Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Абе тоа во теорија не го бива, а не во пракса.
Одма да ја исфарбаш розево, има на пазарче и розеви цвикери за ефтини пари да си земиш од нив, без такви нема еуропа.
За да кажеш дека нешто не бива треба да кажеш зошто.
Договорено, ама посветла розева или потемна?

Sent from my SM-J200H using Tapatalk

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Абе тоа во теорија не го бива, а не во пракса.
Одма да ја исфарбаш розево, има на пазарче и розеви цвикери за ефтини пари да си земиш од нив, без такви нема еуропа.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.335
Поени од реакции
21.659
Татко и е екстремно богат бизнисмен во Кина и ни праќа пари за да живееме луксузно и безгрижно.
Со што се занимaва стариот? Производство и извоз на Adibas и Coma? :D

Член од
2 август 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Со што се занимaва стариот? Производство и извоз на Adibas и Coma? :D
Не, во фармацевтскиот бизнис е.
Еве на Ставро ако сака може да му пратиме апови за да се контролира кога се појавува во приближен момент со трите негови активни никови.
АХАХАХАХХАХААХХААХАААА...нема појма од банирање.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Јас ти кажав зошто не бива, секој ден сум со тие што ги набројувате дека се мешаат најчесто со наши девојки, а поретко наше машко со девојка од нивните. Имаат многу позатуцани размислувања во тој поглед, тие не менуваат религија, не менуваат однесување, кај нив гордост е што мажот е на чело и секогаш во право, кај нив маж смее да тепа жена и таа не смее да зуцне никаде, дури и самите се фалат дека ја тепале. Колку и да е дечкото/девојката со паметни размислувања, на крај кај нив пресекуваат старите што понатаму, а во тоа понатаму никогаш не стои како опција попуштање од нивна страна, туку ако може да попушти спротивната, ако не никому ништо ќе се најди некое нивно нусе за да го удомат.
Можеби и ќе биднат такви бракови во иднина кога ќе цветаат рози и љубовта ќе победи како во бајка.
Бракови помеѓу наши и нивни има и сега али секогаш се нивно машко со наша девојка и 99% девојката променува религија и ги прифаќа нивните обичаи, јас сеуште не сум сретнал обратен случај (тука не ги бројам албанките што ги донесоа од корча за да се проженат ергениве).

П.С зависи каква сакаш да ти биде иднината, потемната за порозев свет ;)

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Јас ти кажав зошто не бива, секој ден сум со тие што ги набројувате дека се мешаат најчесто со наши девојки, а поретко наше машко со девојка од нивните. Имаат многу позатуцани размислувања во тој поглед, тие не менуваат религија, не менуваат однесување, кај нив гордост е што мажот е на чело и секогаш во право, кај нив маж смее да тепа жена и таа не смее да зуцне никаде, дури и самите се фалат дека ја тепале. Колку и да е дечкото/девојката со паметни размислувања, на крај кај нив пресекуваат старите што понатаму, а во тоа понатаму никогаш не стои како опција попуштање од нивна страна, туку ако може да попушти спротивната, ако не никому ништо ќе се најди некое нивно нусе за да го удомат.
Можеби и ќе биднат такви бракови во иднина кога ќе цветаат рози и љубовта ќе победи како во бајка.
Бракови помеѓу наши и нивни има и сега али секогаш се нивно машко со наша девојка и 99% девојката променува религија и ги прифаќа нивните обичаи, јас сеуште не сум сретнал обратен случај (тука не ги бројам албанките што ги донесоа од корча за да се проженат ергениве).

Ти овде збориш за македонка и албанец.Овде мене ми е јасно дека многу ретко речиси никогаш нема да успее нешто такво ама ај малце на глобално ниво да збориме, колку во светов луѓево ги заболе дали партнерот е не знам хиндус, муслиман, христијан и шо ти ја знам...И ако тие се малце пообразовани ко шо викаш ќе знаат дека овде не треба да останат да живеат од проста причина дека некој друг ќе им ги диригира правилата.Лекот ќе им биде ауфидарзен Мк.
Лично познавам наша македонка омажена за ром шо пробаа овде да живеат ама видоа дека пропаѓаат па отидоа во Германија сеа си се океј.
Знам уште неколку случаеви за турци и македонци кои се успешни ама сите се надвор од Мк нема потреба да објаснувам зашо пошто знаеме.
Се согласувам дека нашите повеќе ја прифаќаат туѓата религија и култура ама ако решиле така да прават и ако тоа ги прави среќни шо има ние да се буниме.Пред брак нека раскрстат кој шо како планира да праи

