Семеен ручек!

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
кај нас семеен ручек е реткост дека никој не може да го чека татко ми додека се мези(што може да трае и еден саат)
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
кај мене семејните ручеци се ептен реткост никогаш неможеме да се собереме заедно да јадеме иако сме 3 мене кога ми се јадде нема шанси некого да чекам :toe:
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.296
Поени од реакции
45.878
Oбично е недела,најдобар ручек е со месишта и све онака за гнетење ко животиња,ама ретко кога го јадам ко што треба,пошто Милан игра често тој термин па го јадам ладен после утакмица и во зависност од резултатот ми лизга. :)
Во неговата припрема за општо добро не учествувам на ниеден начин и со ништо.
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па во текот на неделата може некад да се случи да се погодиме сите за време на ручекот дома ама тоа е ретко, секој си јаде кога сака.
Додека за викенди кога дома се моите се прави убаво јадење може мама пита, може тато скара и убави специјалитети и тогаш е празник за стомаците :)
Често со моите знаеме и на ручек во некој ресторан да отидеме и тоа многу сакам :pipi:
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Честа појава кај мене. :)

Доручек за време викенд, у работни денови ни случајно не сме дома у исто време посабајлечки. Ручек и вечера, често. Не секој ден, ама на маса сме заедно 4 - 5 пати неделно заедно секако. И морам да признаам дека уживам. Татко ми е исти лудак као мене, без ТВ не јаде, тој сака вести, јас сакам утакмица, двајцата сакаме филм, мама нема право на збор тука. :icon_lol:

Мој удел, е тоа би биле техничките работи, како масата, од а до ш. Ако изгледа беспрекорно, од салфетка до подметач, тоа е моја заслуга. Ако штрчи сантим, некој храбар ми се мешал у штипки и има да страда. :icon_lol: Ја станувам ако нешто фали (опет ако се нашол некој паметен да ме замени, пошо сум ја незаменлива у случајов), ја раскревам, ја средувам после, тоа нема проблем. Али у кујна, да се занимавам со готвење, е тоа е веќе друга приказна. Месец дена уназад ми се дешава редовно, шо е нездрава работа, и не можам ни сама да си поверувам, пошто до вчера неќев да припарам над шпорет или пред рерна. :icon_lol:

Кога ја нема мајка ми, онда ја и татко ми се глупираме во кујна&трпезарија, и то трае, и трае, и трае, и ручек-вечера не` фаќа, али ич не ми е гајле, мене квалитетно проведеното време у смеење и "готвење" со татко ми ми е далеку побитно. :) Пошто знам да ископам некоја заебанција на која не и` знам името и да се изгазам од смеење како тоа дебилно изгледа, а да ти било обична лажица. ПА НЕ ЛИЧИ НА ЛАЖИЦА! :icon_lol:
 

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
од секогаш, семејниот ручек бил традиција во мојата фамилија, се секавам дедо ми покоен, коа ми викаше...

синко, не ти бранам по акаш до сабајле и шо си дошол некад пијано, али у 15 часот сакам да те видам на астал со сите...

исто и дома, фино е мислам се чуствува онаа блискост фамилијарна, се комуницира понешо и се научуе у животот, зашто колку и да мислиме дека сме спремни од постарите увек ке учиме...

...сакам такви собиранки, секогаш кога можам прв ги иницирам.
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Ги обожавам тие семејни дружења и ручеци.Ретко се случува тоа поради обврски ама затоа недела е наш ден или пак евентуално ако е неработен ден па да бидем сите дома.Сите имаме задача што кој ќе спреми и направи и обавезно имаме музика во позадина.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.703
Поени од реакции
19.754
Ретко се случува да седнеме сите заедно на маса, има и такви денови арно ама поради обврски и несовпаѓање со смени на работа, секој јаде кога ќе стаса и кога му се јаде, е сега кога се случува сите да седнеме на маса, преовладува благопријатна сиутација со насмевка на децата, јас мислам дека ним пред се тоа им претставува огромно задоволство да бидат на маса со родителите, исполнети се и среќни.
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Па недела обично имаме семеен ручек.Разговорот е скоро секогаш следен:
Тато :Зш ништо не јајш?Најздраво е ова.Од шо ќе живејш ти?Не гледате секој ден по весницине не читате дек требит овошје и зеленчук да се јадат???Ние ко мали ништо немавме...
Мама: Портокали само некој ко ќе беше болен гледавме.Вие се имате и пак ништо не јајте.За кого прам јас овде ручек за кого се мачам?
И продолжвит муабетов да не пишам сеа се:tapp:
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
119
Ah semejni ruceci, gi obozavam be! Retki se am mi polnat baterii!
Najcesto se vo Sabota ili Nedela! Majka mi ne prasuva uste prethodnata vecer shto bi sakale da jademe i normalno dobiva tri razlicni odgovori, na kraj sama odlucuva!
Dodeka taa sprema, tatko mi se mota niz kuka dokolku ne e zaposlen od majka mi da lupi kompiri lets say, sestra mi dreme pred komjuter vo soba a jas trcam po skali nagore-nadole i zatvaram vrati ocajno obiduvajki se da ja izbegnam mirizbata na svezo prigotvena hrana! Pred da zapocne cinot tatko mi pusta Nikola Badev za dopolnitelna semejna atmosfera! No, togas na scena stapuva sestra mi, se simnuva od soba i pusta VH1 :) Mala kavga so komentari od tipot "Vo nase vreme vaka bese, taka bese" ili pa "Ete toa ti e so tri zeni kaj se izleguvalo na kraj.." Posle ovaa kavga sleduva nateganje za toa dali da se jade vo trpezarija na golemata masa kako sto e red ili pak na maloto pred TV! Najcesto se odlucvame za vtorata varijanta i ste zavrsuvame isposednati na pod so sisinja pivo namesto vino vo ubaite kristalni casi na majka mi! Pred da se namestime site sestra mi mrcejki odi do malskoto prodavnice da zeme sladoled za na kraj da se oblazat so tato!
Organizacija na nivo, bas funkcionirame kako edno:pos:
Sepak, ljubam vakvi retki opusteni semejni sobiranki !:smir:
 
Член од
28 септември 2008
Мислења
111
Поени од реакции
0
Уфф ептен ретко .. татко ми работи у странство .. И коа е тука по 15 дена гледа кај попрво да отиде .. Така да или идеме у кафана или кај баба ми па се собираме поише ..
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Koga sum prva smena sekogash sekogash si iame semejni rucheci, sekoj den!
Site jademe zaedno, i naodjame mani na majka mi za jadenjeto [mrzi da gotvi] :) Padjaat shali na nejzina smetka, nekad sama si gi prai nekad nie ... se smeeme se zezame.. :) i to..posle ruchek ja na PC, drugite spijat..u sekoj slucaj tie 2-3 saati posle ruchek se najmirni kaj mene doma :)




Osven, normalno, ako se jadelo grav na ruchek... -.-
 

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
па бидејки моментално живеам сама, па ручам со дечкото, сака или понекад и со другарки. А кога ќе имам време ручам и со семејството.
 

Ѓорѓески

Бивши Скај Дог
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.661
Поени од реакции
945
Само во Недела, други денови не, бидејќи кој на школо, кој на работа, така да само Недела сите сме заедно на ручек.
 

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Па заедно јадеме кога се враќам од работа, а бидејќи последна стигнувам, јадењето е готово :kesa:. Од маса прва станувам, варам кафе и го пијам пред :coffee:.
А семеен ручек во недела, кај моите, масата со мајка ми заедно ја подготвуваме,салатите јас, татко ми е задолжен за виното итн. итн. :wink:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom