Серии од нашите телевизии :)

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Ајде ние сме пораснале со интересни серии со секакви видови на содржина, едвај сме чекале да дојде часот кога ќе почне нашата серија :) Што ли се случуваше кога некој ќе ми го земеше дајлинското :place: хехехе. Имаше многу интересни серии, а и не само серии, туку и цртани филмови. Со душа сум ги гледал Пајо, Шијо , Том и Џери, Твити, Багс Бани итн. :) Но што ќе биде за 10 години? Што ќе речат денешниве што го живеат детскиот живот? Со што растат тие? Што ќе научат од денешниве Ренџери, Телетабиси..? Една асална серија нема денеска !!! Ниту за оние што се на возраст до 6-7 години, ниту пак за оние кои влегуваат во пубертет...Жално е што се приморани да гледаат Езели, Сулејмани, Баклави и разни глупости...Што прават актерите во нашата држава??? Сихронизираат турски серии ете за тоа се платени, 2 асални претстави нема и тоа карти лупаат 250 денари. Една фамилија да отиде 1000 ден. треба да даде. За филмови да не правиме мубает. Наместо да го сочуваме нашето културно наследство, да дознаеме нешто повеќе за нас, ние ќе ги учиме обичаите на турците...(немам ништо лично против нив, но срамота е ) Децава не знаат да набројат 5 Македонски актери...Освен ако прочитаат кој го сихронизира гласот на Сулејман или султанката ...Тешко на генерацииве што доаѓаат, ние сме изнагледале филмчиња пред ТВ... Срамота е при ваква технологија да нема еден , ама еден асален филм или серија...

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Имаше исто така една серија на А1 која ја даваа многу рано сабајлечки, за една фамилија во времето на големата депресија во ЈуЕсЕј која откако таткото ке го испокасаат стршлени и ке цркоса(мислам така нешто беше....ваљда...), мајката и двата сина мора да се преселат кај свекрвата која беше ептен со сурова љубов и ригорозни диети спрема дебелиот внук.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Каква груда вадеше таа глумицата ах :love:
да се потсетиме малку :D

пи*ка и пол :vozbud:

од тие што мислам не се спомнати -

Мајмунчето Алис
Клариса

Рокенрол Клинци

Мапет Шоу/Бебиња, Алф, Флеш, Топ Листа Надреалиста, итн...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Имаше исто така една серија на А1 која ја даваа многу рано сабајлечки, за една фамилија во времето на големата депресија во ЈуЕсЕј која откако таткото ке го испокасаат стршлени и ке цркоса(мислам така нешто беше....ваљда...), мајката и двата сина мора да се преселат кај свекрвата која беше ептен со сурова љубов и ригорозни диети спрема дебелиот внук.
Леле знам на која серија мислиш, ама да ме убиеш не ми текнува, по стилот беше слична исто и на оваа легендарна серија:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Леле знам на која серија мислиш, ама да ме убиеш не ми текнува, по стилот беше слична исто и на оваа легендарна серија:

Не ми текнува ова "Road to Avonlea" да сум го гледал. Ама девојчево одма го препознав, Сара Поли од римејкот на Зора на Мртовци од 2004 година. А оваа серијава што не ми текнува името не беше нешто посебно "тешка" ама секогаш успеваше во депресија да ме стави.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Ете јааа, ја најдооов!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

http://www.imdb.com/title/tt0115420/

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Кога сме веќе кај анимираните

Др. Глобил, Хајлендер, Дигимон, Кловнот Бозо. Оние куклите, 3 или 2 мачки, едно куче, птица во една куќа со двор. Никако не ми текнува како се вика а ја даваа на МТВ.
На А1 го даваа Дивиот свет на Тојота, со анимираниот глобус што се појавуваше.

Палавковци :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Сабрина вештерка тинејџерка :D
До ден денес се заебаваме за имево, еден другар го викавме Славе вештер тинејџер кога ја даваа серијава :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom