Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
дали знајте од кај е Калиопи? За тие шо не знает од Охрид.Така да не беа сите од Охрид за Сленг,туку имаја најинтересен сценски настап,а то ја интересират Европската публика.Истово се деси и ко победи Владо Јанески а втор беше Гиш и го пуштија гејот,овај демек ќе не претставел ко да сме од dark ages.Ојте скријајте се
:kesa::kesa::kesa:

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
ne e do sleng,do pesnata i izvedbata bea super...i da bideme realni,i slednata godina da se prijavat pak nema da gi izberat fosiline vo zirino...da da,cel ohrid dojde tamu i navivase:tapp::uvo:
dobro,neka ne otstapuvaat..neka odat i neka si ja unistat karierata...:baeh::helou:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
цела публика??...100 луѓе во салата.Си го кажа народот својот глас на телевоутингот.нема потреба повеќе што да се коментира
ПА баш дека си го кажа. За 8 гласа беа. А тоа беа неколку тинејџеркици запалени по нотите на ЏЕЈ ЏЕЈ и по стајлингот на ТАЈМ:toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Ете видовте, штом на Калиопи и Наум не им се дадат поени, сите учесници плускаа, што значи никој не ги сакаше нив. Ми помина овој страв што не ги пративме овие на Евровизија, ќе беше тоа стварно брука. Сега ми е страв од Сунчане Скале. Како ќе идеме таму со Калиопи и Наум ???

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ете видовте, штом на Калиопи и Наум не им се дадат поени, сите учесници плускаа, што значи никој не ги сакаше нив. Ми помина овој страв што не ги пративме овие на Евровизија, ќе беше тоа стварно брука. Сега ми е страв од Сунчане Скале. Како ќе идеме таму со Калиопи и Наум ???
Пубо да ни се смејт само Балканов отколку цела Европа:pos2:

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
сакаа да ја наместат калиопи ама се исплашија од "хулиганите" во публиката
па мораа да ни замачкаат очи со телефонското гласање
немаше квалитетни песни ама за евровизија не ни треба добра песна
гангста оро според мене би бил најправилниот избор
ајде со среќа на некст тајм фром фиром :pos2::pos2::pos2:
очите ќе си ги изват кој да не претставува под тоа име - трагедија :vozbud:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
ПА баш дека си го кажа. За 8 гласа беа. А тоа беа неколку тинејџеркици запалени по нотите на ЏЕЈ ЏЕЈ и по стајлингот на ТАЈМ:toe:
СЛЕНГ поарни да не беа.немој молим те.срамота жива , резил невиден.се собрале деца од улица , земале микрофони и се глупираат.немав и немам фаворит, ама СЛЕНГ и Калиопи дефинитивно не заслужуваа да идат.тоа е мое мислење

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Kaде е КАЛИОПИ? Каде исчезнала, зашто не се покаже пред јавнмоста, нека честита на победниците, нека признае дека имала најлоша песна било кога
Ако тоа го направи, јас ќе и ја простам овој пат последнава нејзина грешка, зашто сепак она е големо име во нашата музичка историја и заслужува таму да остане, али оваа песан ја турна во најголемата бездна

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Пубо да ни се смејт само Балканов отколку цела Европа:pos2:
E точно! Се согласувам! Подобро да им се смее пола Македонија,отколку цела Европа! (На Сленг мислам) :)

И не се тепајте одма...Не реков дека цел Охрид бил во сала..Реков дека можда имало навивачи.
А еве има на форумов некои кои биле во универзална па кажуваат! Имало навивачи и на Next time,ама биле потивки.

И немојте да лупате глупости со тоа дека ако биле фер ќе ја отстапеле победата...Зошто да им ја отстапат? И тие беа тука за да победат!

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
На вести кажаа дека денес била цел ден недостапна, а вчера ја напуштиле салата.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Напротив, се поблиску до бламирање сме. Било која песна да отиде. Особено Калиопи или овие Генгста оро...Срамота. Не се ни песни тоа. Тоа е само бука. Катастрофа. Ужас. Ушите ме заболеа прееска кога ги слушаб.
Рок Агресори ги немам чуено, ама Генста Оро е една од најлошите песни во животот што ги имам чуено.Ако дојдовме до степен да кажеме дека песна како Генста Оро е најпесна, ондак не знам што да кажам. Не велам дека Калиопи и Наум се подобар избор, далеку од тоа, и таа песна спаѓа во калибарот одвратни...
Дали ќе отидеме со Генста и Дум Дум...пак ќе се осрамотиме и ќе биде резил. Одвратно.
Не реков дека очекувам квалитет од Евровизија, но Генста Оро не е невообичаено во позитивен смисол. Одвратно е. Не спаѓа ни во музика тоа. Забава е, ама јас во нивната песна не видов ништо забавно искрено кажано. Очигледно секој има различни критериуми за забавно. Ако отидат, јас ќе им посакам среќа и нормално дека ќе навивам за нив...ама реков, за мене песната е резил, срамота, одвратно нешто.
Верувај ми хомосексуалците и тинејџерите од Европа ќе го исклучат телевизорот на оваа песна. Затоа што оваа песна ниту ќе им се допадне, ниту е оригинална, ниту е забавна. Не е ниту кич. Тоа за мене не е песна. Што и фалеше на Лејла? Фантастична песна, ем си ја испеа на босански човекот, а и немаа некој сценски настап. Што и фалеше на Молитва? Иако јас не бев за нивна победа сепак...

За потоа...

Е баш заради тоа ние ги поддржувавме Сленг. Е бравос. Ете како вака не просветли не ми е јасно само. И јас бев против песната на почеток пред да ја чујам, но кога го видов целокупниот настап, изведбата, реакцијата на публиката, мислењето го сменив во првата секунда. А треба да имаш моќ и креативност за да промениш нечие мислење (особено на тврдоглави како мене ) за само три минути.

Добро,јас пробувам,но не можам да те сфатам Крејзи.
Зашто лажеш?

И тоа во повеќе (болдирани) делови.

Не сфаќам што сакаш да постигнеш со ова,преоѓа во бламирање.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
E точно! Се согласувам! Подобро да им се смее пола Македонија,отколку цела Европа! (На Сленг мислам) :)

И не се тепајте одма...Не реков дека цел Охрид бил во сала..Реков дека можда имало навивачи.
А еве има на форумов некои кои биле во универзална па кажуваат! Имало навивачи и на Next time,ама биле потивки.

И немојте да лупате глупости со тоа дека ако биле фер ќе ја отстапеле победата...Зошто да им ја отстапат? И тие беа тука за да победат!
Освен ти сега ова шо го коментираш останатите ги подржуваја(освен ако тебе поддршката ти значи исмејување...)
Како и да е Сленг немаја само подршка од Охриѓани и ти сега колку сакаш зборувај против нив...
А незнам колку си виде шо се дешаваше во салана..
Некст Тајм и нивните навивачки 12 годишни момичиња :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom