Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Do site so se razbiraat okolu motorcinjava dali moze, posto mi izletala svekjicata i se ostetil gvintot, glavata da se obraboti da se stavi nekoj reducir i da si se stavi svekjicata pak posto majstorot mi kaza mozelo e sea koga go odnel na drebong mu kazale nemoze kje udrelo u ventilite i sea moram da kupuvam nova glava. Da ne mi pravi nekoj film da mi gi sobere parite :/
Не сум правел на 4-т, малце зезнато е можеби поради близина на вентилите. Пробај отиди сам кај друг дребонгџија да видиш што ќе ти каже. Сепак редуцирот е крпена работа...

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Не сум правел на 4-т, малце зезнато е можеби поради близина на вентилите. Пробај отиди сам кај друг дребонгџија да видиш што ќе ти каже. Сепак редуцирот е крпена работа...
Ma u pizdu mater vise preku glava mi dojde da ne znaes kolku pari se dvizat glavi za 4T i da ne ima nekoj nekoja polovna

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ma u pizdu mater vise preku glava mi dojde da ne znaes kolku pari se dvizat glavi za 4T i da ne ima nekoj nekoja polovna
Отиди кај Флексо во скопјанка во подрумот ке ти ја напрви стара глава стакло ке биде иначе сервисер за скутери е долги години.

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
A be da zbesnes so majstorive sea se javuvam u flekso mi zbori imal nova tehnologija germanska mozelo da ja napravi i idam do kaj majstorot mojot mi vika nema sansi dzabe kje ja nosis nemore da se napravi i da ti go napravi nema da bide dobro pa kje ti se zaebe a mozda i od odma nema da zapali bla bla i pposle mi vika kako sakas ali ne ti garantiram ja posle za motorot i u dilema me stava mi pusta cetki u kurac vise

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
A be da zbesnes so majstorive sea se javuvam u flekso mi zbori imal nova tehnologija germanska mozelo da ja napravi i idam do kaj majstorot mojot mi vika nema sansi dzabe kje ja nosis nemore da se napravi i da ti go napravi nema da bide dobro pa kje ti se zaebe a mozda i od odma nema da zapali bla bla i pposle mi vika kako sakas ali ne ti garantiram ja posle za motorot i u dilema me stava mi pusta cetki u kurac vise
Глава не би требало да е повеќе од 3-4000 ден а поправката сигурно ќе ти надмине 1000 ден без никаква гаранција

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Види колку е нова / половна и колку ќе ти бара за поправка па спореди.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Другар нека не мрчи муда твојот мајстор земи ја главата и нека ти ја среди овој. Со свои очи се имам уверено дека екстра ги прави дури и појаки од што се нови. Човекот ми даде една глава клуч и свеќица и ми вика стегај ако ја провртиш те частам и стварно јако беше за разлика од фабричките кој многу лесно се провртуваат избиваат свеќици. Е сеа ти размисли што ке правиш.

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Глава не би требало да е повеќе од 3-4000 ден а поправката сигурно ќе ти надмине 1000 ден без никаква гаранција
Nova glava 2000 denari mi vika majstorov i sea plus diktoni za rabotna raka i slicno , a starata da se napravi u flekso 600 denari znaci so starata od 1000 povekje nema da me kosta a vaka so nova 3000 sigurno :/

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Nova glava 2000 denari mi vika majstorov i sea plus diktoni za rabotna raka i slicno , a starata da se napravi u flekso 600 denari znaci so starata od 1000 povekje nema da me kosta a vaka so nova 3000 sigurno :/
Секако дихтунзи и работна рака ќе ти одат било која опција да ја избереш/.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ми треба мала помош од вас :) за некои 300 км ке правам сервис на моторот и при сервисот сакам да сменам: Каиш,Филтер,Ролни,Алспух и Ретровизорите. Е сега првите 4 сакам од Џаинели да бидат, а за Ретровизорите кои ке одговараат повеќе на скутерот тие ке ги земам. Јас сум од куманово и кај мене нема застапник за Џаинели и ке треба да ги порачам од Велес и по пошта да ми ги испратат. Е сега вие ке ми помогнете со тоа што ако имаат веб страна да ми ја напишете, или доколку отприлика ги знаете цените на овие делови да ми ги кажете а за контакт број ке се снајдам веќе некако :) (y)
http://motoparts.com.mk/

Иначе и јас ќе си порачам задутре филтер за воздух за кимкото
незнам што моторче имаш ама за мене најубави се ретровизорите од Aprilia

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ако се решиш за старата обавезно нека ти ги проверат вентилите да не пуштаат и нека ти сменат гумиците на вентилите 50 ден се не е некоја голема пара.

Член од
19 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
5
Тоа мајсторите оште шо нема да напраат за пари преваранти и поарно купи на ново отколку да заебеш цел мотор за 50 - 60 евра...

Kajgana Shop

На врв Bottom