Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
не се сите исушени, прошетај поред Вардар... а зимата беше ладна, се исушија кај нас и маслинки... а колку реално чини садница Палма во однос на друга врста дрво е друга работа. А да потсетам се исушуваат палми и поред Егеј кога има јака зима, имам видно исушени; работата е да се засадат палми отпорни на ниски температури, имаат луѓе по дворовите, не верувам дека се скапи...
Да бидеме реални, кај нас палми не успеваат, кај нас може афион (од кој се може да се произведува високо квалитетен хероин и тоа 2 пати годишно), тутун, винова лоза и машки и женски канабис стебла. Ова се растенија што кај нас успеваат и од нив добиваме т.е може да добиваме високо квалитетни производи, да не речам први у свет.
Е сега кога ќе се прашаш зошто не се толку застапени ?
Одговорот на тоа е што грујо со сила му имаат завршено основно, средно и факултет па човекот нема појма за што не бива, а на сето тоа и неговите советници се во некаква слична умствена состојба, па затоа им текнало палми.
На пример, да нема население во Македонија во регионите како Тиквеш, Струмичко-Радовишкиот машки стебла на канабис ќе никнуваат како стаорци или што би се рекло фрли една рака семе за канабис и за 2 години има непроодна шума.
Ама за ова треба на некој да му текнува, некој треба да биде патриот и да си го сака народот, ама очигледно кај нас ниту има некој да му текне, затоа што нема патриоти и си го сакаат својот џеб.[DOUBLEPOST=1490717230][/DOUBLEPOST]
Значи пратениците од дпмне имаат спремни испечатени реплики за секој говор во собранието :pos:

На пример ако претседателот на собранието бара пауза, пратениците од дпмне веќе ја имаат спремна и испечатена репликата. Или некој пратеник почнува дискусија на тема што не е на дневен ред, одма спремна реплика. Ако 10 пати пратеник од сдс излези на говорница, домне имаат спремни 10 реплики за него ПРЕДВРЕМЕ! Точно се знае за што и кој од сдс ќе зборува .. Ех колку се спремни во дпмне маме му ебам. Сигурно со камиони одат во собрание, полни со реплики :lolzz:
Не е чудно, ниту смешно државата 10 години ни ја водеше човек кој без напишан текст и научени прашања не се појавуваше пред камера
 
Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Ахаххаа на што брља е овој од Куманово воџава хахаха брука еј :)))) ова ќе бидат златни снимки за заебанции во наредниве 10-20 години :)
 
P

psychostasia

Гостин
Само не знам оти на Илче не му ставија едно столче до говорницата. Па толку ли бе немаат жал, крвници едни човекот десет километри помина денес од столче до говорница за да ја спаси Македонија.
 

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.404
Поени од реакции
7.855

Европската народна партија со итна резолуција за Западен Балкан

Итна драфт резолуција за земјите од Западен Балкан меѓу кои и Македонија ќе биде усвоена деновиве во Малта од страна на Европската Народна партија.

Од извори во Европскиот парламент НОВА дознава дека во оваа резолуција се наоѓаат и директни пораки до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски кои и во живо ќе му бидат пренесени во Малта од страна на европските лидери. Една од овие пораки е дека етничките провокации и било кое однесување кое може да ја наруши стабилноста и мирот се неприфатливи.

Во продолжение пренесуваме дел од клучните пораки во резолуцијата за Западен Балкан на ЕПП:

Инсистираме на воздржување од етнички провокации и ги осудуваме сите провокации и агресивно однесување кое претставува закана за стабилноста и мирот, имајќи на ум дека мирот не може ниту да се гради, ниту да се одржува ако е базиран на националистичка, популистичка и радикална реторика. Апелираме дека вадењето на контроверзи од минатото нема да им помогне на земјите во регионот да се движат напред по нивниот европски пат, туку популизмот и национализмот само ќе ги деконцентрира.

Европската Народна партија ја подвлекува својата силна поддршка за европската перспектива на регионот на Западен Балкан и иднината на земјите од Западен Балкан во Европската унија.

Ги охрабрува земјите на Западен Балкан да не губат мотивација и вклученост во процесот на пристапните преговори, туку да ги продолжи неопдходните реформи, имајќи на ум дека Западниот Балкан има јасна европска перспектива и може да се потпре на поддршката на ЕПП. Клучен елемент за овие земји е градењето консензус за ЕУ интеграцијата на овие реформи и напредокот кон ЕУ.

Со оглед на мотото на Европа „единство во диверзитетот“ – важноста од презервирањето на мултиетничкиот карактер на регионот со мирна и плодна кооперативна рамка, препознавајќи дека добрите соседски односи и регионалната соработка се клучни, подвлекува дека сите билатерални прашања помеѓу земјите во регионот не треба да ги деконцентрираат и блокираат од процесот на проширување. Исто така го повторуваме суверенитетот и интегритетот на земјите од Западен Балкан кој мора да биде почитуван и секој обид да се прецртуваат границите во регионот е целосно неприфатлив.

Ги охрабрува сите политички фактори да земат целосен удел во демократските процеси и институции на нивните земји и да се фокусираат на структурни реформи кои на нивните економии ургентно им требаат.

Ја повторуваат потребата и ургентноста на Западен Балкан да се движи напред кон судските реформи и да ја етаблира владеењето на правото и независното и транспарентно судство. Повиците за процесот на декриминализација на политичкиот естаблишмент да бидат зајакнати.

Силно препорачува земјите од Западниот Балкан да ги интензивираат нивните напори во борбата со корупцијата на сите нивоа, вклучувајќи ги политиката и општеството, со нула толеранција.

Силно ја поддржуваме слободата и независноста на медиумите како еден од клучните столбови на демократските општества и останува загрижени за состојбата на медиумите, и остануваме посветени на медиумски плурализам и професионализам во регионот“, се вели во нацрт документот.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Најчудно е што ЈО бара да се укине притворот, а не неговиот адвокат
Не е ништо чудно, пред неколку години добро го криеа фактот дека ЈО е бранител на фамилијата, сега кога сите знаеме нема потреба да се кријат. Зврле ќелавицата ќе направи се за да го спаси невиниот Кочан, а тој сиротиот ем невин ем бега, замисли виновен да беше, ќе го имавме првиот човек на Месечината тогаш.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ВерушевскА.
Iluminous илити патникот, педерот, поетот, администраторот, масонот е........А???
Ух јеботе благи бог и слатки римски папа..., тогаш мора да е внука на Ришељеовци... :)
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Патриоти, абе за што е муабетов? За какви закони за јазици?

Разговор меѓу Никола Груевски и Силвана Бонева

НГ: Еј Силвана, вечерва со ДУИ завршивме.
СБ: Конечно.
НГ: Конечно.
СБ: Е браво.
НГ: Е сега од утре почнува маката. Имплементација.
СБ: Имплементацијата, а!?
НГ: Да, така да наредни 7-8 дена ќе бидат тешки за нас многу. Мој избор е тоа да бидат веднаш, а не да чекаме после септември-октомври. Тоа што сме превзеле негативно да го истуркаме сега.
СБ: Веднага да биде. И најубаво, летото сега…
НГ: Веднаш, и да сме на раат после цел мандат. А?
СБ: Летото сега и после цел мандат да бидеме на раат.
НГ: Не летото, до следната недела да се заврши. После кога ќе дојде владата да се бира, тоа да е више завршена работа.

Разговор меѓу Трајко Вељаноски и Гордана Јанкулоска

ГЈ: Денес узбуна ти направивме.
ТВ: Да бе.
ГЈ: А бе јас баш ради тоа и ти се јавувам. Адеми ми рече дека овој за јазиците го потпишале и го доставиле закон.
ТВ: Да, да, да. Па им го направивме, го потпишаа, го доставија. Сега им го дадов и за знамињата, и тој го потпишаа, и автентичното тоа.
ГЈ: Така. И значи све е у нашиот дел формално…
ТВ: Со индијанциве све е во ред. Е сега со македонскиве…
ГЈ: Ха ха, со нашиве…
ТВ: … македонскиве индијанци утре што ќе правам, ха ха.

Македонски индијанци.
Едно прашање како што прашуваше ретардот кумановски. Овој Трајко што е? Македонец? Марсовец?
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Татко му може го казниле со 5к да се полни буџетот за некоја ситна сума вишок во каса, а Латас ем државни пари лапа ем данок не плаќа

Ја гледаш тука разликата или глуп си ?



ДПМНЕ не ја прифати целосно платформата поради СЈО, инаку поголемиот дел е сигурно прифатена.
Па не за џабе Трајко Вељановски на неколку саати пред истекот на рокот на мандатот даваше изјави дека се блиску до договор и ќе формираат влада.
koj rece toa? DUI? istite dui sto bea losi 11 godini a posle koaliciranjeto so sdsm se super decki i treba da im se veruva na sekoj zbori?[DOUBLEPOST=1490726458][/DOUBLEPOST]
не се сите исушени, прошетај поред Вардар... а зимата беше ладна, се исушија кај нас и маслинки... а колку реално чини садница Палма во однос на друга врста дрво е друга работа. А да потсетам се исушуваат палми и поред Егеј кога има јака зима, имам видно исушени; работата е да се засадат палми отпорни на ниски температури, имаат луѓе по дворовите, не верувам дека се скапи...
ti si ubedlivo naj* clen na forumov /мод
 
Последно уредено од модератор:
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Патриоти, абе за што е муабетов? За какви закони за јазици?

