Скопје, за мене е...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Во некои поранешни времиња, ние во Битола ја пеевме она песна од Влатко Стефановски

СКОПЈЕ ИМА ГОЛЕМА ТАЈНА
СИТЕ СКОПЈАНИ ЈАДАТ (заборавив како одеше понатаму...)
А јас од Влатко Стефановски ја пеев следнава песна...
Денес ја пеам оваа песна...

А вакви летелици како тројкава имам исмевано со сласт. Бидејќи се заглавени со своите ветерници, ама идентично... убедени се дека се борат со лошите скопски витези. Не живејте за нас, живејте за вас, бидејќи Скопје и покрај се` ќе преживее. Како и секогаш, ко феникс, од пепел до слава. Имајте убав ден...

p.s.

Член од
10 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
СКОПЈЕ РУЛЗЗЗ!! ЕДВАЈ ЧЕКАМ ДА СЕ ПРЕСЕЛАМ ТАМ...

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Ah Skopje...abe daleku sum od skopjanka ama go sakam majko mu! Go mrazam za vreme na sesija, go mrazam koga vrne a imam rabota niz grad..go mrzam vo nedela koga so torbici polni alista i tegli se mknam od stanica do stanot, go mrazam i vo ponedelnik zasto mi treba pola den da se naviknam i da go smenam tempoto..go mrazam i za vreme junska sesija koga umiram da bidam doma i koga motorite na semaforite pod terasa mi remetat mir i onaka malku son!
NO, go sakam vo prolet, koga sonceto zaoga, neboto e portokalovo a svetlinata nad gradot mi ja topli dusata, koga setam so Ivana do Aerodrom i nazad iako znam deka utre polagam:vozbud:...pa sho..go sakam Skopje koga lipite cvetaat, gi sakam lipite na Partizanska! Go sakam kejot, so pivo i topli kikiritki so moite dragi luge...koga vetreto ni gi mrsi kosite a Vardara mirisa li mirisa i ni gi drzani setilata..Go sakam Skopje i koga se slaam niz ulicite ili plostadot onaka mrzovolno bez kompas i cel so toplo neskafe od Trk Kafe..go sakav i okolu 18.00h koga vleguvav na faks a od okolu se slusaat ogite od gamiite..ne deka posebno mi prija zvukot, naprotiv, no ima nekoja magija...Da Skopje definitivno ima magija koja mi gi obzema setilata i me tera da go sakam...i da mu se vratam!
I ke ti se vratam Skopje i stance na Bojmija..:pipi:

Член од
30 август 2008
Мислења
83
Поени од реакции
7
Боже мој!!! Па дали читате што пишувате??? Треба да ви биде чест, треба да платите да поминете низ Скопје. Со чест на исклучоци (како на пример Битола, која како стара скопјанка безмерно ја почитувам и ценам како и нејзините прекрасни граѓани) се друго е тешка индустрија во оваа наша земја. Па за вас на Патарина Петровец треба посебна давачка, особено за џганот од добар дел на Истокот, кој сеуште секне нос кај ќе стигне. За да кажете лош збор за Скопје, треба да изградите по некој базен, библиотека, опера, балет, театар, стадион во своето населено место кое што го нарекувате самоиницијативно град. Скопје е расположено да ве прими сите, но без опинци!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
u skopje se doselija mnogu provincijalci, cento e stara naselba barakite poklon od Finska po katastrofalniot zemjotres u Skopje,ama nekoi novi naselbi se vo centar i se praat gragani nekoi koi se doselile kojznae od kade, pred zemjotresot imalo mnogu turci ama posle si zaminale vo Turska, pa albancive kako muslimani navasaa.Skopje e za mene tazen grad, cel zivot sum tuka i ne mi se mrda nigde, lugevo se fini so stranci pa posle leele kolku bile gostoljubivi, inaku se epten vo globala mislaam katilji, u istocna makedonija se potopli, po na sega se teraat.Skopje e moja sudbina i ja ko Sokrat i kant ne mislam nigde da idam, a sepak mozda e bolje negde no doma e podobro.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
И јас да кажам нешто за мојот роден град нешто што ќе ве насмее или ќе ве растажи, нешто за жешките булевари во лето и лизгавите улици во зима, за кафиќите на секој чекор, за старите и нови дискотеки, за намуртените лица што поминуваат поред мене кои знаат да се смеат, за мирисот на пржен пипер во есен, за ајвар со сиренце, за пиво и фудбал, за сите секси скопјанки и тие од надворешноста кои сигурно чекорат по тротоарите претворени во паркинг места за "одличните"возачи, за сите архитекти и градоначалници кои пробуваат да го заебат градот, за камени мост-када, за сите мои другари и пријатели, за моите бивши девојки, за крстот на водно, за журките до сабајле, за сите концерти, за мојот факултет(зашто не се запали?), за сите што сакаат да живеат тука- а го загадуваат нашево Скопје, за неговата историја која ни стои како суд за се што правиме во сегашноста и што ќе правиме во иднината, за тоа колку овој град не трпи нас кои поминуваме низ него и се задржуваме само колку да го почувствуваме неговиот дух, за............Скопје.:smir:

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Mene skopje mi e ubavo samo onaka ako e ladnicko ili prijatno za setanje i za nisto na svet ne bi zamenila sedenje na kej(ne vo kafic) a isto taka sum go pocuvstvuvala i kako zamorno mesto kade bukvalno se te nosi nazad...kako patot da nema kraj(od pricina so ne znaes uste kolku ima) i taka

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Скопје за мене е големо село бидејќи во Скопје нема некој шо е од баба и дедо родени у Скопје се е преселено од другите градови и има мноооогуууу и од правите села така да Скопје е големо село
Инаку јас пола живот го имам поминато у Ск и таму сум роден ама не се враќам та да ме еб*т ако треба:pos2::pos2::pos2:
:helou:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Вака сега.

Со почеток од денес, па надаље, сите оние што не знаат зошто си го сакаме Скопје, можат да се обратат тука, каде воедно конечно ќе сфатат зошто Скопје rocks, а сите други градови се lame. Само еден клик на линкот ве дели од целата вистина. Не чекајте! Специјални попусти за оние кои ќе кликнат во наредните 13 минути!:vozbud:

П

Паган-др

Гостин
Скопје за мене е рај. Најдоброто место за живеење во Македонија и пошироко. Мојот дом е Скопје. Местото во кое пораснав, местото во кое ке останам до крајот на мојот живот. Најдобро место во Скопје за мене е Кејот На Вардар.

Kajgana Shop

На врв Bottom