Синуси

Член од
24 мај 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
sinusiti kako da se izlecat
jas imam problem sum probal dosta raboti i lecenje ama ne se disi istata e zatnat dali e dobro da se napravam operacija i da se resi se
sovet ili iskustvo vase

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Каква операција синко...

Се продаваат едни ламби со незнам какви зраци, сеа некој ќе напише под мене претпоставувам, ако не, на доктор знаат... и со нив секој ден поминуваш еден краток период и помагаат.
Природен лек е чај од камилица (ако добро памтам), ама врел да испарува и тоа цело тенџере. Ставаш еден пешкир над глава и се обесуеш над тенџерето кое треба да испарува во твојот нос директно а ти да ја вдишуваш пареата. Ова ти е нешто како затворска казна ама помага.
И секако морската вода праи растур. Десет дена на море кај шо твоите синуси ќе бидат во директен допир со солена вода ќе те средат за од прилика пола година мука да немаш... :helou:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Морска сол во тенџере на шпорет, и твојот нос над неа. 20минути минимум.
Ко нов.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Каква операција синко...

Се продаваат едни ламби со незнам какви зраци, сеа некој ќе напише под мене претпоставувам, ако не, на доктор знаат... и со нив секој ден поминуваш еден краток период и помагаат.
Природен лек е чај од камилица (ако добро памтам), ама врел да испарува и тоа цело тенџере. Ставаш еден пешкир над глава и се обесуеш над тенџерето кое треба да испарува во твојот нос директно а ти да ја вдишуваш пареата. Ова ти е нешто како затворска казна ама помага.
И секако морската вода праи растур. Десет дена на море кај шо твоите синуси ќе бидат во директен допир со солена вода ќе те средат за од прилика пола година мука да немаш... :helou:
тоа се со инфрацрвени или ув ламба но ќе се согласам со тебе море му е мајката не вреди ништо друго или резервна варијанта доколку неможеш да отидеш на море иди у дојран кога процветуваат алгите тоа мислам дека бесе негде у август месец подобро тоа него што ти ја знам какви операциии сл.глупости зашто кога ќе легнеш под нож тури му пепел на све после тоа :salut: :salut:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.719
Поени од реакции
11.557
Јас имам синуси и веќе ми е смачено од тоа!
Купи си "Flixonase" (Фликсоназе) - 1000 денари е!
Мене ми го препорачаа од болницата и го користев еден период ама престанав со терапијата, ама сеа сум подобрен, поодзатнат ми е носот !! Планирам повторно да го користам !!

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Јас имам синуси и веќе ми е смачено од тоа!
Купи си "Flixonase" (Фликсоназе) - 1000 денари е!
Мене ми го препорачаа од болницата и го користев еден период ама престанав со терапијата, ама сеа сум подобрен, поодзатнат ми е носот !! Планирам повторно да го користам !!
Хм, Flixonase не е за проблем со алергии на прашина, полен и такви ствари? Јас за тоа го користам, исто користам и Beconase.. шо знам можи па јас сум грешка, иако и јас имам мака со синусиве, можи за то ми го дава :)

Член од
24 мај 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
se ubavo i more i dojran
odam na more vo dojran ne sum bil a kapki na nos cepam redovno
koga pocnav so kapki za nos ubavo mi bese taka ne se sekavam koga sum disel najubavo otvoreni kanali cist laden vozduh ama ne gi biva veke stavam kako da ne stavam imalo nekoj divi krastavici ti kapnuvale vo nos i te procistuvale ama patalec sto nasol lek stvarno ama gledam site sme za greovi nikoj i od vas ne nasol lek losa e drugari neli

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
se ubavo i more i dojran
odam na more vo dojran ne sum bil a kapki na nos cepam redovno
koga pocnav so kapki za nos ubavo mi bese taka ne se sekavam koga sum disel najubavo otvoreni kanali cist laden vozduh ama ne gi biva veke stavam kako da ne stavam imalo nekoj divi krastavici ti kapnuvale vo nos i te procistuvale ama patalec sto nasol lek stvarno ama gledam site sme za greovi nikoj i od vas ne nasol lek losa e drugari neli
а бе друже да не те докачат синусите али јбг нема бегање кога ќе се поебат после назад враќање нема штом не ти помогнале ни море и ред други работи тогаш ти остануваат докторите и моли бога да ти падне некој саглам :helou:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Каква операција синко...

Јас имам таква ламба...
Ги викаат соларни ламби, со ултра не знам какви зраци, ултра црвени мислам ги викаа, ако ми текне точно ќе напишам, неколку минути се држат свртени накај синусите, и ќе ти биде одма подобро..ефикасна е доста.
Не очекувај да направи чудо, ама помага. :toe:
Е сега не знам колку се движат цените...мајка ми ја купи на времето, ама не може да е многу скапа...
Распрашај се, ќе ти кажат повеќе докторите, ама операција - НИКАКО.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас имам синуси и веќе ми е смачено од тоа
Абе сите од раѓање иам синуси, само кој си има проблеми со нив а кој не.
Инаку клошар тоа сијалицата се вика кварцна сијалица, помага ако ептен си затнат а е зима, инаку касна пролет, лето и рана есен, само стај се на сонце да те грее дирктно на синуси и имаш идеална замена, башка понезаморно е. Инаку кога ќе отидеш на море, жмркај од тоа морската вода, малку е незгодно ама помага, и од мое искуство, пробај спортувај, знам дека е тепко кога тешко се дише, ама помага бар кај мене, само јас имам повремено мали проблеми со синусите. Инаку со капки за нос ништо не правиш ако нонстоп ги користиш, мајка ми ко да ги пие за доручек па пак е затната.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.864
Поени од реакции
50.296
еххх синуси мојот животен бед :)
Секој зима иста приказна кашлање од ноември до март и тоа кашалање што буди комшии(буквално),нос тече повремено а глава боли исто чат-пат над чело и на тил.
На лекар ми викаа да сум оперирал нос пошто сум имал некои проблеми со каналите внатре и слабо дишам на нос па као се затнувало шо ти знам страв ми е од тоа не праам,со оваа ламба неам пробано додуша,тоа со глава над тенџере со сол не ми помага,едино што ме вади се Оспен и Амоксиклав па дур не соберам муда за таа операција ке си терам тaка :S

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Хмм тешко се лечат мноогу тешко, јас одвај ги средив ама битно е додека си под терапија да си на топло, јас ако поседам на студено поточно главата да ми биде изложена на студ, веднаш покажува реакции, носот тече ли тече, главата малку наболува а посебно кога има некој мирис кој не олеснува - само ја зголемува главоболката а носот полудува.

Член од
24 мај 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
da vi kazam i gas davam da disam kako sto treba ama ke se najde resenje i ke probam

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Јас имам милион работи пробано, само море помага. Одам на море август месец, нуркање секој ден, и немам проблем цела година.
А пред 2 год ми излезе неш, не отидов на море, и цела год се мачив со овие клети синуси.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Само со соло лампа, таа најмногу помага, или ако е сончево време греј ги синусите, ама преку стакло значи така да да сончевите зраци се филтрираат преку стаклото, пошо стаклото не ги пропушта ултравиолетовите зраци, за да не ти го спржат лицето..

Kajgana Shop

На врв Bottom