Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Па што мислеш ти, кој жив човек ќе може да реплицира толку многу за толку малку време,
ако ја гледаше вчера седницата ќе видеше дека сите говори им се претходно напишани и точно знаат што треба да кажат.

:facepalm:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Страв ми е дека не го сфаќаш значењето на зборот "реплика".
Реплика е средство за одолговлекување на дискусијата, слично како овде на форумот, после 1207 страни уште не се договоривме за ништо.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Мене ќе ми викаат кажал принцот ѓорчевски :pos: :pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Реплика е средство за одолговлекување на дискусијата, слично како овде на форумот, после 1207 страни уште не се договоривме за ништо.
Со една мала, да не кажам симпатична разлика, ние НЕ СМЕ ПЛАТЕНИ ЗА ДА СЕ ДОГОВАРАМЕ!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Браво за пофалба! : ))))
Јас сму многу реален тоа да си го запомниш!

Пред пола саат некаде еден од СДСМ од Охрид вика дека му сметало двојазичноста, му сметало знамето, зошто не се спроведувал законот и сл., ама после откако му реплицира Џеват што имал против против знамето овој замолче, не смееше да бара одговорност повеќе.

Што всушност сакам да кажам, па тоа дека и понатаму ќе продолжи да не се спроведува само ќе се сменат улогите ВМРО-СДСМ.[DOUBLEPOST=1490712745][/DOUBLEPOST]
Со една мала, да не кажам симпатична разлика, ние НЕ СМЕ ПЛАТЕНИ ЗА ДА СЕ ДОГОВАРАМЕ!
И они не сакаат да зимаат плата, само мораат оти многу трошат,

во стилот на Рафиз Алити кој тражеше повеќе пари за патни трошоци до собранието оти морал да си ја КРШИ колата за да оди да работи.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па па па.... кои бедотии

http://fokus.mk/galerija-pratenitsite-na-vmro-dpmne-so-ispechateni-repliki/

(ГАЛЕРИЈА) Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ со испечатени реплики

Прегледај го приврзокот 167508
Барем тие што ги пишувале да биле писмени. Еве јас не знам, може Ѓорѓи има да поправи нешто во напишаното.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ДУИ не смее да прави влада со СДСМ. Редно е да си го плати долгот. Доволно имаше бесплатни ручеци. ДУИ има обврска (не законска) да коалицира со победникот. И ВМРО ДПМНЕ мора јасно да застане зад тоа.
:pos::pos:
Toa ли бил проблемот. Па така кажи бе уставнику, математичару и програмеру.
Не било платформата во прашање, туку зошто дрпне не формирало влада.... интересно.
Него кажи како тоа мора (има обврска) ако не е законски? Ќе ги влечете и нив за уши за да направите влада? :pos:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Значи пратениците од дпмне имаат спремни испечатени реплики за секој говор во собранието :pos:

На пример ако претседателот на собранието бара пауза, пратениците од дпмне веќе ја имаат спремна и испечатена репликата. Или некој пратеник почнува дискусија на тема што не е на дневен ред, одма спремна реплика. Ако 10 пати пратеник од сдс излези на говорница, домне имаат спремни 10 реплики за него ПРЕДВРЕМЕ! Точно се знае за што и кој од сдс ќе зборува .. Ех колку се спремни во дпмне маме му ебам. Сигурно со камиони одат во собрание, полни со реплики :lolzz:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Барем тие што ги пишувале да биле писмени. Еве јас не знам, може Ѓорѓи има да поправи нешто во напишаното.
Не е битно што пишува, битно е да трае подолго или избор на претседател пред летниот одмор.[DOUBLEPOST=1490713502][/DOUBLEPOST]
Значи пратениците од дпмне имаат спремни испечатени реплики за секој говор во собранието :pos:

На пример ако претседателот на собранието бара пауза, пратениците од дпмне веќе ја имаат спремна и испечатена репликата. Или некој пратеник почнува дискусија на тема што не е на дневен ред, одма спремна реплика. Ако 10 пати пратеник од сдс излези на говорница, домне имаат спремни 10 реплики за него ПРЕДВРЕМЕ! Точно се знае за што и кој од сдс ќе зборува .. Ех колку се спремни во дпмне маме му ебам. Сигурно со камиони одат во собрание, полни со реплики :lolzz:
Се знае што ќе зборува СДСМ, лесно е да се предвиди имаат две опции, напад на ВМРО и бранење на платформата.

Што работеа 3 месеци:D

D

Darko_ufo

Гостин
А ти си со најголем степен на лажење. :)
Јас никаде САМ не сум се претставил како уставник, прашај си ги партиските колеги на форумов (администратори) кој од нив ставал податоци во мојот профил. Инаку, многу „достоинствено“ од нив.
А јас сум бил од секогаш програмер, цел живот тоа сум го работел. Уште во време кога во твоето семејство веројатно компјутерот бил научна фантастика, кога на прсти се броеа истите. Ти не можеш, ама некој што се разбира од тоа, може да претпостави колкав IQ треба за таа работа.[DOUBLEPOST=1490706059][/DOUBLEPOST]
Кој ќе убива Албанци? Луѓе што пеат на митинзи?
Ако е така, ДУИ реално убиваше луѓе, па потоа стана редовен член во владата, кој поставува(ше) правила како да се прават владите.
Ако мислиш дека така работи политиката, се лажеш. Се е само интерес. И оние кои ти ги „симпатизираш“, кои и да се. Инаку, нема да просперираат.
хахахахха, да си ставиш сам статус Уставник и да набедуваш друг за тоа треба да си ептен забеган со сечено, лепено, монтирано, прелепувано...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не е битно што пишува, битно е да трае подолго или избор на претседател пред летниот одмор.[DOUBLEPOST=1490713502][/DOUBLEPOST]
Се знае што ќе зборува СДСМ, лесно е да се предвиди имаат две опции, напад на ВМРО и бранење на платформата.
Тебе ти е во ред што вака купуваат време?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сега за сето оваа што го прават, треба пратениците на ДМПНЕ да се исфрлат со собраниското обезбедување надвор од салата? Ја мислам дека не треба, системот е така педерски поставен што дава можност за блокирање и мора да се истрпи, туку шо викаат оние што се согласуваа со таа пракса 2012 година, ситуацијата воопшто не е различна.

Не знам во која тема на форумот е тоа дискутирано, ама гарант ќе се најдат интересни мислења.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не е битно што пишува, битно е да трае подолго или избор на претседател пред летниот одмор..
Имаш барем блага претстава колку си глуп, и колку се бламираш? Јас да тресам како тебе глупости на кило би си го исклучил интернетот под итно. Имаш татко, мајка, некој да види што пишуваш, што браниш? Те воспитувал некој некогаш?

Страшна работа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
На луѓе што потпишуваат меници за верност кон фирерот им се смеете на пишаните текстови за говорите. Тие нелуѓе имаат потпишано бланко оставки, кои во ситуација на непослушност, другите хиени му ја активираат и го бришат од ордата, а фирерот му го лапа имотот и го фрла на улица. Тоа е таа "љубов" кон оваа библиска земја. И начелно пратеник не е некоја благородна професија, а пратеник вМОРОН е тип на егзотична курва, видена само во македонски парламент и нигде на друго место на планетава.[DOUBLEPOST=1490714168][/DOUBLEPOST]
Сега за сето оваа што го прават, треба пратениците на ДМПНЕ да се исфрлат со собраниското обезбедување надвор од салата? Ја мислам дека не треба, системот е така педерски поставен што дава можност за блокирање и мора да се истрпи, туку шо викаат оние што се согласуваа со таа пракса 2012 година, ситуацијата воопшто не е различна.

Не знам во која тема на форумот е тоа дискутирано, ама гарант ќе се најдат интересни мислења.
Па ако можеше 2014-та во донесувањето на буџетот (за градење панорамски тркала и вртелешки), зошто да не и сега. Освен ако не го имаат и собранието наполнето со партиска војска (а го имаат).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom