Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
Palmite vo Skopje se isushija. Dajte Ali Ahmeti da ja spasi Makedonija......'bati logikata...
не се сите исушени, прошетај поред Вардар... а зимата беше ладна, се исушија кај нас и маслинки... а колку реално чини садница Палма во однос на друга врста дрво е друга работа. А да потсетам се исушуваат палми и поред Егеј кога има јака зима, имам видно исушени; работата е да се засадат палми отпорни на ниски температури, имаат луѓе по дворовите, не верувам дека се скапи...

W

wicked_1

Гостин
Ова случајно јас да не го напишав ?
Што збориш бе владе?

Плачете по улици за тоа што не коалицирал дуи со вас и не поштувал некакви договори... дали сте свесни какви бруки сте?

Му наоѓате замерки на Зоки зошто собирал албански гласови, зборите константно за тоа какви партии треба да има, кој што смее да има во своите програми, и на која публика треба да се обраќа... вие се залагате за два блока, две држави, два пазари, два кантона, активно се трудите да не постои партија која ќе има граѓански концепт пошто овој концепт ќе ви го уништи популистичкиот наратив кој не однесе сите нас во ендек.

Бедотии невидени, па и уште дигате етнички тензии и најавувате војна.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
Масовна тепачка во Охрид - се обиделе да постават двојазична табла, добиле ќотек

Со право реагираат граѓаните, во Охрид има повеќе турци отколку албанци... со кое право да се поставува албанска табла пред ПИОМ ??
Друго е повеќејазични сообраќајни табли за туристи ( а доваѓаат туристи и од Албанија), но тогаш треба да има на таблите и на српски јазик, тие се најбројни туристи во Охрид..

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Масовна тепачка во Охрид - се обиделе да постават двојазична табла, добиле ќотек

Со право реагираат граѓаните, во Охрид има повеќе турци отколку албанци... со кое право да се поставува албанска табла пред ПИОМ ??
Друго е повеќејазични сообраќајни табли за туристи ( а доваѓаат туристи и од Албанија), но тогаш треба да има на таблите и на српски јазик, тие се најбројни туристи во Охрид..
Кој ги поставува тие табли ?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Gjorgi Ustavnik :pos: vo teski zabludi si. Grukale skokale ja ima najgolemata Albanska partija DPNE UCK
Партиски Делегату, какви инструкции имаш денес? Те научија ли што да кажеш? Да не ја оплескаш. Не за џабе имаш партиски курсеви. ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.314
Што збориш бе владе?

Плачете по улици за тоа што не коалицирал дуи со вас и не поштувал некакви договори... дали сте свесни какви бруки сте?

Му наоѓате замерки на Зоки зошто собирал албански гласови, зборите константно за тоа какви партии треба да има, кој што смее да има во своите програми, и на која публика треба да се обраќа... вие се залагате за два блока, две држави, два пазари, два кантона, активно се трудите да не постои партија која ќе има граѓански концепт пошто овој концепт ќе ви го уништи популистичкиот наратив кој не однесе во ендек.

Незнам кој плачел, јас никогаш немам напишано такво нешто. Тој што пишел, плачел него ова постирајмуго. Ете почни од ликот кој го цитирав во постот . Еден од " вашите е" ;)
И тој е брука ?
Официјалниот мој став тука е многу добро познат и можеш да го провериш секој момент( ако ти е мака можам и јас да го најдам и да го постирам , не е проблем ). Го немам променето од ден после изборите до ден денешен, а тоа е дека Заев треба да му се дозволи да направи влада, во што искрено и верував и бев изненаден како и многу тука од постапката на Претседателот. Нема врска тоа дали мене ми е по кеф или не, тоа што треба треба. Таква беше изборната воља на гласачите и тоа е тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

Му наоѓате замерки на Зоки зошто собирал албански гласови, зборите константно за тоа какви партии треба да има, кој што смее да има во своите програми, и на која публика треба да се обраќа... вие се залагате за два блока, две држави, два пазари, два кантона, активно се трудите да не постои партија која ќе има граѓански концепт пошто овој концепт ќе ви го уништи популистичкиот наратив кој не однесе сите нас во ендек.

Па нормално дека ќе следат реакции кога ДУИ сака светот (владата) да постои како нив ќе им текне. ВМРО ДПМНЕ (на своја штета) прифати да не коалицира со ДПА, туку со ДУИ (УЧК), после нивно протестирање.

Заев нека собира гласови, ама пак не победи. Колку е добро за МК, не знам. Оти... собраните гласови не се даваат „на лепе очи“. Ќе следува наплата. А наплатата Заев сака сите да ја платиме, а тој да има ќар. Бреее... мајката.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.413
Поени од реакции
9.039

Нели твоите балистички патриоти беа против двојазичност? Каде? Во Пехчево, Витолиште и Македонски Брод? Само во Скопје, Куманово и Тетово - сите двојазични општини, живеат повеќе од половина од населението во Македонија. А со другите двојазични како Струга, Кичево, Гостивар и останатите помали општини, на територија каде македонскиот и албанскиот јазик подеднакво се застапени во државните институции, живеат повеќе од 2/3 од населението во Македонија.

Така ли се борат против двојазичност?

D

Darko_ufo

Гостин
Партиски Делегату, какви инструкции имаш денес? Те научија ли што да кажеш? Да не ја оплескаш. Не за џабе имаш партиски курсеви. ;)
Nekoj partiski kursovi nekoj ustavnik partiski kurovi :icon_lol:[DOUBLEPOST=1490700392][/DOUBLEPOST]
Па нормално дека ќе следат реакции кога ДУИ сака светот (владата) да постои како нив ќе им текне. ВМРО ДПМНЕ (на своја штета) прифати да не коалицира со ДПА, туку со ДУИ (УЧК), после нивно протестирање.

Заев нека собира гласови, ама пак не победи. Колку е добро за МК, не знам. Оти... собраните гласови не се даваат „на лепе очи“. Ќе следува наплата. А наплатата Заев сака сите да ја платиме, а тој да има ќар. Бреее... мајката.
VMRO i DPMNE zaedno ne idat ti mislis na DPNE UCK na Grukale Potskokale

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не бе, не е нормален овој со палмите. Може ли до толку секоја глупост да се релативизира и оправдува

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
:facepalm: Не ми се верува, одвратно е за читање. Тука само повторил некои фантастични „научни констатации“ од другана тема.

Во продолжение, веројатно најглупиот пост напишан во историјата на форумов, во темата за Скопје 2014, дело на истиот (се' е за bold):

Се исушија сите палми

одма гебелсовски, СИТЕ ??.. а не провериле.. јас пред некој ден шетав поред риоВардар и мислам видов неколку зелени палми ... а што е најважно Врбите во Вардар од 250000 еура се во супер кондиција, само што не родило грозје, чекаат Амди вода да плати ... а дека зимата беше ладна, беше, се исушија и други дрва... а мислам дека дури и во Грција поред Егејот ќе има исушено палми, снег падна и таму...

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
ВМРО не ја прифати платформа
Ова е најнов демант денес:

Адеми: ДУИ нема коалиција со ВМРО-ДПМНЕ поради СЈО

Собранието на Република Македонија денеска напладне ја продолжи конститутивната седница за избор на претседател, заменик на претседателот, членови и нивни заменици на Комисијата за прашања на изборите и именувањата. На дневен ред на седницата е и изборот на претседател на Собранието на Република Македонија.
Пратениците продолжија со вчерашната дискусија и серијата контрареплики и процедурални излагања на собраниската говорница. Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски истакна дека е поважен квалитетот на дебатата од било кое брзање.

- Имаме време да избереме претседател на Собранието - рече Милошоски откако истакна дека пратениците не треба да се откажат од своите процедурални обраќања.

По него, пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски ја посочи градоначалничката Теута Арифи, од редовите на ДУИ, велејќи дека иако има општински буџет во тетовската локална самоуправа за водовод, тетовци се уште немаат водовод. На ова, реагираше пратеникот Џеват Адеми од ДУИ кој рече дека таа не е пратеник и не е тема на разговор ниту е во рамки на дискусијата за избор на членови на Комисијата за избирање и именување. Димовски возврати дека Арифи била дел од преговорите, затоа е важна за дискусијата, оти пак во преговорите меѓу СДСМ и ДУИ предуслов бил Законот за јазици. Пратеникот Димовски побара пратениците од ДУИ да го објават тој текст од Законот за јазици.

- Проблемот околу коалицијата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ не беше Законот за јазикот, проблемот беше СЈО. Немам намера да ги повторам тие работи што партиските челници од ДУИ ги кажале досега. Проблмот беше продолжувањето на рокот на СЈО да покрене обвинителен акт. Не беше проблем Законот за јазикот, не беше проблем ни претседателот на Собранието. Се согласувам дека деловнички и легитимно е да се злоупотреби говорницата со дебати и реплики, но не е ниту ДУИ ниту декларацијата на дневен ред. Ние тука расправаме како да дојдеме до претседател на Собрание, а тоа е со комисијата - рече Адеми.

D

Darko_ufo

Гостин
:facepalm: Не ми се верува, одвратно е за читање. Тука само повторил некои фантастични „научни констатации“ од другана тема.

Во продолжение, веројатно најглупиот пост напишан во историјата на форумов, во темата за Скопје 2014, дело на истиот (се' е за bold):

Се исушија сите палми

одма гебелсовски, СИТЕ ??.. а не провериле.. јас пред некој ден шетав поред риоВардар и мислам видов неколку зелени палми ... а што е најважно Врбите во Вардар од 250000 еура се во супер кондиција, само што не родило грозје, чекаат Амди вода да плати ... а дека зимата беше ладна, беше, се исушија и други дрва... а мислам дека дури и во Грција поред Егејот ќе има исушено палми, снег падна и таму...
Sto te cudi, Ireal i Gjorgi se likovite so najmal koeficient na intelegencija na forumot, edniot se pretavuvase kako ustavnik porano, sea bil programer :pos:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Со онаа што сака. Со 70 не мора со никоја, ако баш не сакаат.
Никоја не сака да коалицира со некој кој ќе убива шиптaри. Исто ко јас да те пцујам секој ден и да ти викам дека ќе те убијам, и по некој ден да ти речам ај дојди заедно ќе сме.
Незнам кој плачел, јас никогаш немам напишано такво нешто. Тој што пишел, плачел него ова постирајмуго. Ете почни од ликот кој го цитирав во постот . Еден од " вашите е" ;)
И тој е брука ?
Официјалниот мој став тука е многу добро познат и можеш да го провериш секој момент( ако ти е мака можам и јас да го најдам и да го постирам , не е проблем ). Го немам променето од ден после изборите до ден денешен, а тоа е дека Заев треба да му се дозволи да направи влада, во што искрено и верував и бев изненаден како и многу тука од постапката на Претседателот. Нема врска тоа дали мене ми е по кеф или не, тоа што треба треба. Таква беше изборната воља на гласачите и тоа е тоа.
Кажи бе владе шо те мачи? Кај плачам јас, ти викам дека така треба да е, така си ја наредиле да има албанска партија во влада. Вмро со 70 пратеници ќе може да направи влада без да преговара за платформи, ама како што знаеш Албанците ќе се бунат дека се тргнати на страна. И што добиваме? Дека вмро сега плаче да ја отфрли Сдсм платформата за да може вмро да ја прифати. Што ме спомнуваш не знам.

V

viktora

Гостин
Тоа што вие си се залагате активно за федерализирање на државава преку тој "џентламенски" договор си е само ваша работа, и во тоа вие и понатаму ќе се трудите. Вам очигледно ви пречи граѓанскиот концепт кој го менува политичкиот наратив и пракса и тоа сите добро го знаат.

Талибанци пар екселанс.
За тоа што "ние" се залагаме дај доказ црно на бело а не рекла казала како некоја баба пред зграда.Граѓански концепт имаме,но нема да дозволиме федерализација и поништување на охридскипт договор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom