Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
1. Победија Next time,значи можете да зборите колку сакате,џабе ви е!
2.Секоја година после домашниот избор има некој што се буни,и не само кај нас,секаде е така.А овојпат очигледно има помалку што се бунат за Сленг и другите кои пробаа..иначе немаше вчера победниците да бидат толку надмоќни во гласовите од публиката.Публиката најмногу ги сакаше Next time! Жирито повеќе од Сленг ги сакаше Next time!
3.Ако сакаа да пратат нешто поразлично,нешто како Сленг...Тогаш во борбата ќе влезеа и Рок Агресори,и немаше Лозаноски со една,да речам обична песна да биде толку високо и пак пред тие “различните“.
4.Сите знаеме дека влијанието на охриѓаните на форумов е големо и затоа има олку кои се толку гласни и кои ќе одат на протести...:tapp::pos: (Се надевам дека нема да кркам бан после ова...:pos2:)
5.Реално да збориме...Срамота ќе беше Сленг да одеа.Пооргинален беше типот од Рок Агресори,па и Проект Македонија.А оргиналноста на Сленг беше само во кореографијата.
Ама тие кои губат секогаш се лутат...Сега тоа е тоа! Јас ги поддржувам Next time, а на другите повеќе среќа нареден пат,здравје!
Ne bidi lubomoren za nivnata odli4na pesna...
Toa sto sum jas ohrigjanka ili nekoj drug nema nikakva vrska so toa sto vo zirito(koe sega mozete da go gledate na MTV) ne im dadoja ni eden poen a ocigledno bese deka publikata sakaja da pobedat,i ne mi kazuvaj mene ili na nekoj dr deka ne sme se bunele...jas sum se bunela,se bunam i ke se bunam posto nepravdi najmnogu mrazam! me vagja od takt! i epten sramota e toa!!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
2.Секоја година после домашниот избор има некој што се буни,и не само кај нас,секаде е така.А овојпат очигледно има помалку што се бунат за Сленг и другите кои пробаа..иначе немаше вчера победниците да бидат толку надмоќни во гласовите од публиката.Публиката најмногу ги сакаше Next time! Жирито повеќе од Сленг ги сакаше Next time!
3.Ако сакаа да пратат нешто поразлично,нешто како Сленг...Тогаш во борбата ќе влезеа и Рок Агресори,и немаше Лозаноски со една,да речам обична песна да биде толку високо и пак пред тие “различните“.
4.Сите знаеме дека влијанието на охриѓаните на форумов е големо и затоа има олку кои се толку гласни и кои ќе одат на протести...:tapp::pos: (Се надевам дека нема да кркам бан после ова...:pos2:)
5.Реално да збориме...Срамота ќе беше Сленг да одеа.Пооргинален беше типот од Рок Агресори,па и Проект Македонија.А оргиналноста на Сленг беше само во кореографијата.
Ама тие кои губат секогаш се лутат...Сега тоа е тоа! Јас ги поддржувам Next time, а на другите повеќе среќа нареден пат,здравје!
извини јас сум од струмица, охриганите не се сами на форумот па и да само они говорат убаво за сленг:tapp:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еј шо збориш? Нормално дека е џабе, ама сепак ние сме тука за да дискутираме.

Публиката најмногу ги сакаше Next time! Жирито повеќе од Сленг ги сакаше Next time!
8 гласа беа во прашање, така што публиката нешто превише не ги преферирала Некст Тајм од Сленг.
А жирито, молим ти се, се се, ама жирито не го ставај во овој контекст. Жирито составено од старци кои изјавуваат дека “Евровизија е сериозна работа“, кои очигледно последен пат Евровизија гледале 1975? Жирито повеќе ги сакало Некст Тајм.:pop: Жирито не им даваше поени на Сленг само затоа што им беше страв да не се деси ова што се деси на крај, само што заврши со Некст Тајм. Ако Некст Тајм во било кој момент имаа реакции од публиката како што имаше Генгста Оро и Некст Тајм немаа да добијат поени, зашто жирито беше тука за да ја намести Калиопи.

Е баш заради тоа ние ги поддржувавме Сленг. Е бравос. Ете како вака не просветли не ми е јасно само. И јас бев против песната на почеток пред да ја чујам, но кога го видов целокупниот настап, изведбата, реакцијата на публиката, мислењето го сменив во првата секунда. А треба да имаш моќ и креативност за да промениш нечие мислење (особено на тврдоглави како мене ) за само три минути.

5.Реално да збориме...Срамота ќе беше Сленг да одеа.Пооргинален беше типот од Рок Агресори,па и Проект Македонија.
Реално да збориме...оваа фраза кога ќе ја прочитам значи. Па сите зборат реално, од своја гледна точка. Не знам зашто вака одбранбено се поставуваш, не мораш цинично да се изразуваш врз сите што имаат поинакво мислење од тебе.

Е арно де поддржувај си ги. И јас ги поддржувам. Нормално дека ќе ги поддржувам кога Македонија ја претставуваат. И дечкото навистина убаво пее, не знам како се викаше. Ама со такви текстови напишани од Мекиќ и аранжан од Џеј Џеј, децата нема да пркнат!

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ne bidi lubomoren za nivnata odli4na pesna...
Toa sto sum jas ohrigjanka ili nekoj drug nema nikakva vrska so toa sto vo zirito(koe sega mozete da go gledate na MTV) ne im dadoja ni eden poen a ocigledno bese deka publikata sakaja da pobedat,i ne mi kazuvaj mene ili na nekoj dr deka ne sme se bunele...jas sum se bunela,se bunam i ke se bunam posto nepravdi najmnogu mrazam! me vagja od takt! i epten sramota e toa!!
Кој е љубоморен?
Љубоморни се тие кои сеа се бунат и зборат дека ќе организирале протести!:pos2: Јас нема зошто да бидам!
А ти и понатаму буни се! Докажувај вакви неправди и слободно буни се! Можеш и да одиш во Москва и коа ќе пеат нашите ти „УУУуу“ да викаш!
Не мора одма да скокате!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
1. победија неправедно
2. жирито воопшто не ги сакаше Сленг,а дај пак ќе речам обајсни ми ги тие гласој шо не ми ги признаја а гласајњето беше во тек???
3. па ние секоја година праќаме исти досадни песни... и нишо немаме напраено
4. .. незнам со кој фактор би влијаела врз другите сите си имаат свое мислење,сите шо ги подржуваат не се од Охрид.А дан мислиш онаму во салана цел Охрид ојдовме за да ги бодриме или имаше и други од страна шо навиваја за нив?

и да ... жирито составено(во поголем број) од верни пријатели на Мортиша Адамс(Калиопи) нормално дека неа беа во план да ја наместат...:pipi:

Од ко излегоја фамозните Некст Тајм не сакам да слушнам за нив ниту нивните песни..(мое мислење) така да не сум ни во план да гледам Евросонг... со кое лице се мислам се радвет на победата?

Ј

јовица11

Гостин
Ја имав таа "чест" да го следам Скопски директно од Универзалната сала и за некое чудо оваа година целата манифестација наликуваше на нешто и беше колку толку добро организирана.Победија близнаците и честитки за дечките, по Сленг имаа најбројна публика која ги бодреше.Е сега за Генгста оро (која не можев ни да ја чујам на ТВ) на мое изненадување ме турна на колена во Универзална.Нумерата е толку ОДЛИЧНА што плаче за Москва, дури ни мене не ми се веруваше дека ме освои по прво слушање (во живо).Не знам дали се пееше во живо ама сите ме бендисаа како ги изведоа своите нумери и бев пресреќен секој пат кога ја исфиркуваа Опи.И да не заборавам едно големо БРАВО за белорускиот претставник кој ја освои публиката која делумно во солзи не можеше да го сопре аплаузот и овациите.Честитки за Next time мило ми е што тепаа.

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Кој е љубоморен?
Љубоморни се тие кои сеа се бунат и зборат дека ќе организирале протести!:pos2: Јас нема зошто да бидам!
А ти и понатаму буни се! Докажувај вакви неправди и слободно буни се! Можеш и да одиш во Москва и коа ќе пеат нашите ти „УУУуу“ да викаш!
Не мора одма да скокате!
Aj prekini!
I samite tie (Next Time) znaeja deka Sleng trebaja da pobedi! Ne sme ljubomorni pa sea s organizirame protesti,tuku sme luti sto starcine od gerijatrija glasaja za inaet!! publikata sami si go kazaja svoeto ama nikoj ne gi slusase...steta so nemaja zemano patlidzani ili jajca pa da frlet...jako ke bese!:vozbud::vozbud::vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
Ubavo se znae deka Sleng trebase da pobedi i tie "Naysayers" znaat ama ne priznavaat oti togas bi ja izgubile diskusijata :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Aj prekini!
I samite tie (Next Time) znaeja deka Sleng trebaja da pobedi! Ne sme ljubomorni pa sea s organizirame protesti,tuku sme luti sto starcine od gerijatrija glasaja za inaet!! publikata sami si go kazaja svoeto ama nikoj ne gi slusase...steta so nemaja zemano patlidzani ili jajca pa da frlet...jako ke bese!:vozbud::vozbud::vozbud:

А за што се пријавија Некст Тајм? За да победат и одат во Москва!
И тие знаеја дека фаворити се Сленг, ама има и луѓе што ги подржуваат Некст Тајм. Не дека се нешто посебно, туку имаат сосема нормална песна. Јас ги подржувам, плус ептен ми се фини момците. Секој го подржувам само да не не претставуваше Калиопи.

А што сеа треба Некст Тајм да направат? Да речат е вака, Сленг ќе одат наместо ние во Москва! Тоа?
Многу гледаш филмови!

Ако Некст Тајм ја отстапат победата, тогаш Калиопи ќе иде.
Втори се, си има правила и прописи.

Не си правете филмови. Не се замарајте со петиции. Подржете ги момците, колку толку.
Со повеќе среќа догодина на Скопски Фестивал.
И пред се со подобро и помладо жири. Има и други познати музичари кои не се од Опера и Балет и не се дел од МТВ.

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
А за што се пријавија Некст Тајм? За да победат и одат во Москва!
И тие знаеја дека фаворити се Сленг, ама има и луѓе што ги подржуваат Некст Тајм. Не дека се нешто посебно, туку имаат сосема нормална песна. Јас ги подржувам, плус ептен ми се фини момците. Секој го подржувам само да не не претставуваше Калиопи.

А што сеа треба Некст Тајм да направат? Да речат е вака, Сленг ќе одат наместо ние во Москва! Тоа?
Многу гледаш филмови!

Ако Некст Тајм ја отстапат победата, тогаш Калиопи ќе иде.
Втори се, си има правила и прописи.

Не си правете филмови. Не се замарајте со петиции. Подржете ги момците, колку толку.
Со повеќе среќа догодина на Скопски Фестивал.
И пред се со подобро и помладо жири. Има и други познати музичари кои не се од Опера и Балет и не се дел од МТВ.
ako bea fer ke re4eja otstapuvame...
ama "evrovizija e seriozna rab"- posledniot clen na ziriot!!
i ti si gledas film4inja ne bvinuvaj dr!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom