Синуси

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.719
Поени од реакции
11.557
Хм, Flixonase не е за проблем со алергии на прашина, полен и такви ствари? Јас за тоа го користам, исто користам и Beconase.. шо знам можи па јас сум грешка, иако и јас имам мака со синусиве, можи за то ми го дава :)
Па пишува на него: "Only use in your nose"

I

Ivan_FBI

Гостин
Каква операција синко...

Се продаваат едни ламби со незнам какви зраци, сеа некој ќе напише под мене претпоставувам, ако не, на доктор знаат... и со нив секој ден поминуваш еден краток период и помагаат.
Природен лек е чај од камилица (ако добро памтам), ама врел да испарува и тоа цело тенџере. Ставаш еден пешкир над глава и се обесуеш над тенџерето кое треба да испарува во твојот нос директно а ти да ја вдишуваш пареата. Ова ти е нешто како затворска казна ама помага.
И јас имав проблеми со синусите како помал, некое време праев ова со чајот и со ламбата, и од тогаш до сеа да чукнам у дрво сум немал никакви проблеми со синусите. :smir:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Mene nosot mi e celo vreme zatnat,bev 5 pati na lekar i pak nisto,stavav kapki,piev kapsuli ama dzabe.znam eden lek,pomaga ama samo na kratko

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас имам ептен проблеми со синуси и ништо не ми помага. И сум се зрачела со тоа ламбата и таблети сум пиела и се и ништо не помага. Тоа само еден период ќе ги ублажи болките и толку. Еве сега пак ми се воспалени синусите и не знам веќе што да направам. Ме утепа главава :toe:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Јас имам синуси... И не се лечат, верувајте ми... Блазе си му на оној што ги излечил.... Пробав се', освен операција и ништо... А и операција колку што сум слушнала не помага многу... По некое време има шанси пак да се појават... Ама јас сум ептен у тешка состојба... Ако ми се виспалуваат, низ ЦЕЛА глава ми се воспалуваат... А и додека ми ги открија... Мачење беше.... Али сега сум боље, незнам дали од биоенергичарот :) или само таков е периодот....

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас имам синуси... И не се лечат, верувајте ми... Блазе си му на оној што ги излечил.... Пробав се', освен операција и ништо... А и операција колку што сум слушнала не помага многу... По некое време има шанси пак да се појават... Ама јас сум ептен у тешка состојба... Ако ми се виспалуваат, низ ЦЕЛА глава ми се воспалуваат... А и додека ми ги открија... Мачење беше.... Али сега сум боље, незнам дали од биоенергичарот :) или само таков е периодот....

А што тоа со биоенергичарот? Мене па баш периодов ми е за никаде. Сега дека е поладно времево добро е, ама кој ќе се затопли не знам што ќе се прави.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Јас имам синуси и веќе ми е смачено од тоа!
Купи си "Flixonase" (Фликсоназе) - 1000 денари е!
Мене ми го препорачаа од болницата и го користев еден период ама престанав со терапијата, ама сеа сум подобрен, поодзатнат ми е носот !! Планирам повторно да го користам !!
Сега само што сакав да пишам за Фликсоназе. Мене баш ми помага, и 1000 денари е ако го земаш приватно. Земи си рецепта и ке го најдеш за 90 денари. Ама стварно помага.

Член од
20 септември 2007
Мислења
38
Поени од реакции
1
Е сега јас да ви пораскажам за мојата приказна ...

Синусите се внатрешни канали(шуплини) во главата тоа не е болест па да ти ја откријат како што прочитав кај повеќето, синусите може да се разболат и може да ти откријат некакво воспаление кај синусите или слично ,а синуси не може да се откријат како на пример да кажеш...„Мене ми открија мозок“ не е баш ок тоа , но добро тоа не ми е ни целта на мислењево и за тоа не сакам да коментирам.. инаку јас имам хронично воспаление на синусите и од тоа ми се има направено мало искривување на носната коска и едната ноздра (р`нка) ми е нон стоп затната ,а со другата чат пат дишам :) шега на страна.. сум пробал со се и сешто апсолутно уште операција која дефинитивно ќе ја пробам.Одев кај еден лекар во штип Моролов мислам се викаше тој ми ставаше ИНЈЕКЦИИ во носот и тоа првиот пат кога ми ги стаавше без анестесија (мамето негово) а потоа а управивме .. инекциите не знам како се викаа точно .. но знам јас плаќав за 2 инјекции зрачење со ласер и со лампа 2000 мкд .Е сега оваа година немам отидено на лекар за синусите (не сеуште) и не знам како е и со цени и со се. Тој лекарот ми вели да направам операција за да не добијам АСТМА ,но за операцијата пак морало да имам полно 18 , а јас за некој месец немам... И моментално сум во исчекување за некој месец ако повторно ми се јават проблемите бидејќи сега за сега е топло и нема проблеми дефинитивно одам на операција па Со Господ Напред! Инаку за секој еден не е исто скоро кај секој случај е различно така да најдобро консултирај се со Лекар Специјалист и размисли си и одлучи што ќе правиш.. Поздрав до сите Кајганаџии ( со расипани синуси ) :)

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
А бе ни cos ни sin па ни tan ни ctg не разбирам, се ми е измешано.
Он топик порано имав синуси и ми поминаа, а што сум правел за да ми поминат незнам

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
А што тоа со биоенергичарот? Мене па баш периодов ми е за никаде. Сега дека е поладно времево добро е, ама кој ќе се затопли не знам што ќе се прави.
Бев кај еден биоенергичар (или исцелител, сеедно...) :) Ти праи нешто таму со рацете околу главата и ти вика ТОЛКУ :) Некои веруваат во тоа, некои не... Јас да, зашто ми е каде-каде подобро... Не е дека немам проблеми, ама не се такви какви што беа :)

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
и јас си имам мака со синусите.....огромна....малку да дувне мене одма ме фаќаат...ко мала цело време ме зрачеа али нема фајде, сум ставала и спреј и капки али нишо....или ми е затнат до максимум или ко чешма ми тече...нема златна средина...а и многу ми сметаат во спиењето, тешко на тие што спијат со мене во соба:pos2: моментално имам јако восплание кое полека се смирува поради инекциите...али најдобар, лек според мене, е морска сол во крпче и затоплено да се држи на носот и челото, тоа колку толку ги олабавува каналите!!!!

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
mene prv pat me fatija 2 dena pred finaleto pred okolu 3-4 meseci ama koga se zagreav normalno ne me bolea posle pak edno 2-3 dena i staiv nekoi kapki i ne me bolea nekoe vreme!posle 2-3 nedeli pak isto a bas togas bev u Hrvatska i deka morska klima valjda poubavo e za toa tamu i od togas ne me bolat ic:helou:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Ја мислам да си извдам здравствена потврда за сјебани синуси, ем може од здравствено осигурање ќе чепнам нешо, ем коа ќе ми шлапнат казна за пљукање на улица ја фино лепо ќе му извадам тапија и ќе му речам на џандарот да не ме дискриминира :baeh:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Каква операција синко...

Се продаваат едни ламби со незнам какви зраци, сеа некој ќе напише под мене претпоставувам, ако не, на доктор знаат... и со нив секој ден поминуваш еден краток период и помагаат.
Природен лек е чај од камилица (ако добро памтам), ама врел да испарува и тоа цело тенџере. Ставаш еден пешкир над глава и се обесуеш над тенџерето кое треба да испарува во твојот нос директно а ти да ја вдишуваш пареата. Ова ти е нешто како затворска казна ама помага.
И секако морската вода праи растур. Десет дена на море кај шо твоите синуси ќе бидат во директен допир со солена вода ќе те средат за од прилика пола година мука да немаш... :helou:
Значи таа солена вода мене матер ми еба во буквална смисла на зборот. Немав појма дека сум имал синуси или да сум имал проблем со нос и нешто слично, бев да кажеме негде пред 3-4 години на Јадранско и се враќам јас во Скопје и за некој месец кога ми се отворија синусите Господ го видов и ден денес иам проблем кога ќе се воспалат ама фала богу се поретко пу пу да не се урочам, а таа ламбата помага да. Мене у болница ме зрачеа на таква некој 10 дена терапија и помогна колку толку.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ги мразам..:jaj:
ак е поладно времево одма почви глава да ме боли и носов ненормално да ми течи и мора да се пикнам цела во јакнана или шалон до под очи да го кренам
ама и апчињата неможам секогаш да ги носам со мене..т.е. ги заборавам најчесто..

Kajgana Shop

На врв Bottom