Скопје, за мене е...

Член од
17 јули 2007
Мислења
22
Поени од реакции
1
moze skopje e najgolem i najdobar grad za poveketo na lugjeto no poarno bi bilo edno mirno grat4e kako gevgelija

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Скопје за мене е градот во кој што се будам и заспивам со задоволство... :pipi:

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
...град во кој шо привремено живеам само заради факултетот... Да беше малку помирно,почисто,можи и ќе го сакав малку повеќе. Единствено му пуштам рака за ноќниот живот-има разновидност. За се друго... дома си е дома.

Д

Демијан

Гостин
Za mene Skopje e grad u koj so ima se so ke posakas!!!Mn go sakam i nema da si otidam nikogas!!!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
вечна приказна :) од плоштадот, до водно, па се до шутка и топаана, го обожавам градов! кај и да одам, ми фали смогот :)

Attachments

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
мое родно место,место во кое секогаш се враќам,место кое ми фали кога сум некаде далеку..градот во кој за прв пат се заљубив,каде што прв пат се бакнав,прв пат излегов,прв пат прошетав...моето место кое го сакам со сите маани и убавини..едно е моето Скопје!!:pipi:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
...град во кој шо привремено живеам само заради факултетот... Да беше малку помирно,почисто,можи и ќе го сакав малку повеќе. Единствено му пуштам рака за ноќниот живот-има разновидност. За се друго... дома си е дома.
I za mene e istoto.Se poke i pokese priviknuvam na gradot,veke ne mi e tesko da sedam i po 3 nedeli bez da si odam Bt,ama sepak doma si e doma.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
....инфраструктурно многу несреден град.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Секој збор е премалку за да можам да кажам колку ми недостасува.Последниов месец се отрув од јадење и пиење по разни хотели и ресторани со високо реноме , ама не пропуштив ниеднаш да помислам на скарата кај Жабарот ,стариот мој пријател глуфтарот ,Дано , баба Донка , сите тие мрднати луѓе што ги знам таму и ги сакам од срце, а да не правиме моабет кога после утакмица на Вардар ке се соберат комитите.Тоа се работи кои не се опишуваат со зборови.......

Глуфтар што расипуваш убави слики:pos2:

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Леле јас сум стара скопјанка ама она баш стара...со генераци сме тука у Скопје.Многу си го сакам Скопје, кога идам негде у друг град или држава кога ќе влеземе у Ѓорче или Маџари некако како полесно да дишам како посигурна да сум. Во кој и град да отидам некако се гушам таму...почнува да ми фали гужвата...преполна 57...ноќниот живот...ГТЦ.......Ма си го сакам Скопје иако има еден куп мани и стварно е многу прљаво ама и самите сме си криви за тоа и тие што постојано живеат во него и тие привремено, никој не води сметка(со исклучоци) има канта за метро од нив а они на земја ќе фрлат.....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.882
Поени од реакции
50.438
Ѕверотина од град што сакаш има и како што пишала Ивка од некој пат кога се враќам коа ке го видам Ѓорче или Маџари ми мириса на дома убаво ми е така на душа..
Роден сум тука не сум материјал за странство да идам ме кочи носталгија ваљда до крај тука сум затоа си го сакам прљаво несредено со сите мани и предности со коњи по булевари џукели како магариња Цигани од контињери гужви на семафори расипани автобуси све тоа си има шарм sd.....и по најново со наезда на Кинези и црнци пичку матер колку ми се језиви поготово Кинезине

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Скопје за мене е градот во кој сум се родил и израснал.

Основно, средно, факултет.

Основно „Гоце Делчев“, Средно „РЈК“, факултет ПМФ „Информатика“

Првите љубови :) у парк на сепареа, успат нешо у Аја Лезет, па после тоа шемата коа беше у Blue Cafe, популарната 7-ка, ГТЦ, Т.Ц Бисер , забави, книжари, работа, муабети, пријатели

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Скопје за мене е ПАЗАР, без навреди и не ме свакајте како провокација.

Kajgana Shop

На врв Bottom