Се монтира случајот за сообраќајката на Тоше Проески!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
27
Сомнежи постоеа од моментот на самата случка, меѓутоа од почит кон починатиот луѓето се воздржуваа од коментари. Имаше луѓе се јавуваа кај Јанко да спорат, меѓутоа беше посочено да се причека малку.

Од сликите многу малку може да се види. Камионот е малку свиткан во браникот, сепак тоа е јак профил, плус и штоп светлата од лева страна ги нема, значи постои удар. Инаку и тоа може да се измонтира.

Џипот е сотрен, и тој возел многу побргу од 170км. Бидејки доколку камионот возел барем 90, тоа би било 170-90=80км/час. Доколку би се удриле со 80 на час, толкава штета не би настанало. А инаку официјално, камионот возел преку 100 на час, што уште повеќе ја влошува состојбата, во смисол, ударот треба да биде послаб.

Оградата поред патот, во никој случај неможе да му наштети на возилото.

За жал се ќе остане во сивата зона. Без многу одговори.

А легендата веќе ја нема.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
somnitelno dosta mnogu.prvo sto pomisliv na tragicnata smrt si velev kako e mozno pernicinjata danese otvorat:(za eden takov gjip avomobilska kompanija gigant danese otvorat , toa e iluzorno procent na 1 prema 100000 da recam.bilo od koja agol bilo od koj del tie pernicinja morale da se otvorat po sekoja cena.udarot od 170 km cas e udar bezrazlika dali bil vo miruvanje ili dvizenje .sepak samo ljiljana i vozacot najdobro ja znaat vistinata.mi bese cudno zasto negovite neja primile ljiljana.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Време е сите што возат Фолсфаген да си ги проверат воздушните перничиња,а тоа дека камионџијата го поткачил Туарегот беше јасно уште на почетокот и тоа го знаеа сите кој претекнувале шлепери на автопат особено со поголема брзина.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Абе Ајнштајни, што не го кажавте ова кога се случи несреќата?

Ама ајде, да речеме дека “пројде првиот шок и сега сите почнуваат да сфаќаат некои работи“.

Една од тие работи е дека кариерата на Тоше во Хрватска беше во подем и сигурно дека неговите тамошни колеги нема да дозволат некое “сељаче из Крушевца“ да им продава албуми на нивен терен и да им ги зема наградите на нивен фестивал.:nenene:

Иако изгледа сурово и нехумано, животот е кучка, се соочиле ние со тоа или не.:toe:

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
27
Абе нудл, зарем не читаш, лугето говореа, само за да не бидат лошо сватени повеќето премолчија, па дури и ова сега ние што го пишуваме може да се свати погрешно.

А дека животот е лицемерие без граници, тука си во право 100%

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
да не се збори пред време ама имам слушнато дека Андријана Будимир девојката на Тоше пред да се смири со него имала врска со некој мафијаш од земунски клан...наводно од кога дошла овде да живее со Тоше во злокукани нон стоп имало пораки од типот дека ке настрада некој од нив двајца.....закани и слично....ова е информација од особа која живеела во Крушево а е блиска пријателак со татко ми

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22

Ама ајде, да речеме дека “пројде првиот шок и сега сите почнуваат да сфаќаат некои работи“.

Една од тие работи е дека кариерата на Тоше во Хрватска беше во подем и сигурно дека неговите тамошни колеги нема да дозволат некое “сељаче из Крушевца“ да им продава албуми на нивен терен и да им ги зема наградите на нивен фестивал.:nenene:

Иако изгледа сурово и нехумано, животот е кучка, се соочиле ние со тоа или не.:toe:
gluposti :( nevideni.zarem necitas deka poslednite 3 albumi na tose se najprodavani dostignuvaa zlatni tirazi.tose nemozel daja zagrozi hrvatskata muzikcka scena so edna pesna.i krusevo ne krushevac, krushevo e vo makedonija a krushevac vo srbija.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
gluposti :( nevideni.zarem necitas deka poslednite 3 albumi na tose se najprodavani dostignuvaa zlatni tirazi.tose nemozel daja zagrozi hrvatskata muzikcka scena so edna pesna.i krusevo ne krushevac, krushevo e vo makedonija a krushevac vo srbija.

Јас читам братучед, не ме секирај, него ти прочитај малку. Не тони во сопствената контрадикторност.

Еве, ќе бидам хумана и ќе ти објаснам во неколку прости чекори.

1. “Последните 3 албуми достигнуваа златни тиражи.“

2.“Тоше не може да ја загрози хрватската музичка сцена со една песна.“

-Сега, реши се. No time to hesitate, пееше Мадона. Една песна или три албуми? Питање је сад.

-Еве, да речеме дека си мислел 3 албуми. Дали ти мислиш дека хрватските таканаречени естрадни уметници ќе дозволат тоа да се случи? Дали ти би дозволил некој поатрактивен мушкарац да зјапа во цицките на твојата девојка? Апсолутно не.

Се надевам дека ме разбра. Се трудев да ти објаснам што поедноставно. Ако сеуште имаш нешто неразјаснето, you can call me anytime. Поздрав.:salut:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
да не се збори пред време ама имам слушнато дека Андријана Будимир девојката на Тоше пред да се смири со него имала врска со некој мафијаш од земунски клан...наводно од кога дошла овде да живее со Тоше во злокукани нон стоп имало пораки од типот дека ке настрада некој од нив двајца.....закани и слично....ова е информација од особа која живеела во Крушево а е блиска пријателак со татко ми

Истото го слушнав и јас, и тоа многу пати...ама никако да поверуваш дека е така.:toe:

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Не верувам дека е лесно да се намести ваква несреќа, но ако е наместена, кој е мотивот?

Има неколку, еден е мотивот на лилјана - http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=29496&show_media=80069
почнуваат да се вртат многу пари, тоше станува презафатен, неколку договори паѓаат поради тоа, авансите се дадени, лилјана е во гужва...

Друг е мотивот на некој кој директно е загрозен од тоше,
noodle напиша:
Тоше во Хрватска беше во подем и сигурно дека неговите тамошни колеги нема да дозволат некое “сељаче из Крушевца“ да им продава албуми на нивен терен и да им ги зема наградите на нивен фестивал.:nenene:
Ама за мене овие мотиви не се толку силни да се случи таква „намештаљка“. Лилјана и понатаму би печалела со тоше, а не е издржан мотивот на ХХХ ѕвезда од хрватска која се осеќа загрозена.

И никој не би застанал да го брани камионџијата, пошто е србин во хрватска.

Едно е сигурно, краш тестовите се со брзини од 50 км/ч па нагоре, и видете кој лименка ефект го има, а не па со 171 км/ч (или колку и да е подолу), и да удри во ќош од товарен камион. И ударот не е во долниот (централен) дел од колата, него десно од над хауба па нагоре. Во овај случај џипот би влегол под приколката (би ја поткренал малку и неа) и би се забил под тркало, но пошто камионот бил товарен, поверојатно е само џипот да се „потиснал“ и удрил во тркалото.

Како и да е, јас лично не верувам во намештаљка, но верувам дека се направени пропусти и грешки од хрватска страна. Остатокот допрва ќе се одмрсува (животот и парите на лилјана, и животот на возачот после трагедијата). Лично сметам дека во скоро време мора да се земат искази од возачот. Тој е „најкомпетентен“ во целава работа.

Се другото ќе биде за продажбата на жолтата штампа.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Еве ја Љиља, си беше будна, ќе си каже. Ние можеме само да погодуваме.

moira

...The Goddess...
Член од
29 октомври 2007
Мислења
113
Поени од реакции
2
Se grozam i sramam samata od sebe citajki gi vasite postovi. Dosta e so sirenje defetizam. Dajte priberete se malku i oladete gi neuronite i pocnete racionalno da se odnesuvate. A kako se slucila nesrekata se nadevam deka soferot ke moze najdobro da objasni, i prestanete so konstrukcii, insinuacii i krimi scenarija.

Tose prosti ni sto ne naucivme nisto od tebe i sto nemame razum kako da ja nadmineme bolkata po tebe.
Pocivaj vo mir, princu na nasite srca

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Se grozam i sramam samata od sebe citajki gi vasite postovi. Dosta e so sirenje defetizam. Dajte priberete se malku i oladete gi neuronite i pocnete racionalno da se odnesuvate. A kako se slucila nesrekata se nadevam deka soferot ke moze najdobro da objasni, i prestanete so konstrukcii, insinuacii i krimi scenarija.

Tose prosti ni sto ne naucivme nisto od tebe i sto nemame razum kako da ja nadmineme bolkata po tebe.
Pocivaj vo mir, princu na nasite srca
злато темава е отворена за сите членови да можат да ги произнесат своите мислења или ко шо би рекла ти инсинуации конструкции и крми сценарија, доколку не ти одговара немораш да читаш, ова е за оние кои ги интересира, ова се шпекулации и непотврдени информации кој секој од негде ги има чуено, а не верувам дека никој на форумов не го почитува името на тоше па пишува со задни намери :icon_roll

moira

...The Goddess...
Член од
29 октомври 2007
Мислења
113
Поени од реакции
2
злато темава е отворена за сите членови да можат да ги произнесат своите мислења или ко шо би рекла ти инсинуации конструкции и крми сценарија, доколку не ти одговара немораш да читаш, ова е за оние кои ги интересира, ова се шпекулации и непотврдени информации кој секој од негде ги има чуено, а не верувам дека никој на форумов не го почитува името на тоше па пишува со задни намери :icon_roll
Ako pod proiznesuvanje svoe mislenje podrazbiras defetizam, insinuacii i voajerizam, togas O.K.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom