Се монтира случајот за сообраќајката на Тоше Проески!

Статус
Затворена за нови мислења.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ја не знам шо да мислам веќе... наместено, или не?

Намерно или не?

Но, пак зошто ако е намерно, што им згрешил Тоше?

Инаку ако некој запнал да го намести ова, ќе го напраи па шо сака нека биде. Америте можеа да го дигнат сопствениот Пентагон во воздух и да ни мачкат очи дека талибани го напраиле тоа, па сега никому - ништо.

N

n/a

Гостин
Ima...ima...:vozbud:
Slicnosti pomegju makedonskiot i meksickiot mentalitet....CARAMBA!
Samo da se zborelo,ogovaralo i da se pravat najnevozmozni kombinaciii....
od se da se napravi vest na denot za da se prodade tirazot...bez pritoa da se ima svest sram i perde za posledicite koi sto ke se postignat.

Toshe pocina vo soobrakjajka so sleper.
Toa e fakt.

Kamionite...so Evrostandardite se obvrzani da imaat celicni shipki na zadniot del pod prikolicata...tocno za da ne moze da se zavlece nekoja kola pod prikolicata(propisano so evro-2 standard,poradi cestite takvi soobrakjajki).
Znaci...dragi moi...se drugo e spekulacija.
Vistinata e deka tuaregot udril od pozadi levo na kamionot....se rasekol po dolzina od celicnata sipka i `kjosot` na kamionot(koj sto isto taka e masiven) i se izvrtel i udril u bankinata.

Izvinete...ama se drugo e pisuvanje so i za zelba za spektakl...tolku nepotrebna i nenuzna vo vakvi situacii.
Kako sto mi izgleda,nazalost uste dolgo Toshe i negovata nesrekna sudbina ke gi prodavaat tirzaite na vesnicite vo Makedonija.
Nekoj rece...mrsojadci...:toe:...ili jas taka cuv???

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ти патиш од блага ретардација или?
Nekoj pati od blaga retardacija.Ja ne znam so bese za tebe tolku nerazbirlivo vo mojot post,a ako ne poseduvas dovolno nevroni za da mozes da go priimis,siguren sum deka imas nekoi drugarcinja da ti go prevedat na moronski...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Да.

Па што мислите, како Вечер ќе мрдни од тој 100-200 броја тираж, мора да се измисли. Инаку дали приметувате како перфидно, се внесува во приказната Лилјана т.е. како Латас ја брани.

Хммммммммммм.
Досега немав баш мислење дали е виновна или не, ама чим Латас почнал да ја брани, значи не и се нешто чисти сметките...

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
D.P. Latas, kako i site drugi. Otvara novi rani na semejstvoto koe sega kje se somneva na atentat.
Gadura e, nema sto. Kako prvo ekslkuzivnite snimki od kade mu se ???
A pazi sto vika za Fokus :

Колку од солзите по Тоше Проески се искрени, а колку се крокодилски и профитни затоа што, согласно искуството, основано се сомневаме дека украдениот договор доставен до "Фокус" е продаден за пари.
Imase li smisla da ja objavi i ovaa slika , koj mu ja dal ako ne kabinetot na Goca ? Fokus za pari kupile materijal....????

Prvo, presmetka so Mirka i Mladenov za koi znaeme sto misli.
Vtoro niz prviot tekst provejuva i toa kako omrazata na eden klasicen GEGO kon Hrvatite.
I zamislete ovoj LATAS e onoj koj go kritikuvase site drugi koi se obidoa, (nekoi neuspesno) da mu odadat pocit na Tose.
ps. Nikoj ne znae sto tocno se slucilo osven mozebi Liljana ako bila budna, ili vozacot ako ne zaspal.
No sum videl soobrakjajki kade sto edna kola i toa mnogu poslaba vo konstrukcija raznesuva solidno auto. Zavisi od udarot.
Toaregot e licno vozilo no vo sporedna so kamion koj e izraboten od tesko zelezo e nula.
Sudarot pomegu ovie dve vozila e kako da lupnete nevareno od drveno jajce. Branikot na kaminot dole i stranicite nad nego sto se del od tovarnata prikolka se od tolku teski profili sto treba da zadrzat 20 tona tovar da ne izleta vo krivina ili na kocenje.
Limot na karosrijata na Tuaregot e sminkeraj.

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Уште во времето на несреќата кај мене на гости беше другар од Австралија кој таму има транспортна фирма. Ми рече дека џипот удрил во најлошиот дел од камионот. Таму камионите биле најаки. Најмногу и најако железо имало таму. Да удрел право сигурно и ќе преживеел. Е сега најдобро би било ако има некој од тука да каже дали е ова вистина. А Вечер и Фокус живеат од вакви шпекулации. Лешинари прва класа.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Како и да е,која и да е вистината,ништо нема него да го врати..така да сеедно е и сигурна сум дека ќе има уште мал милион шпекулцаии,ама најверојатно тоа е затоа што народот го сакаше и сака да ја дознае вистината за неговата смрт..од кај да знаеме,можда стварно било намештаљка..

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
И Тоше и Трајковски.....сите ни ги ОТЕПАА...верувале или не....факт си е....се нешто фали во целите истории...фали црната кутија на Трајковски, фали камионот на Тоше....шо си е така така си е ..мене ме гони пак мислата кој е*ем му матер стои зад тоа...т.е....некекој наш мафиот(политичар....или нешто друго по избор ставете) или е од многу саканите наши комшии..да не речам соседи...з`ш не ми се седи со нив....или некој од поооодалеку....сомневањата за тоа шо е некој од надвор ми се поверојатни оти се у околината „несреќите„ се случуваат....само на Киро дома го суредија...овде ми се чини не стои ист тип од позади....како и да тоа никогаш нема да го дознаеме......се МИСТЕРИОЗНО исчезнуваат ваааажни докази и важни личности!!!!!!!Таман некој ќе се пробие со главата надвор од Македонското море.....оп некој ќе го потисне фаќајќи го за гуша, оп се плашам дури и морето да не исчезна...да не му попречи на некој......оф да неможи човек да успее во животот...да не реши да дигне глава некој.....страшно е може некој КАМИОН да префрчи да ти ја однесе.....

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Колку што го фатија атентаторот на Киро Глигоров или на Борис Трајковски, толку и овој скот ќе го фатат. Во Македонија, едноставно нели, сите случаи се заташкуваат.

Имам видено со свои очи судир на џип Тојота, бајаги голем, со товарен камион, при брзина 100-110 на час. Оштетувањето на камионот беше само за 30% помало отколку оштетувањето на џипот. За 170 на час, да не прам муабет. Кој како измонтирал, најверојатно никогаш нема да дознаеме, најбитно е дека го зеде детето на душа. Чиста намештаљка случајов.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
ц ц ц
Страшна работа ... а кој и да бил крив сега џабе е,ојде чоекот
И убо си рече фантом, при судар со толкава брзина и камионот треба да е парче а не само џипот

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ama ja imam blaga retardacija...ne e bitno aj...
ОМГ.

Вакви случаи имаат по години истрага али 20 дена по ова треба веќе да се остави на мир.
Друго е некој со факти како Зевсус да коментира друго е некој да каже
Ма шо е важно како умрел човекот?Ич не е битно.Умрел и крај.
Еве тебе да те убијам и да речам "Ај немојте сега да зборувате против мене да го оставиме да почива во мир, нема да го вратите и онака". :tapp:
Теории за смртта има и за Александар Македонски од ПНЕ а не некој шо умрел пред некоја недела... А ако сега магично го откри воајерскиот и опортунистички дух на луѓето тогаш си стварно спор.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Според мене би требало Љиља да дала веке изјава за полицијата, како и зошто се случија сообраќајката. А ако и она тврди дека спиела...тогаш кога ке се смири возачот ке се дознае вистината. Џабе погодуваме...

А и незнам како не го гризе совеста возачот на камионот(ако лажел), дека дента даде изјавa- како видел на ретровизор џип кој возел многу брзо и како почуствувал силен удар во задниот дел на камионот бла бла вероватно ја знаете изјавата.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Нема да навлегувам во шпекулации дали или не е наместено иако праксата не учи дека и најневозможните варијанти се возможни кога се пари и моќ во прашање. Тука нема ни нација а ни етика. Тоше почна да го подига духот на народот, да се слика со македонското знаме, ја сними навивачката химна. Кој знае можеби некој решил на време да пресече пред работата да излезе од контрола. Не знам, ама се е можно.

Јасно е дека барем некакво оштетување на камионот мора да има при таков судир. Ако нема или камионот не е вистинскиот или судирот бил на друго место.

Тоа што мене ми е сомнително од почеток е дека веднаш се пушти информација (од Хрватска) дека возачот заспал и го предизвикал сударот. Мене не ми е јасно како може било кој отпосле да докаже дека возачот спиел? Неотварањето на воздушните перничиња беше веднаш објаснето но можеби не ја слушнавме вистинската верзија.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
veke ne e bitno koj kako sto. vozacot na dzipot na tose sigurno ne sakal pri cista svest da napravi soobrakajka toa go znaeme a i mislam deka na covekot nema ni to da mu se sudi osuden e toj za cel zivot so ovaa smrt. a sto se slucilo da ostavime na posposobnite od nas da odlucat valjda si ja znaat rabotata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom