Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Здраво,Ми треба помош имам скутер Baotian 49qt 28c(реплика на априлиа),ме интерсира дали некој знае колкава е главната дизнаа,бидејки му ставив спринт филтер,а пред тоа го бушев цилиндарот и му ставив 42мм клип имам сменето и варијатор малоси,tecnigas auspuh и федер бел и мали зелени,сега го возам со 4,7гр ролни(пробав и со 4,7 5 6 и 9 гр ролни),Проблемот е во тоа што кога го сменив спринт филтерот малку му е бензинот па ако може некој дами каже колкава е сакам прво да ја набавам па да го отварам карбураторот.И каков карбуратор има,ви благодарам.:)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
2т е тој скутер така? Јас ко што знам на 2т баш и не иде спринт филтер поготово не од овие пазарскиве тука што спречуваат само врапче да не влета внатре

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
да 2т е и од тие по 300ден. ,воздухот ми е 95% сопрен и пак немозам крајната да ја извадам затоа ке менам дизна а и ми изгледа дека уште можам да извадам со клипот 42мм.кога возам 70км/х не полна гас и кога ке ја дадам не забрзува него почнува да гуши и забавува и на старт ако му ја дадеш цела гас мора да ја ослободуш па ке тргне како што треба,И ако знае некој колкава дизна отприлика може да има и кај да ја набавам овде во Гевгелија прасав во 3 продавници сите ми викат цел карбуратор.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Кој е увозник за Sachs за Македонија?

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
imam kymco super 9 2 taktno novo 2000km. Nekogas koga e laden motorot( da ne e vozeno 2-3 casa) si pali bez problem, i koga ja davas cela gas motorcevo trgnuva i posle 1-2 metra kako da gusi i zastanuva odma i ako ne ja pustis gasta, gasne...istot se slucuva i na pogolemi brzini (40-50km/h) da go vozis na isti obrtai desetina sekundi koga ke ja davas celata gas isto taka kako da gusi i posle bez problem razviva...da ne ima nekoj slicen vakov problem i kazete mi sto da napravam? :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
imam kymco super 9 2 taktno novo 2000km. Nekogas koga e laden motorot( da ne e vozeno 2-3 casa) si pali bez problem, i koga ja davas cela gas motorcevo trgnuva i posle 1-2 metra kako da gusi i zastanuva odma i ako ne ja pustis gasta, gasne...istot se slucuva i na pogolemi brzini (40-50km/h) da go vozis na isti obrtai desetina sekundi koga ke ja davas celata gas isto taka kako da gusi i posle bez problem razviva...da ne ima nekoj slicen vakov problem i kazete mi sto da napravam? :)
Карбураторот треба да се штелне

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Go srediv motorceto otidoa 3800 denari promena na glava promena na svekjica NGK promena na diktoni i rabotna raka jebiga ne se moze bez nego a go kupiv bozem da ne idam so kola da zastedam nekoj denar .neli motorcinjava pomalku trosat. Ali ne bilo bas taka trosele i oni o_O

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
На kymco super 8, пред некој ден во возење ми прекина да ми покажува километражата, не слушнав нешто невообичаено
се сомневам дека е сајлата за километража, доле ја проверив убаво е ставена кај тркалото

муабетот ми е ако е сајлата да знам да си порачам заедно со филтер за воздух

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
На kymco super 8, пред некој ден во возење ми прекина да ми покажува километражата, не слушнав нешто невообичаено
се сомневам дека е сајлата за километража, доле ја проверив убаво е ставена кај тркалото

муабетот ми е ако е сајлата да знам да си порачам заедно со филтер за воздух
Без да ја провериш сајлата нема шанси да знаеш дали е до нејзе. Може да е скината горе кај километражникот.
бтв Од каде ќе нарачуваш?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Без да ја провериш сајлата нема шанси да знаеш дали е до нејзе. Може да е скината горе кај километражникот.
бтв Од каде ќе нарачуваш?
Од мотопартс велес, пример таму филтерот е 700 ден, кај ѕоне мислам беше 1250 ден

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Од мотопартс велес, пример таму филтерот е 700 ден, кај ѕоне мислам беше 1250 ден
Јас мислев некаде на нет директно од кинези...
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:08 ---
Филтерот на ибеј искача 800 ден.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Јас мислев некаде на нет директно од кинези...
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:08 ---
Филтерот на ибеј искача 800 ден.
Епа баш затоа не ми се нарачува од нет + треба да го чекам долго
а и не ми се отвара т.е. не ни можам да го одвојам горниот дел кај километражата, пробав ама неуспешно
ќе земам и сајла 400 ден е па ако не е до неа чудо

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Епа баш затоа не ми се нарачува од нет + треба да го чекам долго
а и не ми се отвара т.е. не ни можам да го одвојам горниот дел кај километражата, пробав ама неуспешно
ќе земам и сајла 400 ден е па ако не е до неа чудо
Како ке ја менуваш сајлата ако немаш пристап кај километражата. Може да ти е здрава сајлата а километражата да не чини.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Како ке ја менуваш сајлата ако немаш пристап кај километражата. Може да ти е здрава сајлата а километражата да не чини.
Ќе го носам на мајстор јебига ја може да ја скршам само
а да го однесам да го отворат па тек да нарачувам сајла ќе ми треба 2-3 дена да го оставам на сервис

Kajgana Shop

На врв Bottom