок не викам дека не треба да постои но неможе едно обвинителство дали е ОЈО или СЈО да мава само контра едната страна, а за криминалите од сите други страни да ќути ко пи4ка ... не им мачкан гзот само на ВМРО туку на сите и на ДУИ, ДПА, СДСМ и говорам за 27 години наназад криминали, а не само криминали сторени од 2006/07 наваму !
Без расчистување на криминалот од 1990/91 год. па наваму ништо не правиме, каква правна држава какви бакрачи, Грујо е најголемиот будала и кловн што гласаше за креација на СЈО, зарем не размисли тој шупак дека токму тој и неговата тајфа ќе биде ловена од тоа СЈО и никој друг (ДУИ, ДПА, СДСМ...)
Да, и јас сакам да постои СЈО и да ги исчисти сите што прават криминал. Сваровски судиите треба да се тргнат и да се стави неутрален судија. И од сдсШ и од дпмНЕ, а најмногу терористите од албанските партии што тепаа Македонци, треба да се затворат.

Веќе не се силни Албанците. Трамп не ги подржува. Се збори дека и Косово ќе го одпризнаел како држава. Ќе дава поддршка на христијанските народи и држави. Така и треба.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
По принцип ова (секакви лажни вести или вон контекст) треба да го бришам или третирам како спам но, нека стои овде, како дигитален архив кадешто во некое далечно време ќе биде користен како научен материјал (историчари, антрополози, социолози, психолози, новинари итн) каде што ќе се согледуваат многу интересни општествени појави а бога ми и психолошки офсајди.
Добро, и МКД.МК се ирелевантни сега, само пулицеровецот Геровски и минус инфо се прави вести.

Кажи Ештрефче шо е надвор од контекст, на тема случувања во МКД? Наместен тендер во Министерството за одбрана?

Дигитален архив е потребен да посведочи за одвратното лицемерие на борците за слобода и демократија, тие шо не се исти.

Нема сега истакнати борци за слобода и демократија да рикаат за истото шо рикаа во време на ДПМНЕ?

Сеа испадна дека биле обични партиски полтрончиња.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.334
Оставката на Груевски ми личи како билет за у затвор.
Лидер на најголема опозициона партија потешко ќе го ставиш у затвор од обичен граѓанин.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро, и МКД.МК се ирелевантни сега, само пулицеровецот Геровски и минус инфо се прави вести.

Кажи Ештрефче шо е надвор од контекст, на тема случувања во МКД? Наместен тендер во Министерството за одбрана?

Дигитален архив е потребен да посведочи за одвратното лицемерие на борците за слобода и демократија, тие шо не се исти.

Нема сега истакнати борци за слобода и демократија да рикаат за истото шо рикаа во време на ДПМНЕ?

Сеа испадна дека биле обични партиски полтрончиња.
Газда на Пуцко е Јаоски, член на една од најпоштените партии после ДРМПНЕ т.е. ДУИ (најдолг мандат во владите во историјата на РМ, довчерашен брачен другар на ДРПМНЕ чисти ко солза).

РКЕ треба да каже дали имаат дозвола и дали е кршен законот и да одговараат нешто кое не беше замисливо да излезе како вест а не пак да одговараат пред закон за време на ДРПМНЕ, ooj Cvetko lepi grome moj.[DOUBLEPOST=1513791902][/DOUBLEPOST]
Глеам пак си се вратил на уфо лепило, зимно време како го конзумираш?
Ќе ти кажав но, сепак, јас сум дискретен човек кога се работи за припадничките на понежниот пол.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Газда на Пуцко е Јаоски, член на една од најпоштените партии после ДРМПНЕ т.е. ДУИ (најдолг мандат во владите во историјата на РМ, довчерашен брачен другар на ДРПМНЕ чисти ко солза).

РКЕ треба да каже дали имаат дозвола и дали е кршен законот и да одговараат нешто кое не беше замисливо да излезе како вест а не пак да одговараат пред закон за време на ДРПМНЕ, ooj Cvetko lepi grome moj.
Така де, rezimod му го намести ова на чесната, слободарсака народна власт.

Ќе ти кажав но, сепак, јас сум дискретен човек кога се работи за припадничките на понежниот пол.
Не те разбрав баш, ама по читањето мислам дека си геј девојка, да не бидам тендециозен да речам лезбејка?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Така де, rezimod му го намести ова на чесната, слободарсака народна власт.
Мислам дека ќе ти биде многу криво ако изелзе криминал и ако одговорните (Јаоски и останатите) одговараат пред закон. Бивша љубов, тешко се преболува.[DOUBLEPOST=1513793192][/DOUBLEPOST]
Не те разбрав баш, ама по читањето мислам дека си геј девојка, да не бидам тендециозен да речам лезбејка?
Misliti, srati i cvece brati nije isto - тоа требало да го знаеш пред да се напучиш одамна, фиромецу.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Чудна ситуација, некој ќе се обиде да те нарече албанофоб, националист а имаш лидер на политичка партија која потекнува од милитантнта организција која и официјално беше класифицирана како терористичка.

Истиот одбива да зборува македонски во држава каде тој јазик е државен, официјален јазик и нема никакви реперкусии за тоа.

Човек со индиции за учество во воени злосторства од Министер за Одбрана оди во Претседател на Собрание, инаку дезертирал од полнокрвна воена формација во борбени услови да се бори против истата, без никакви реперксуии, тој е gragxanin тие на кои им смета тоа се националисти и шовинисти. Албанофоби.

Од друга страна пак, после 2001година има егзодус на етнички македонци од Западна Македонија, нормално поради својата албанофобија, бегаат од своите родни огништа, албанските македонофили сигурно се прашуваат зошто?

Секое едно барање им е строго на национална основа, ама ете тие не се националисти.

Чудни се овие gragxanski принципи.

Човек да помисли дека се партиски полтрони.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom