- Член од
- 5 јануари 2010
- Мислења
- 195
- Поени од реакции
- 154
Da da resiv nova glava kje zemam nemozam da se zamaramТоа мајсторите оште шо нема да напраат за пари преваранти и поарно купи на ново отколку да заебеш цел мотор за 50 - 60 евра...
Da da resiv nova glava kje zemam nemozam da se zamaramТоа мајсторите оште шо нема да напраат за пари преваранти и поарно купи на ново отколку да заебеш цел мотор за 50 - 60 евра...
Карбураторот треба да се штелнеimam kymco super 9 2 taktno novo 2000km. Nekogas koga e laden motorot( da ne e vozeno 2-3 casa) si pali bez problem, i koga ja davas cela gas motorcevo trgnuva i posle 1-2 metra kako da gusi i zastanuva odma i ako ne ja pustis gasta, gasne...istot se slucuva i na pogolemi brzini (40-50km/h) da go vozis na isti obrtai desetina sekundi koga ke ja davas celata gas isto taka kako da gusi i posle bez problem razviva...da ne ima nekoj slicen vakov problem i kazete mi sto da napravam?
Без да ја провериш сајлата нема шанси да знаеш дали е до нејзе. Може да е скината горе кај километражникот.На kymco super 8, пред некој ден во возење ми прекина да ми покажува километражата, не слушнав нешто невообичаено
се сомневам дека е сајлата за километража, доле ја проверив убаво е ставена кај тркалото
муабетот ми е ако е сајлата да знам да си порачам заедно со филтер за воздух
Од мотопартс велес, пример таму филтерот е 700 ден, кај ѕоне мислам беше 1250 денБез да ја провериш сајлата нема шанси да знаеш дали е до нејзе. Може да е скината горе кај километражникот.
бтв Од каде ќе нарачуваш?
Јас мислев некаде на нет директно од кинези...Од мотопартс велес, пример таму филтерот е 700 ден, кај ѕоне мислам беше 1250 ден
Епа баш затоа не ми се нарачува од нет + треба да го чекам долгоЈас мислев некаде на нет директно од кинези...
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:08 ---
Филтерот на ибеј искача 800 ден.
Како ке ја менуваш сајлата ако немаш пристап кај километражата. Може да ти е здрава сајлата а километражата да не чини.Епа баш затоа не ми се нарачува од нет + треба да го чекам долго
а и не ми се отвара т.е. не ни можам да го одвојам горниот дел кај километражата, пробав ама неуспешно
ќе земам и сајла 400 ден е па ако не е до неа чудо
Ќе го носам на мајстор јебига ја може да ја скршам самоКако ке ја менуваш сајлата ако немаш пристап кај километражата. Може да ти е здрава сајлата а километражата да не чини.