Разговор меѓу Никола Груевски и Силвана Бонева

НГ: Еј Силвана, вечерва со ДУИ завршивме.
СБ: Конечно.
НГ: Конечно.
СБ: Е браво.
НГ: Е сега од утре почнува маката. Имплементација.
СБ: Имплементацијата, а!?
НГ: Да, така да наредни 7-8 дена ќе бидат тешки за нас многу. Мој избор е тоа да бидат веднаш, а не да чекаме после септември-октомври. Тоа што сме превзеле негативно да го истуркаме сега.
СБ: Веднага да биде. И најубаво, летото сега…
НГ: Веднаш, и да сме на раат после цел мандат. А?
СБ: Летото сега и после цел мандат да бидеме на раат.
НГ: Не летото, до следната недела да се заврши. После кога ќе дојде владата да се бира, тоа да е више завршена работа.

Разговор меѓу Трајко Вељаноски и Гордана Јанкулоска

ГЈ: Денес узбуна ти направивме.
ТВ: Да бе.
ГЈ: А бе јас баш ради тоа и ти се јавувам. Адеми ми рече дека овој за јазиците го потпишале и го доставиле закон.
ТВ: Да, да, да. Па им го направивме, го потпишаа, го доставија. Сега им го дадов и за знамињата, и тој го потпишаа, и автентичното тоа.
ГЈ: Така. И значи све е у нашиот дел формално…
ТВ: Со индијанциве све е во ред. Е сега со македонскиве…
ГЈ: Ха ха, со нашиве…
ТВ: … македонскиве индијанци утре што ќе правам, ха ха.

Македонски индијанци.
Едно прашање како што прашуваше ретардот кумановски. Овој Трајко што е? Македонец? Марсовец?
Можеш да ги замислиш муабетите сега кога индијанците испаднаа со багери и трактори, колку се имаат мочано од смеење за онаа бабата што лежи пред ЕУ канцеларијата за Хан.
Ги укинаат К15, Хихирику и сега од самиот народ прават монти пајтоновски скечови за смеење.
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
..у очи не гледаш и лажеш..., не пишуе така..., ако добро се сеќавам партии не се спомињаат :) :)
ebati ustavot kade sto pisuva deka partija so nacionalen predznak mora da bide vo vlasta[DOUBLEPOST=1490729202][/DOUBLEPOST]
Не другар, Шврговски, па сега Зврлевски имаа десет години да го направат ова што сега ти го збориш.
Имаш одговор на тоа зошто не го правеле тоа?
И зошто баш сега ти смета дека некој сака да го направи тоа?
toa se vika dzentlemenski dogovor. kako ljupco i branko
i sea zaev saka da izleze od dogovorot sto negovata sdsm go imala do lani.
i toa so koaliciranje so kriminalcite od dui.[DOUBLEPOST=1490729891][/DOUBLEPOST]
Тебе ти е во ред што вака купуваат време?
toa se vika `poetic justice`
sdsm se smeskaa talat koga kjutese i citase poezija
sea sho e problemot?
 
Последно уредено:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ebati ustavot kade sto pisuva deka partija so nacionalen predznak mora da bide vo vlasta[DOUBLEPOST=1490729202][/DOUBLEPOST]
toa se vika dzentlemenski dogovor. kako ljupco i branko
i sea zaev saka da izleze od dogovorot sto negovata sdsm go imala do lani.
i toa so koaliciranje so kriminalcite od dui.[DOUBLEPOST=1490729891][/DOUBLEPOST]
toa se vika `poetic justice`
sdsm se smeskaa talat koga kjutese i citase poezija
sea sho e problemot?
има такво нешто????...а со каков треба да биде ??? ...со срп ин чекан, свастика, лафф, двоглав или белоглав орел??? :) :)
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
ebati ustavot kade sto pisuva deka partija so nacionalen predznak mora da bide vo vlasta[DOUBLEPOST=1490729202][/DOUBLEPOST]
toa se vika dzentlemenski dogovor. kako ljupco i branko
i sea zaev saka da izleze od dogovorot sto negovata sdsm go imala do lani.
i toa so koaliciranje so kriminalcite od dui.[DOUBLEPOST=1490729891][/DOUBLEPOST]
toa se vika `poetic justice`
sdsm se smeskaa talat koga kjutese i citase poezija
sea sho e problemot?
Јас те прашав пред некој ден и не ми одговори - чија влада е решението во дадениов момент?
Еве ги сфаќам контра-заев аргументите, конструктивните, не оние од шител или фејсбук страната на миленко. Чија влада е излез од кризава во оваа консталација од односи?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom