Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не, ти објасна дека „ќе сметала улицата на тие што ке грицкаат пилешки прсти и ке дрмаат пиво“. Ова да не ти беше замерка на урбано - плански - архитектонски уснов случајно? М?

Него, шо ми беше муабетот. Не до пивото. До паметот е.
ОК, значи замерката мене ми е дека првобитниот план за таму е подземна улица, инвеститорот е (мислам) од турција, и целото место беше продадено во времето на сдсм кога министер за транспорт беше Агрон Буџаку, и тоа по цена од 20-25 евра за квадрат. И после толку години не само што не е направена подземна сообраќајница, туку и сменет е планот, сигурно после фрлање некое евро накај влада, и сега ќе има надземна улица. И фактот дека никој за тоа не збори, а се изнаслушав за споменици, ме натера да го споделам овде, што се покажа како грешно, очигледно од твојов муабет.
Нејсе, покрај огорченоста, вишок имаш и од паметот очигледно па го трошиш на зајадливи коментари. Жално..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
ОК, значи замерката мене ми е дека првобитниот план за таму е подземна улица, инвеститорот е (мислам) од турција, и целото место беше продадено во времето на сдсм кога министер за транспорт беше Агрон Буџаку, и тоа по цена од 20-25 евра за квадрат. И после толку години не само што не е направена подземна сообраќајница, туку и сменет е планот, сигурно после фрлање некое евро накај влада, и сега ќе има надземна улица. И фактот дека никој за тоа не збори, а се изнаслушав за споменици, ме натера да го споделам овде, што се покажа како грешно, очигледно од твојов муабет.
Нејсе, покрај огорченоста, вишок имаш и од паметот очигледно па го трошиш на зајадливи коментари. Жално..

Знајш колкава е разликата меѓу замерката за урбанистичката новина со овој коментар и со коментарот „пер како ке пијам мартини сеа, може аеросолите да ми покварат маслинката унутра пер“?

И после мојот коментар бил огорчен.
Зајадлив коментар ни повеќе ни помалку.

Нејсе.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Во модерниве времиња, ништо.
Претпоставувам не ни живееш во Скопје, а веќе знаеш дека за таму е неопходна улица. :) И веќе ако го спуштаме нивото на дискусијата - Ти може у двор маваш пиво, па ај улица да праиме низ двор кај тебе, за инат во пилешки прсти и пиво да не можеш да уживаш.:)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Знајш колкава е разликата меѓу замерката за урбанистичката новина со овој коментар и со коментарот „пер како ке пијам мартини сеа, може аеросолите да ми покварат маслинката унутра пер“?

И после мојот коментар бил огорчен.
Зајадлив коментар ни повеќе ни помалку.

Нејсе.
Терај си момче, штом ти прави мерак банално мрчење.

А тврдам дека си безнадежно огорчен, штета не дојде на пиво тогаш (еднаш летоска), ќе ти повлијаев малце ;)

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Скопје 2014 = fake and gay
Скопје стана theme park, еден куп политичари и луѓе блиски до власта наполнија џебови, а ние граѓаните не само што бевме ограбени, туку ни отидоаа парите за глупости. Да се немало сенс за вистинските приоритети на државата.

Да му смрди гробот на тој што ќе гласа за Гвујо пак. :P

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Терај си момче, штом ти прави мерак банално мрчење.

А тврдам дека си безнадежно огорчен, штета не дојде на пиво тогаш (еднаш летоска), ќе ти повлијаев малце ;)
Штета, може сега ќе бев либерален анархо - патриот што пие мартини додека го гледа изгрејсонцето

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Штета, може сега ќе бев либерален анархо - патриот што пие мартини додека го гледа изгрејсонцето
Fixed.

Плус, можеш да додадеш слободно уште 5-6 етикети, не е на одмет :sneaky:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не, ти објасна дека „ќе сметала улицата на тие што ке грицкаат пилешки прсти и ке дрмаат пиво“. Ова да не ти беше замерка на урбано - плански - архитектонски уснов случајно? М?
Зошто не би било замерка на “урбано-плански-архитектонски“ основ? Пренамената на кејот од пешачка зона во сообраќајница е со “урбано-плански-архитетктонски“ основ. Ајде сега, трк, сликај се под новите коњи.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Едноставно не можам да не постирам на темава :D

S

Sagan

Гостин
Дали тоа Скопје доби прва скулптура со куре? :icon_lol: И тоа баш у Жена-парк спроти Собрание? lol
Давид на Микеланџело може да му позавиди малце на перформансите :cool:
Иначе,у многу мноооогу комунистички стил фацата...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
iskreno kazano na skopje i na sekoja metropola i treba vakvo osvezuvanje narocito na skopje koj 40 g nemase nisto e sega mislam deka proektot e preambiciozen finansiski neisplatliv + za vreme na kriza koga samo zajmime pari od svetot koga firmite gi kolat ispekcii za da moze da se isplatat penzii toa mi mene nelogicnoto ta da ima pari a be vo sekoe selo na sekoja poljana ke klam po eden aleksandar filip goce dame cento

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Плагијатерството продолжува во полна пареа.
Бедни копии и имитации го кичосуваат градот на велико.

Па и скулптура на маж со факел во рака...
Die Reich der Grujo.
Повеќе ми личат на овие од Венеција.

Само што кај нас се исправени на две нозе. :D

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Успеавме Скопје да го направиме повеќе од пола држава.

Во март 2012та , од 19.000 странски туристи , 10.000 дошле поради посета на Скопје.

Само 98 ги посетиле бањските места , 654 планинските.

И порано Скопје привлекуваше повише туристи од речиси цела Македонија заедно ... но со проектот 2014 , на Скопје му ја гарантиравме туристичката иднина (да не мислите дека е којзнае каква, но во споредба со другите градови и места во Мк , одлична е).

Скопје е центар на се ... другите градови нека садат пиперки по плажите и туристичките места.

Иначе во првите 3 месеца од 2012та имавме 2000 туристи помалку во споредба со истиот период од 2009та , кога Скопје 2014 сеуште не беше нигде. Што значи дека придобивките од проектот сеуште не можеме да ги почуствуваме.

I-III 2009 : 91.268

I-III 2012 : 89.383
-

Охрид

март 2000 : 3783 странски туристи

март 2010 : 1838 стр. тур.

Kajgana Shop

На врв Bottom