Слатка лага или горка вистина?

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
u toj moment bolje ke se chustvuvash ako te izlaze, ali posle koa ke doznaesh, a sigurno ke doznaesh zashto sve se doznava koga togash, posle ke te boli tolku mnogu shto toj moment koa si bila srekna ke bide samo edna zaludno potroshena nasmefka i ke se kaesh za se, za toa shto si veruvala u toa i shto si mu veruvala na toj shto te izlazal..
znachi ipak, vistina :wink:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Вистината дефинитивно..На лагата кратки и се нозете па на крајот пак ќе ја дознаеш вистината па ко ке видиш......:toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Lugeto za sto bilo mozat da se natazat, pa po toa zboram i deka ako znaes deka nekoj ke povredis so vistinata ubavo e ako mozes da najdes pravi zborovi i pravo vreme toa da go kazes, za da ne reagira ko sto ne treba, ili premnogu ili normalno da reagira. Ne deka sakam toa da preferiram ama ubavo e da se obides. Edna e vistina ama vo coveckiot um mozat da se sozdadat 1000000, sekoj zbor upotreben vo kazuvanje na vistinata moze da ja izmeni na podobro ili poloso vistinata. Zatoa i zboram vo takvi slucai mala paznja.
Пер,имаш жена и онака,те прашува "како изгледам?"
А е 7ми месец трудна :kesa:
Тука нема веќе од твоите филозофии,склопување една реченица од иљада зборови за да се изврти нешто што е толку просто.

Што ќе одговориш?

Вистината,кога нема потреба за неа,и ќе настанат 1000 непотребни проблеми?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Вистина... На лагата и се кратки нозете

V

[vladimir]

Гостин
Тука нема веќе од твоите филозофии,склопување една реченица од иљада зборови за да се изврти нешто што е толку просто.

Што ќе одговориш?

Па примерот и не ти е баш на место....
Многу би рекле изгледаш прекрасно без задни намери, мислам без потреба да смислуваш што да кажеш и да лажеш.

И да, јас сум за вистината каква и да е, многу повеќе можеш да повредиш со лага отколку со вистина

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
[vladimir];1496039 напиша:
И да, јас сум за вистината каква и да е, многу повеќе можеш да повредиш со лага отколку со вистина
Tocno taka mn poveke boli koga ke doznaeme deka nekoj ne lazel poradi bilo koja pricina otkolku da ni ja kazel vistinata.Poveke boli-barem za sebe zboram a veruvam deka i so dr e taka.Ne sakam da me lazat po nikoja cena mrazam lazenje, ne lazam drugi i ne sakam da me lazat mene.Vistinata si e vistina i nema beganje od nea normalno....

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
vistinata se razbira kakva i da e vistina e!

Mr.Hajd

...Too Cool For School...
Член од
26 јуни 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Што е според вас подобро..

Лага која носи насмевка и која на некој начин некој ќе развесели..
или пак, горчлива вистина која ќе донеси само огорчување и солзи?

Доколку морате да бирате, што би избрале?
Со лагата која ке ме развесели (моментално се додека вистината не настапи на сцена) во секој случај би поминал полесно-но кога би бирал би ја одбрал горчливата вистина.Можеби е поболна но баре е вистината и знаеш на што си!

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Зависи од моментот, од ситуацијата и од тоа што треба да се каже...Ако не е ништо страшно можеби е подобро лага да кажеме за некого да развеселиме. Но сепак цврсто стојам на фактот дека колку и да е страшна и болна вистината треба да ја кажеме, зашто подобро тој што ќе ја дознае да знае со што си има работа и да го преболи тоа...зашто нема вечно да жали...а после тоа пак да си биде среќен, отколку да кажеме лага да го израдуваме, па после тоа да му кажеме или сам да дознае дека не е така, па сите надежи да му се срушат...така повеќе ќе боли. Така да во секој случај секогач би се решила за горката вистина!:)

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
па вака зависи каква е лагата, колкава е нејзината тежина,ако е мала бела лага би избрала да излажам затоа што знам дека ке предизвика насмеано лице а ако вистината е стварно битна би ја кажала вистината

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
па вака зависи каква е лагата, колкава е нејзината тежина,ако е мала бела лага би избрала да излажам затоа што знам дека ке предизвика насмеано лице а ако вистината е стварно битна би ја кажала вистината
секоја вистина е битна, зашто и најмалата лага можи да предизвика болка-подобра него да му се насладуваш на незаслужена туѓа насмевка.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Што е според вас подобро..

Лага која носи насмевка и која на некој начин некој ќе развесели..
или пак, горчлива вистина која ќе донеси само огорчување и солзи?

Доколку морате да бирате, што би избрале?
Вистината секогаш излегува на виделина така да ако би го избрала првото, тоа само би било одложување на второто.......така да ниту едното ниту другото не ми се допаѓа....
но , да имате право, зависи каква е лагата....затоа што, ако се работи за глупост или нешто безначајно,подобро е да се излаже ако е тоа за доброто на сите, а ако станува збор за поголема лага, тогаш го бирам вториот случај. затоа што вистината си е вистина и секој заслужува да ја знае:pipi:

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19

Што ќе одговориш?

:):):) dobar primer. Odma ke ti go demantiram primerov so edna recenica.

Taa sto ja ljubis dali e vo 7 mesec ili ja aknalo kamion ( ne daj boze ) sekad za tebe ke ostane ubava(najubavo covecko sustestvo sto stapnalo na zemjenava planeta i samo podobro nesto od toa ke bidat tvoite deca ).

Zatoa sto prvin samoto toa prasanje od nejze e malce glupo ( no potrebno zaradi covecki mentalni problemi od koj premnogu luge se zamaraat so mnogu raboti ko nekoj so nivnata ubavina koja sekodnevno treba da im ja pokazuvas za da ne se custvuvaat pomalce ubavi - da im ja zadrzis samodoverbata ) koja ja opravduvam no e za mene prilicno glupo prasanje.

E sea ako te prasa od objektivna strana, vo smisla da bides nekoj od ulica ti ednostavno ke si kazes ja samo na eden nacin mozam da te gledam a toa e na toj nacin so veke ti go kazav.

A pak da receme deka ne e zenati tvoja dobra prijatelka. MOzes da i kazes ako e 7 mesec izgledas kako da si vo treti ili neznam, zatoa sto kolku trudni zeni si videl ti pa da znaes kolku e ubava. Ako gledas spored toa pred pa sea sporeduvas ( site toa go pravat ) pak moze da se demantira so mnogu primeri koj od maski, zenski i religiski aspekt. ( religiski - da sozdades-nosis dete bi trebalo da bide nesto najubavo-sveto pa taka da i nejziniot izgled e preubav zatoa sto nesto sozdala vo sebe)

Pak si se drzam na moeto trvdenje deka e najdobra vistinata.

Ako ima nekoj drug primer kaze te go pa da vidime sto e podobro laga ili vistina.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Taa sto ja ljubis dali e vo 7 mesec ili ja aknalo kamion ( ne daj boze ) sekad za tebe ke ostane ubava(najubavo covecko sustestvo sto stapnalo na zemjenava planeta i samo podobro nesto od toa ke bidat tvoite deca ).

Zatoa sto prvin samoto toa prasanje od nejze e malce glupo ( no potrebno zaradi covecki mentalni problemi od koj premnogu luge se zamaraat so mnogu raboti ko nekoj so nivnata ubavina koja sekodnevno treba da im ja pokazuvas za da ne se custvuvaat pomalce ubavi - da im ja zadrzis samodoverbata ) koja ja opravduvam no e za mene prilicno glupo prasanje.
Малку си груб со она “прилично глупо прашање“ иако мора да признаам дека знае да биде конфликтно, но од друга страна ако земеш во предвид дека бременоста со себе носи големо бреме за жената, а мажот практично може да си седи и да гледа фудбал, прашањето е сосема на место, и доколку ти го постават треба да се потрудиш да смислиш добра лага во стилот, “ти си најубавата трудница која сум ја видел било кога“, бидејќи тоа е поделба на обврските. Таа носи плус 5 кила во стомак, ти ќе си ја јадеш душата дека мора да ја лажеш и да мислиш како да го направиш тоа најдобро. Плус, навистина трудните жени знаат да не изгледаат привлечно, а за жена една од најважните работи е да изгледа добро во секое време. Стави го фактот дека ја прави моментално најблагородната работа на светот... нема причина зошто да се чуствува обесправено, да и помогнеме. :)

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Малку си груб со она “прилично глупо прашање“ иако мора да признаам дека знае да биде конфликтно, но од друга страна ако земеш во предвид дека бременоста со себе носи големо бреме за жената, а мажот практично може да си седи и да гледа фудбал, прашањето е сосема на место, и доколку ти го постават треба да се потрудиш да смислиш добра лага во стилот, “ти си најубавата трудница која сум ја видел било кога“, бидејќи тоа е поделба на обврските. Таа носи плус 5 кила во стомак, ти ќе си ја јадеш душата дека мора да ја лажеш и да мислиш како да го направиш тоа најдобро. Плус, навистина трудните жени знаат да не изгледаат привлечно, а за жена една од најважните работи е да изгледа добро во секое време. Стави го фактот дека ја прави моментално најблагородната работа на светот... нема причина зошто да се чуствува обесправено, да и помогнеме. :)
Зашто бе Виктор добра лага кога може да биде и вистина? :) Па има трудници кои стварно добро изгледаат (само имаат мала испакнатина напред :wink:). Башка жената (има исклучоци) за време на бременост се раубавува, сјае, зрачи.. како сакаш наречи го.

На темата: вистина секогаш кога е возможно. Ако лицето со кое зборувам е подготвено на вистина и знам дека може да ме свати најдобронамерно и да се носи со истата, тогаш сум за вистина. Во спортивно ублажена вистина или доборнамерна лага.

Kajgana Shop

На врв Bottom