Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Jа гледам сега репризата и еве овие Некст Тајм ко излегоја цела публика извикуваше : ГЕНГСТА ОРО...

појќе од јасно е..:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не го гледав ова вчера. Многу било бедно бре! Искачаат НЕКСТ ТАЈМ на бина, и села публика скандира: ГЕНГСТА ОРО! ГЕНГСТА ОРО! ГЕНГСТА ОРО!

ц ц ц, срамота.

Видов дека разликата во гласови помеѓу некст тајм и СЛЕНГ беше 8 гласа. А колку гласови разлика е помеѓу каљопа и овие 2 групи???

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Jа гледам сега репризата и еве овие Некст Тајм ко излегоја цела публика извикуваше : ГЕНГСТА ОРО...

појќе од јасно е..:toe:

цела публика??...100 луѓе во салата.Си го кажа народот својот глас на телевоутингот.нема потреба повеќе што да се коментира

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
цела публика??...100 луѓе во салата.Си го кажа народот својот глас на телевоутингот.нема потреба повеќе што да се коментира
100 луѓе од 120?

ГЕНГСТА ОРО се вистинските победници!

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
Epa glasajte na peticijata. Ako dobieme poveke glasovi na peticija od tie so bile za Next Time ne mislam deka smeat da gi pratat. I ke se vidi deka SLENG imale najmnogu.

Ni trebaat samo 5000 glasa.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Си го кажа мала беше разликата помеѓу гласојте на Некст тајм и Сленг... 10 или 8 од публиката
од жирито не коментирам појќе како и секоја година така и ова
и незнам колку пати имам пишано истово на темава... гласојте ми беа одбиени со образложение дека сум гласала од кога поминало времето за гласање а сатот беше 22.16:jaj:
ко ќе ми го објасниш ова тогаш ќе речам ајде готово Некст Тајм се победници

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
И да не ви ги “одбиеа“ гласовите,и Сленг да имаа 12 поени од публиката...ПАК немаше да имаат доволно за да победат! Од жирито влегоа со 3 поени.
За луѓето во салата,прво,тоа е мал дел од македонската публика,па второ тие викаа и кога поени ќе добиеше Кристијан и Александар и Влатко и Next time....

Сленг можда имаа донесено цел автобус од нивни обожаватели и тие беа тие кои викаа и гласно навиваа,така? Не викам дека сигурно било така,ама не знаеме...Затоа,публиката во салата не е никаков доказ.
А за жирито,кој и да биде таму,ќе се прашуваме по кој критериум ги одбираат?
Па кој требаше да биде во жири за да победат Сленг? Врчак? или некој од вас? Или некој што поштува оргиналност?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.843
Поени од реакции
10.291
Epa glasajte na peticijata. Ako dobieme poveke glasovi na peticija od tie so bile za Next Time ne mislam deka smeat da gi pratat. I ke se vidi deka SLENG imale najmnogu.

Ni trebaat samo 5000 glasa.
Уште тоа ни треба. Гласајте за да се избрукаме. Па мајката, ебена Евровизија е!!! За неа вреди да се брукаме? За се и сешто да се делиме? Каква е таква е ја избраа и што сега? Каков народ сме па у пм веќе...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ako bea fer ke re4eja otstapuvame...
ama "evrovizija e seriozna rab"- posledniot clen na ziriot!!
i ti si gledas film4inja ne bvinuvaj dr!
Ау да, да, да, сигурно...
Нит се случило нит ќе се случи.

Не се будали па да отстапуваат победа бе алооооо.

Еве и јас бев за Сленг али шо, џабе ви се и петиции и се. МРТВ си го има ексклузивното право за организација на Евросонг.

Ако сакаат не мора ни избор да прават воопшто. Можат да го испратат Слободан Томиќ и да пее песна со наслов Македоноиди РулЗ па ништо не можете да направите.

Ајт.

Ј

јовица11

Гостин
Нема везе дека цела публика беше за Сленг, туку беа поделени на два табори, едни за близнаците, други за охриѓаните, само што овие вториве имаа погласна публика.Бев таму и видов, затоа знам како беше.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
И да не ви ги “одбиеа“ гласовите,и Сленг да имаа 12 поени од публиката...ПАК немаше да имаат доволно за да победат! Од жирито влегоа со 3 поени.
За луѓето во салата,прво,тоа е мал дел од македонската публика,па второ тие викаа и кога поени ќе добиеше Кристијан и Александар и Влатко и Next time....

Сленг можда имаа донесено цел автобус од нивни обожаватели и тие беа тие кои викаа и гласно навиваа,така? Не викам дека сигурно било така,ама не знаеме...Затоа,публиката во салата не е никаков доказ.
А за жирито,кој и да биде таму,ќе се прашуваме по кој критериум ги одбираат?
Па кој требаше да биде во жири за да победат Сленг? Врчак? или некој од вас? Или некој што поштува оргиналност?
не бе како цел автобус, цел Охрид ојдовме знајш...
дај не ме смеј не беа само шо ги подржаваја Сленг, охриѓани ...
види и по форумов дека не се сите

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Не ви ја поддржувам петицијата. Доста веќе правиме циркузи сами од себе. Ќе имаат Сленг уште шанси.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Наместо да ги бодриме дечките колку-толку, ние отвараме петиции за да не идат они на Евросонг. Па што се они криви, кога жирито ни во најмала рака не ги поделуваше гласовите правилно. После гласањето од жирито, да се наоѓаа Сленг на 3,4 или 5 место, они ќе идеа во Москва. Ама тоа е, ми стаиле во жири старчиња, кој не знаат каква песна се бара за на Евровизија.

И баш па некој од ЕБУ ќе земи, и ќе ги гледа гласовите од петицијата, и ќе речи ајде ќе го поништиме изборот, Сленг ќе идат на Евровизија. Немојте бе луѓе вака, арно кажа еден од жирите, ЕВРОСОНГ Е СЕРИОЗНА РАБОТА :vozbud:

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
NYC напиша:
ако на вас од форумиве ви се свиѓале,незначи истово и за цела Македонија!
и јас сакав да одат не дека песната беше бог знае што али беа интересни ако ништо поише,но сепак треба да се испочитува регуларното гласање и веќе донесената одлука...тогаш беше моментот да се гласа и гледа а и одлучи,а тоа што за неколку гласа не се избра Сленг тоа барајте го во вашето гласање а воедно и на Македонија...ако 1/4 публика нон-стоп се развикуваа и урлаа незначи дека сите ја сакале песната...Македонија не е универзална туку милиони луѓе,така да тоа што е донесено испочитувајте го и поддржувајте го како што трбеа да прави една нација...а не да се издвојуваме со прости скандали и собрани Охриѓани кои урлаат во универзална,почит до Охриѓаните но сепак на стадион не се.
мое мислење

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Леееј страстите уште не се смириле.
Само можам да кажам дека петицијата ви е глупост над глупостите.Па уште Ебу ке ја известуваат:tapp:Абе знаете што ке рече ЕБУ?Решете си го самите проблемот ние неможеме ништо со тоа:pipi:И вреди толкаво бламирање?
Јас ке си останам на даденото ветување.Кој и да идеше ке ја имаше мојата поддршка.Така да со срека момци!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom