Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

W

Werther

Гостин
Многу ретко пишувам на овој подфорум затоа што ми се досадни овие тривијални теми, и се' (можеби не се', но 95% сигурно) што досега имам напишано овде е на зезанција. Но на оваа тема вреди да се напише нешто сериозно.

Мое лично увидување е дека секој што бил во врска со муслиман/ка е глуп. Најсериозно, кој со три чисти во главата би сакал да биде со некој кој цел останат свет го гледа како лепрозен ? Се запрашал ли некој зошто на сите останати муслиманите им се одвратни, им ствараат аверзија ? Буквално на сите, евреи, христијани, атеисти, будисти... Сите овие се никакви и без никаква причина ги стигматизираат мирните муслимани ? Тоа е сомнително...

Фактот е дека муслиманите се the cancer of mankind, најодвратното нешто што ја снашло цивилизацијата. Се сеќавам Леандра еднаш на форумот напиша дека во Германија сите бегале од нив, а полицијата на секој чекор им вршела претрес...

Затоа луѓе, памет во глава и бегајте од тие чуми.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.763
Поени од реакции
34.020
Мене ме занима Македонскиот народ Христијаните, а и општо Христијанскиот народ........ за муслиманите, будистите и останатите не ме занима..., само нека не не дираат нас Христијаните :)
Со атеисти може онадење, или не може?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Да си Македонец/Македонка Христијанин/Христијанка, а да си во врска со Чкљ т.е. Муслиманка/Муслиманин................ тоа значи дека со тебе не е нешто во ред.
Не знам зошто ама ова ми се мене најглупи ставови, штета е што неможеш да видиш дека националноста, верата и другите слични вакви работи се само алатка за манипулирање на денешницава.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Искрено кој што сака нека прави. Не осудувам никого, кој од која религија или националност имал партнер. Доколку се мои блиски луѓе и се сигурни во таквата одлука, од мене може да добијат само подршка. Нема да смени ништо во нашето пријателство различната религија и националност на нивниот партнер.

Јас лично до сега не сум била со некој кој не е од мојата религија или националност. За во иднина не знам како ќе биде, пред се зависи од карактерот, ставовите и вредностите кои во себе ги носи самиот човек. Не од неговата верa и националност.

Мада со црнец не би. Не ги можам ама ич нив. :D

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хахахах, во една прилика еден форумџија ми го кажа истото, али тоа следеше после мојата изјава во која и јас не ги можам црнкињите: би соблекол цркиња само ако сакам да видам како иде розе фуга на црна плочка :pos:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.285
Не знам зошто ама ова ми се мене најглупи ставови, штета е што неможеш да видиш дека националноста, верата и другите слични вакви работи се само алатка за манипулирање на денешницава.
Супер ама кога ке видиш дека добар дел од лугево се подпаднати под тоа влијание ,сфаќаш колку е саатот ;)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Откако се случија војните на балканов тогаш почна омразата помеѓу себе си. Порано за време на југославија имаше мешани парови помеѓу земјите што навистина тоа според мене е сосема во ред. Денеска на денешно време да спомнеш дека имало свадба помеѓу маж Србин - Девојка од Хрватска одма ќе превртат очи како демек зошто па не тоа не е во ред и што уште нема да кажат. Друга работа еве за нашава земја има доста мешани бракови помеѓу Маж Албанец - жена Македонка тука веќе одма на исти начин од македонска страна ќе почнат од типот на коментари на национална база без да видат дали навистина има помеѓу нив нешто. Јас ги оправдувам браковите кои се мешани, бидејќи секој човек си има право на свој избор а мешање во нечии чуства и поставување граница во тие работи е навистина најглупавото нешто што може еден човек да го направи.

Член од
12 декември 2012
Мислења
27
Поени од реакции
61
Немам ништо против. Ниту пак на моите дома би им сметало ако имам дечко со различна религија и националност. Ама сепак јас си мислам своето е некако најмило... :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780
Имам многу пријатели од мешани бракови, пријатели со партнери од различни религии, имам дури пријател мајка албанка татко евреј и супер му е на дечкото!
Многу е глупаво да се каже муслиманите се вакви онакви, јас лично познавам христијани каде каде позатуцани со своите сфаќања отколку муслиманите, нели како што некои ги замислуваат, ќе те затвори дома, нема да смееш да правиш ова или она...глупости!!
Религија, националност, боја на кожа, ако некого сакам ќе го сакам поради тоа како се исеќам со личноста, каков е со мене, а не дали е православен, католик, муслиман, хинду, не знам шо
Баш ме интересира дали има некои кои што тука викаат дека сакаат партнер од исклучиво своја религија, а викаат дека љубовта е слепа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom