Синуси

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ахххххххххххххххххх... се посра времево и почнаа синусиве.. ги мразам стварно.. ептен ме уништуваат.. секоја година во овој период иста песна, носов тече, глава боли, крв од нос... у ку*ац више.. ама ТОА Е ТОА нема лек едноставно (им завидувам на луѓето кој што немаат проблеми со ова срање, и не им посакувам да имаат) хехе позз

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ахххххххххххххххххх... се посра времево и почнаа синусиве.. ги мразам стварно.. ептен ме уништуваат.. секоја година во овој период иста песна, носов тече, глава боли, крв од нос... у ку*ац више.. ама ТОА Е ТОА нема лек едноставно (им завидувам на луѓето кој што немаат проблеми со ова срање, и не им посакувам да имаат) хехе позз
Зависно од тоа каде ти е жариштето носи капа, и одбегнувај изложување на ветер и промаја и спиј само во топла просторија. :smir: (помага и тоа многу)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
еии како бе у топла, ја се изнаспивам у ладно така не грч али ладно така да не биде топло ептен... иначе покриен од глава до пети :D а жариштето мислам ми е над очите негде така мислам... :kez: хехе ај ке помине се соочувам со проблемов веќе долгоооо време

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Пошто сум изгледа од ретките кои имале хронично воспаление со години и на кои им поминало ќе ви кажам одредени искуства.

1) Испирање со солена вода

Се зема пола лажичка сол и се раствара во чаша топла вода. Треба да се погоди мерката бидејќи ако има премалку сол пече ко ненормално а ако има премногу солта ја пече слузокошата.

Со таа солена вода се испира носот се додека водата не се потроши. Се истура во едната дланка и се ушмркува водата со едната ноздра се додека не истече преку уста и се исплука. Потоа се повторува со другата ноздра се додека водата не се потроши. Така 3 пати на ден или по потреба. Јас сум правел секој ден по два пати. Нормално носот пред тоа со капки да се одзатне убаво.

2) Храната треба да се промени. Шеќер, млеко и скроб ствараат слуз која само ја влошува состојбата така да би било најпаметно или да се укинат (колку може) или драстично да се намалат.

3) Зајакнување на имунолошкиот систем

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
наместо експериментирање со дозите на сол и вода, купете си аква марис спреј, доста поедноставен е процесот.:) и спиење во топло, никако на ладно без капа, редовни прегледи кај ушен доктор (др Цекиќ е прилично добар, ако не и најдобар за таа проблематика), па даваат и антибиотици некогаш, зависи од состојбата.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Какво лечење, има синус на носот има синус и на пашката одпозади, пред 1 недела другар ми го правеа вакво нешто ''синус'' нема спас операцијата е најлесно решение шо ке потрошиш еден час и решено ке полежаш у болница 1 недела и крај, и мислам дека ова се повтара повеќе пати мораме да бидеме внимателни со хигиената.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
xfire's anatomy прашање-што е пашка?
операцијата е решение кога веќе нема што друго да ти прават. ако е така, ај за гастритис да оперираме желудник :) и уште едно наградно прашање-хигиена на синуси? како? со што би стигнал до синус за да го исчистиш?:toe:

Какво лечење, има синус на носот има синус и на пашката одпозади, пред 1 недела другар ми го правеа вакво нешто ''синус'' нема спас операцијата е најлесно решение шо ке потрошиш еден час и решено ке полежаш у болница 1 недела и крај, и мислам дека ова се повтара повеќе пати мораме да бидеме внимателни со хигиената.

shadows & smile

just a lost boy
Член од
10 февруари 2008
Мислења
291
Поени од реакции
7
Баце само инхалации со помош на тенџерето предтебе и камилица вонего...
Малце дишиш ,редовно неколку дека и потоа како нов :zver:
Исто така и јадра морсла сол , ке се стоплиш и во крпа завиткана ке ја држиш малце на синусите...
Испробано ;)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Cel zivot imam problemi so sinusite. Prvo odev vo bolnica pa so nekoj aparat ti stavaat cevki vo nosot i ti gi vlecat. Potoa primav terapija so uv lamba. Pa pravev inhalacii so lazica morska sil,kamilica i bosilek i so krpa da sedes nad pareata ili svitkaj si podebela hartija okolu nos i vleci,potoa kupiv aparat za inhalacija i istoto go pravam nad aparatot so istite sostojki. Ova mozam da kazam deka najveke pomaga. A ako odite na more ne se leci toa taka,treba da stanes nakaj 5-6 koga paree sola od moreto i da se setas pokraj moreto i nemas problem cela godina. Provereno. Kaj ne me odnesle moite ama naveke mislam deka pomaga morskata sol.
Inhalacija i samo inhalacija.

Prasaj go drugar ti kako si pominal i dali smeese nesto da stavi vo usta osven sok od jabolko???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
од септември до април сум болен од синусите. На све ми реагираат цело време ми тече носот.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
И јас имам проблем со синусиве. Башка, носам наочари за далеку, ко ќе се неопходни...и неможам да се навикнам, често имам болки. Само аналгин апче ми помагат, друго ништо:toe:

Член од
25 октомври 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
И јас имам проблем со синусиве. Башка, носам наочари за далеку, ко ќе се неопходни...и неможам да се навикнам, често имам болки. Само аналгин апче ми помагат, друго ништо:toe:
Imas sreka mene ne mi pomaga veke ni analgin :))

Член од
6 декември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
najlesen nacin e da se operitate. procesot zavrsuva za dva dena i e celosno bezbolen.storete go toa na ORL klinikata vo Skopje.

Член од
27 август 2007
Мислења
129
Поени од реакции
6
јас си имам проблеми многу големи проблеми со синусите.. единствено решение ми е планина или море.. тогаш веќе носот е ок... но почнав да се радувам.. веќе три месеци од носов и синусите ни глас... тоа е добро.. ќе видам што носи зимава..

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Тие што имате проблеми со синуси...Пробајте да се лечите со " Хомеопатија". Тоа е некој нов начин на лекување, не се лекувате со алопатски лекови ( коишто се штетни за организмот ) како што се Ампицилин, Амоксицилин итн. Ќе отидете кај хомеопатот, и прво ќе ве праша кога се појавиле болките, што како, каква личност сте и слично, за да знае каков лек да направи. Мене ова ми помогна ептен, порано цело време ми течеше носот, синусите ме корнеа. Сега ми е ептен подобро, и крајната цел на ова лекување е крајно решавање со овој проблем. Значи " Хомеопатијата " , како алтернативна медицина не лекува само синуси, туку и многу други болести и слично. Кој сака телефон од местово каде што одам јас, нека побара.

Kajgana Shop

На врв Bottom