п.с океј посветло розева ќе биде

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400

Ти овде збориш за македонка и албанец.Овде мене ми е јасно дека многу ретко речиси никогаш нема да успее нешто такво ама ај малце на глобално ниво да збориме, колку во светов луѓево ги заболе дали партнерот е не знам хиндус, муслиман, христијан и шо ти ја знам...И ако тие се малце пообразовани ко шо викаш ќе знаат дека овде не треба да останат да живеат од проста причина дека некој друг ќе им ги диригира правилата.Лекот ќе им биде ауфидарзен Мк.
Лично познавам наша македонка омажена за ром шо пробаа овде да живеат ама видоа дека пропаѓаат па отидоа во Германија сеа си се океј.
Знам уште неколку случаеви за турци и македонци кои се успешни ама сите се надвор од Мк нема потреба да објаснувам зашо пошто знаеме.
Се согласувам дека нашите повеќе ја прифаќаат туѓата религија и култура ама ако решиле така да прават и ако тоа ги прави среќни шо има ние да се буниме.Пред брак нека раскрстат кој шо како планира да праи

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Види, ако е зборот за Имачка, Белгија, Швицарска, паѓаат сите бариери од религиозна страна, сите недостатоци од физички изглед, сите недостатоци од карактерен поглед...таму дури даваат државите социјала љубовта нема да препознава граници.
Еве ти пример за чиста љубов, момево не знае ниту за кого се мажи, ниту како изгледа, ниту каква вероисповед има...pure love.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485

итн. итн. итн.....

Али проблемот е во дијаметрално спротивните култури. Тогаш кога ќе се прескокнат бариерите националност религија и јазик ќе зачестат и таквите бракови. Тоа се постигнува со градење на здрави личности во либерално демоктратско општество. За жал Македонија е во процес на длабоко национализирање и таканареченото Национално едиинсто, всушност е граѓанско разединување. али тоа е таа смредна политика која ја кркаме овие десетина години.

Познавам многу што работеа по бродови кој донесоа увозни невести кој се азијатки и сега се крајно маргинализирани од средината во која живеат. Освен сопругот немаат социјализација.
Или девојки кои се влечеа со Албанци па раскинаа и останаа немажени затоа што: "Што ќе кажат другите ако идам со таква"...
Идете на Слаткар речете му како Сања му кркала шип...ски к..еви па сега он ќе ја работи. Кое кинење филм јаоооо :D

Балкан е ова, културолошки всадено и тука нема бегање.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Види, ако е зборот за Имачка, Белгија, Швицарска, паѓаат сите бариери од религиозна страна, сите недостатоци од физички изглед, сите недостатоци од карактерен поглед...таму дури даваат државите социјала љубовта нема да препознава граници.
Еве ти пример за чиста љубов, момево не знае ниту за кого се мажи, ниту како изгледа, ниту каква вероисповед има...pure love.
Видеово е сосема друга тема, договорени бракови, продавање за пари...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Видеово е сосема друга тема, договорени бракови, продавање за пари...

Не ме разбра, секоја бариера се преминува за таму и вера ќе смени кој и да е за да ја летне таму и таквите бракови што ги барате одма ќе станат реалност.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Не ме разбра, секоја бариера се преминува за таму и вера ќе смени кој и да е за да ја летне таму и таквите бракови што ги барате одма ќе станат реалност.
Тоа не го оспорувам дека е точно за странство целосно се продаваат но зборував за луѓе што живееле овде од различни религии се земале и одлучиле да заминат во странство зошто овде не се прифатени.Знам дека се многу ретки но целта ми беше да кажам дека постојат.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Македончињата се феномен! Јас кога им зборувам на странци за тоа како размислува еден просечен Македонец, не ми веруваат, мислат дека таквото размислување е изумрено одамна. Интересно е што и останатите народи од Балканот одамна не размислуваат овака, а толку сме блиски со културата... Патетики!
Па да ти кажам искрено и ние од тука ви/им (во зависност како се гледаш себеси) си чудиме на Швеѓаните. Да земеш една држава со културен народ, со социјална кохезија и сам со свој труд да ја уништуваш со тоа што ќе увезуваш секаков џган, треба да си акнат во мозокот. Треба чавки да ти го испиле умот или да бидеш труен со тие идеологии што се популарни таму на северот, сеедно, исто ти се фаќа.
Значи сигурен сум дека знаеш дека цел интернет ја рачуна Шведска за rape capital of the world или еве, Europe. И не само тоа туку медиумите во име на политичката коректност не ни смеат да зуцнат и да кажат дека тие што силуваат Швеѓанки се Авганистанци, Либијци, Сиријци и други племенци. И како реакција на тоа, пази ова, не се соочуваат со проблемот, туку им викаат на жените да не се облекуваат во сукњи, да не покажуваат деколтеа и секогаш да се држат вон дофат на дошљаците.

И затоа викам, Швеѓанчето е феномен. Ја ко им кажувам на овдешниве и на сите нелоботомизирани луѓе по светов, не ми веруваат. Викаат не може некој така да размислува. Викаат никој не е толку глуп сам со свој камен по глава да се тепа, дури ни Швеѓанчето. :)

Ама тоа е реалноста. Ти некому атер тој тебе матер.

Од муабетов со тебе само сакам едно: да дојдеш на моето дека треба да ги толерираме сите освен нетолерантните. Со луѓето људски, а со ѕверовите ѕверски.

И така идеме на ред до нашиве овдешни племенци.

Да се разбереме, пред да хејташ нешто треба добро да знаеш што хејташ. Затоа јас викам: не е проблемот националноста туку културата.

Да земеме дека националноста е еден пакет. И во него влагаат кулутрата, вредностите, традициите, религијата, национални обележја итн...
Јас орките воопшто не го мразам зашто се орки. Такви се родиле, не се криви за тоа. И да ги мрази некој поради самиот факт што шќипонци, да речеме, да мразиш бебе зашто се родило во шќипонска фамилија е ретардирано. Значи против национализам сум. Не викам дека се генетски инфериорни или зли или штетници со самото раѓање.

Ама затоа тврдам дека се културно инфериорни и нецивилизирани и токму тоа е проблемот. И заради тоа ние не можеме со нив да бидеме парнери и фамилија.

И истото цело време го рециклираат сите на темава. Затоа постои таа поделба на еманципирани и планинци.

Знам дека за тебе цивилизираноста е релативен поим ама да ти кажам нешто искрено: културниот релативизам е отров за западната цивилизација.
Не може да се толерираат луѓе што се ментално застанати во 19ти век. Минимум.

Ние имаме судир на цивилизации и вредности. Тие не сакаат да се интегрираат и да ги прифатат западните вредности, што ги имаме ние, барем онолку колку што ги имаме, и ги напаѓаат сите нивни што се интегрираат.

Тука нормално збориме за правилото, не за исклучоците. Секако дека има исклучоци и баш убаво рече некој пред мене: и тие исклучоци тие ги третираат како нас - како непријател.

И тука иде следниот момент: the us vs them mentality.

Поради конфликтите, омразата и нетрпеливоста што ОПРАВДАНО ја имаме спрема нив сите наши што се плеткаат со нивни се осудувани. Жално е, но тоа е реалноста. Јас, еве лично за себе ќе кажам, би можел да бидам со Албанка. Запознав девојки во Албанија што беа прва лига. Во споредба со овдешниве беа Парижанки. Сум запознал и такви во МКД што биле, како што погоре спомнав, еманципирани од нивната традиционална култура и беа одлични девојки со кои ради би почнал нешто.
Но, нажалост знам, дека постои реален ризик да не бидам прифатен, прво од нејзнината фамилија, па од мојата, па од целото општество што е поделено по етнички линии и не живее заедно туку паралелно итн.
Ситуацијата е како што кажа Тирион: Никогаш не заборавај кој си (и што си) зошто другите нема да заборават.

Тоа е тужната Балканска приказна: национализмите и тој „ние наспроти нив“ менталитет не уништуваат и тоа е, секако, нешто против што треба да се бориме.

Kajgana Shop

На врв Bottom