Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
МНР и целиот проект се перфекција, освен врбите кои не ги одобрувам. Целоит проект е топ и нема зборови за да се опише, ама парите за врбите подобро да ги пуштеа во Вардар да се изнасобира народот, а јас ќе донесев гратис три врби.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Ако не се лажан ова е одма до мостот со милионската ограда нели? Инаку убаво изгледа, за разлика од предлогот со владата, врбите, бродот, тркалото...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ако не се лажан ова е одма до мостот со милионската ограда нели? Инаку убаво изгледа, за разлика од предлогот со владата, врбите, бродот, тркалото...
Да

Врбите се глупост,бродовите исто,а панорамското тркало ќе биде најголема атракција,убеден сум.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 00:22 ---

Скопје..далечната 2004.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Логички, панорамско тркало се поставува во градови кои немаат планини во близина, то ест се во низина, за да можеш да го видиш градот од висина.Скопје го има Водно од кое пука прекрасен поглед на градот.
Ама што знам јас, не сум архитект. :(

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.177
Поени од реакции
18.250
40
Над Скопје блескаат златни коњи, а во внатрешноста се патува по Турска калдрма која за среќа ни останала од Османлиите, па сега ја користиме наместо асфалт.
Денес во паркот Жена борец во Скопје заблескаа четири златни скулптури на коњи. Златните коњи блескаат на градската панорала, а во истовреме во останатите градови од Македонија се создава бес и револт бидејќи не се инвестира речиси во ништо, па така за да дојдете до Охрид од Битола на пример, нема да најдете ни 100 метри пат без дупки, а на некои места асфалтот целосно го нема па се вози по макадам пат поставен во турско време.
Мегаломанското трошење на разубавување на Скопје по се изгледа опустоши се околу центарот на овој град, па се надвор од центарот на главниот град се дави во беда и мизерија. Додека во Скопје беска злато државата скрати милиони евра во здравството, родилките не примаат пари со месеци и на крај ги оданочуваат, а инспекциските служби секојдневно се на терен во акција на зборање данок и пишење казни.
Харангата која ја спроведува државата за да си ја пополни касата која е испразнета на бронзени и златни статуи во Скопје ги доопустошува фирмите, а генерален впечаток е дека приватниот секотр во земјава е пред колапс.
ФОТОГРАФИЈА НА КОЈА СЕ ГЛЕДА МАКАДАМ КОЦКИТЕ ОД ОСМАНЛИСКО ВРЕМЕ КОИ ИЗЛЕГЛЕ ПОД РАСПАДНАТИОТ АСФАЛТ

http://ohrid1.com/makedoniјa/vo-skopјe-besnaa-zlatni-kiњi-vo-makedoniјa-mizeriјa
Ај шо би ги тужел овие Охрид1 за авторски права на сликава чисто онака да затворат и ќеиф да ми е на душава.Ама ај греота се, кутрите без свој фонд на слики...

И не знам зошто не ми е чудно,ама случајно пропуштиле да кажат дека на патот се ставаше нов слој асфалт на делот Ресен - клучка Макази...(сликите се од 14.12.2011)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.985
Поени од реакции
7.131
Прочитавте/слушнавте за уредувањето на семафорите и пешачките острови на влезот во Аеродром? И на две места каде што читав кажаја дека се потрошени 35 мил. денари o_O Па добро да му ебам мајката, 6 фонтани, 2-3 зелени површини и неколку грмушки вредат 500 000 евра?!!?!?!? :eek:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Прочитавте/слушнавте за уредувањето на семафорите и пешачките острови на влезот во Аеродром? И на две места каде што читав кажаја дека се потрошени 35 мил. денари o_O Па добро да му ебам мајката, 6 фонтани, 2-3 зелени површини и неколку грмушки вредат 500 000 евра?!!?!?!? :eek:
Заборави да кажеш и 3 мали црквички/макети :sneaky:

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
МНР и целиот проект се перфекција, освен врбите кои не ги одобрувам. Целоит проект е топ и нема зборови за да се опише, ама парите за врбите подобро да ги пуштеа во Вардар да се изнасобира народот, а јас ќе донесев гратис три врби.

koja perfekcija aman
najgolem kic neviden so se statutata na Risto tatarot
narodot gladen tie luduvaat

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Проектот е одличен, само снема пари во погрешно време.

i Чаушеску мислеше така ама го снајде револуција па види сега
инаку од денешен аспект дворецот не е лош ама Чаушеску го чинеше живот !!!
--- надополнето: 18 мај 2012 во 20:19 ---
Ај шо би ги тужел овие Охрид1 за авторски права на сликава чисто онака да затворат и ќеиф да ми е на душава.Ама ај греота се, кутрите без свој фонд на слики...

И не знам зошто не ми е чудно,ама случајно пропуштиле да кажат дека на патот се ставаше нов слој асфалт на делот Ресен - клучка Макази...(сликите се од 14.12.2011)
не ти требаа слики, ниту видеа, излези надвор, и ќе ја видиш бедата на Македонскиот народ !!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
i Чаушеску мислеше така ама го снајде револуција па види сега
инаку од денешен аспект дворецот не е лош ама Чаушеску го чинеше живот !!!
[
Па нели комунизмот е добар,што е сега буната.. а погоре те прашав кој ти е тој Ристо татарот..

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Да

Врбите се глупост,бродовите исто,а панорамското тркало ќе биде најголема атракција,убеден сум.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 00:22 ---

Скопје..далечната 2004.
Да цитро? Ставаш некои слики на објект во изградба и тоа ти е изговорот? Ограничени аргументи. Ај сеа извади оскопје 1989.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ептен го одобравам Скопје 2014 значи Скопје ќе се вика државичката.

Kajgana Shop

На врв Bottom