Слатка лага или горка вистина?

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Горка вистина дефинитивно.:pipi:Затоа со тек на време се ќе се среди, а со секоја лага влагаш во поголеми и поголеми лаги...:toe:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Горка вистина ,затоа што не сакам да живеам во заблуда.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
слатка лага.
Некогаш вистината е многу,многу горчлива,до толку и животот да ти го загорчи.

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
лагата...барем нема да боли :):)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Колку сакам кога ме лажат... страшна работа. Уште пострашна е кога знам дека уживаат ја коа ги лажам. И така сите среќни и задоволни во еден имагинарен свет, свет на невистини, но со полно срце. :pipi:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Лага? Вистина? Не знам. Ценам луѓе кои ме соочуваат со реалноста при што заштедувам време и нерви.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Горка вистина секогаш,што може да те убие те прави посилен!Слатката лага е само моментална среќа!

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Горка вистина,колку и да е болна треба да ја прифатеме и да се соочиме со реалноста.

П

Пепси_

Гостин
Па секогаш вистината !!! Некому вистината го боли и не сака да ја прифати па се лажи самиот себе ама тоа не е добро оти од вистината не се бега мора да се соочиш,што по рано тоа по добро :smir:

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па во повеќето случаи во животот да не речам скоро во сите (тука не ги сметам оние мали т.н. "бели" лаги што скоро сите ние дневно ги кажуваме) е подобро горката вистина. Затоа што ниедна лага не трае засекогаш и знаејќи го тоа не е возможно да ни носи насмевка засекогаш. А лагата колку е послатка и поубава толку и погорчлива и поголема ќе биде болката ако (кога ќе) излезе на виделина.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Па јас сум реалист и би ја избрал вистината колку таа да боли или не,понекогаш е тешко да се соочиш со неа ама сепак кога лажната насмевка ке помине вистината останува

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не случајно се измислени и двете...битно е да се користат онака како што треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom