Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.694
Поени од реакции
9.974
не ме интересира религијата и не сум националист секој си има свое лично мислење и може да прави што сака ја лично сум заинтересиран само за одреден дел од женската популација која изгледа ношто овака

;)

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.147
Поени од реакции
27.733
Имам многу пријатели од мешани бракови, пријатели со партнери од различни религии, имам дури пријател мајка албанка татко евреј и супер му е на дечкото!
Многу е глупаво да се каже муслиманите се вакви онакви, јас лично познавам христијани каде каде позатуцани со своите сфаќања отколку муслиманите, нели како што некои ги замислуваат, ќе те затвори дома, нема да смееш да правиш ова или она...глупости!!
Религија, националност, боја на кожа, ако некого сакам ќе го сакам поради тоа како се исеќам со личноста, каков е со мене, а не дали е православен, католик, муслиман, хинду, не знам шо
Баш ме интересира дали има некои кои што тука викаат дека сакаат партнер од исклучиво своја религија, а викаат дека љубовта е слепа :)
А ако е закоравен атеист или муџахедин, ако е полинезиец што лови риби со копје и врска си нема од цивилизација, ако те принуди пред брак да менуваш религија и националност !??!?!?!??!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.266
Поени од реакции
23.863
А ако е закоравен атеист или муџахедин, ако е полинезиец што лови риби со копје и врска си нема од цивилизација, ако те принуди пред брак да менуваш религија и националност !??!?!?!??!
Дај те молам објасни што подразбираш под закоравен атеист. Чисто горам од желба да прочитам.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.147
Поени од реакции
27.733
Дај те молам објасни што подразбираш под закоравен атеист. Чисто горам од желба да прочитам.
Личност што нема никаква намера а ни сентименталност да поверува во некоја религија и да ги убедува верниците дека се грешни што веруваат ....;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.266
Поени од реакции
23.863
Личност што нема никаква намера а ни сентименталност да поверува во некоја религија и да ги убедува верниците дека се грешни што веруваат ....;)
Видиш ти на тоа гледаш како на прав закоравен верник. Ги боли атеистите посебно закоравените во што ти веруваш се додека не почнеш да стануваш досаден па нив да почнеш да ги убедуваш во глупости.
Има разлика нели ?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.147
Поени од реакции
27.733
Видиш ти на тоа гледаш како на прав закоравен верник. Ги боли атеистите посебно закоравените во што ти веруваш се додека не почнеш да стануваш досаден па нив да почнеш да ги убедуваш во глупости.
Има разлика нели ?
Не сум сигурен дали до толку ги боли....

Член од
25 февруари 2014
Мислења
41
Поени од реакции
32
Јас ич ич не ги сакам женските што се муваат со машки од друга националност, поготово ако е албанец... Можеби претерувам, али јас тоа никогаш нема да го направам и колку да ми се свиѓа дечкото и колку да ми е убаво да зборувам со него, не би го направила...
Од толку македонци, не морам баш да се фатам со некој албанец.. или така нешто

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
мислам дека ако е закоравен муџахедин или полинезиец нема воопшто ни да падне на мене :P

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Јас ич ич не ги сакам женските што се муваат со машки од друга националност, поготово ако е албанец... Можеби претерувам, али јас тоа никогаш нема да го направам и колку да ми се свиѓа дечкото и колку да ми е убаво да зборувам со него, не би го направила...
Браво бе срцка ,така треба сите да размислуваат

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Еве една модерна приказна
Новинарката и автор на емисијата КОД, Снежана Лупевска, во саботата се омажи со Созен Ерџан од Турција

Најдобро е секој со своето оти фенси е на почеток љубов иоптимизам ама понатаму ќе седите често без збор, без празник и без роднини. Обично со воздржување за сенешто, а тоа не е добро на подолги патеки.

Последно уредено:
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Нема попразна глава, од онаа што е преполна со стереотипи и предрасуди.

Ако сите исто размислуваат тогаш им се испрани мозоците. Или нешто не е во ред. Кај се видело сите исто да размислуваат?
Што има врска националноста? Религијата? Тоа се глупости за поделба на луѓето. Тоа само го практикуваат заостанати.

Kajgana Shop

На врв Bottom