Слатка лага или горка вистина?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.991
Поени од реакции
74.103
Според мене горка вистина, бидејки вистината секогаш излегува на виделина и когаш тогаш се ке се дознае и тогаш ке биде уште по болно. Јас лично подобро и потрезвено ке ја примам и најгорката вистина и од нема ке го извлечам она што е најдобро и најпозитивно отколку да се залажувам со некој привремени слатки тајнички
Toatalno se slozuvam. Koga ke ja slusnes gorkata vistina posle vremenski period ke ja nadmines i povtorno ke bides ok. Ako pak se zalazuvas celo vreme togas gorkata vistina koja koga-togas ke izleze na videlina ima psihicki da te unisti:vozbud:

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Подобро да тагувам поради вистина, отколку да бидам среќна поради лага.
Грдо е да живееш со лажни надежи и во лажен свет.
Секогаш се трудам да ја кажам вистината, колку и да е лоша.

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
па поарно горка вистина отколку слатка лага затоа што вистината излегува на виделина а исто така и на лагата и кратки нозете

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
вистина дефинитивно, а горка блага каква сака нека е. лагата каква таква пак некогаш ќе се дознае дека е лага и тогаш ќе ни биде уште потешко

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Горка вистина фала богу да си знам на што сум не така да ме мотаат.:vozbud:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Вистината секогаш.Колку и да е болна, горка, кисела, лута секогаш е вистина.
Лагата и да е шербет блага нема да донесе ништо добро само ќе ги закомплицира работите уште толку, ќе повлече кажување на уште лаги, кои на крајот ќе излезат на виделина...и тогаш вистината е најболна.
Така да боље да се каже вистината уште во сам старт:pipi:

ani4e

mega star
Член од
12 јули 2009
Мислења
158
Поени од реакции
3
Site se za vistinata, ama nikoj ne e potpolno iskren-normalno so zbor ke ja odberes vistinata, ama za toa kako postapuvame ne sum sigurna deka site se tolku iskreni i nikogas ne lazat i mislat samo na posledicite koi ke im gi donese lagata

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Вистината кажана со лоша намера е полоша од секоја лага.Сепак и лага не е добро оти некој ден па се ке се дознае и дури повеке ке боле...јас бирам вистина

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Секогаш вистината, за да знаеш на што си и што да правиш понатаму, сеедно колку е лоша или добра вистината, бидејќи во спротивно би живееле во илузија.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
POsledicite od blagata laga moze da bidat uste postrasni odkolku gorclivata vistina,taka da preferiram samo vistina kolku i da bila surova i gorcliva:pipi:

M

MIL

Гостин
Najbitno e sekogas da se kazuva vistinata oti kakva takva morame da ja prifanime i da a podneseme bez razlika kolku e bolna potesko e da se raduvame na lagi nego da placime na vistina,vo takvi momenti koa ke ja doziveeme gorkata vistina ni treba samo volja i nadez za podobro da odime ponatamu

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Site se za vistinata, ama nikoj ne e potpolno iskren-normalno so zbor ke ja odberes vistinata, ama za toa kako postapuvame ne sum sigurna deka site se tolku iskreni i nikogas ne lazat i mislat samo na posledicite koi ke im gi donese lagata
Баш така!Еве и јас бирам вистина нормално,секој сака да ја слушне вистината но кога доаѓа тој да треба да ја каже еее......секој го бира полесниот пат.Јас лично се трудам да кажувам вистина иако понекогаш кога ми е тешко ја ,,шминкам,, по малку....:kesa:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
без размислување бирам горка вистина ... и то в очи да ми кажат , не мом да се расправам јас со преваранти и дволични и да истражвам дали некој/а ме лажи како ме лажи итн итн

Ф

Фил Ајви

Гостин
Зависи кога-како, но обично најубаво е да се каже горката вистина.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
СЕкогаш вистина,секогаш боли повеќе но барем ја знаеш!

Kajgana Shop

На врв Bottom