Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Да.

Пред ова, имав мислење дека редно е да се помириме дека сите живееме каде живееме и никој од никаде нема да си оди.
После ова ми стана јасно дека е невозможно било каков компромис и помирување.

Се согласувам со мислењето поназад од незнам кој дека кочницата е ставена само за нив, за сите останати националности се има толеранција, па дури и за Грци.
Знаеш, имав тешки симпатии за една македонка, никогаш не ја прашав да излеземе, се мразам себеси за тоа, ама неповеќе отколку што ги мразам луѓево кои се обидуваат да најдат оправданиа за својата омраза и допринесуваат за некое друго момче или девојче да не смее да се дружи со симпатијата.
Не обидувајте да се оправдувате, не морате, лично ниту ве обвинувам, не дека не сте виновни за ситуацијава кај што сме. Криви се ниските интелигентни створења со криви фаци, нека е тоа.

Голема лага е тоа што викате дека ништо не не врзува, ако стварно верувате, тоа значи дека сте игноранти како шипото со кривата фаца што го гледате на битпазар и се гадите од неговата глупоќа.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Знаеш, имав тешки симпатии за една македонка, никогаш не ја прашав да излеземе, се мразам себеси за тоа, ама неповеќе отколку што ги мразам луѓево кои се обидуваат да најдат оправданиа за својата омраза и допринесуваат за некое друго момче или девојче да не смее да се дружи со симпатијата.
Не обидувајте да се оправдувате, не морате, лично ниту ве обвинувам, не дека не сте виновни за ситуацијава кај што сме. Криви се ниските интелигентни створења со криви фаци, нека е тоа.

Голема лага е тоа што викате дека ништо не не врзува, ако стварно верувате, тоа значи дека сте игноранти како шипото со кривата фаца што го гледате на битпазар и се гадите од неговата глупоќа.
Ај само една работа кажи ми:
-Фаќаш македонка за девојка, ти си културен дечко со добри манири, паметен и добро воспитан, во фамилијата ти се open minded настроени и доаѓа време кога сакате врската да ја окончате и законски и ете ако сте религиозни (а претпоставувам дека сте) и со сите нишани да си бидете во брак.
1. Дали си ти спремен за да не ја изгубиш да ја прифатиш христијанската религија или ќе бараш девојката да ја прифати твојата (претпоставувам дека ќе биде второто, кај вас машкото е секогаш во право)?
Ако потпишете само на хартија т.е законски, а не и пред црква/џамија тогаш шо прајме кога се раѓаат децата? Под која религија ќе ги водите, или ако се две едното муслиман, другото христијанин?[DOUBLEPOST=1470084771][/DOUBLEPOST]
20 албанци си знаеш и си креирала слика дека знаеш цел народ?[DOUBLEPOST=1470082198][/DOUBLEPOST]
Тројка ?
:vozbud:
Македонско-косовски албанци би ги нарекол попрво, Албанија за волја на вистината е поголем дел католици кои немаат допирна точка со племето кое долета тука во Македонија и тие на Косово.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
20 албанци си знаеш и си креирала слика дека знаеш цел народ?
Па јас и тие 20 посакувам да не ми беа во опкружение на факултет, иако не беа 20, барем 200 беа моја генерација.
Како да ти објаснам, немам ништо против Албанци кои се со генерации овдека. Иам едно девојче на работа кое е со генерации уназад во Скопје, учтива е, си работи, не ме гледа ко да е од планина излезена. Немам ништо против неа апсолутно.
А овие искривените фаци на Бит, дојдени од планините, кои многупати додека сум чекала бус на Бит од факултет се избацувале како ќе им текне, тоа не е племе за почит. Јас не викам дека и таму нема луѓе со колку толку памет, али ич не ме интересира тоа. Се однесуваат ко племе, ко државата да е нивна, ко вселената да е нивна, понашање што во мои очи вреди за презир и никој нема да го смени тоа кај мене. И не ми кажал никој, ами ги гледав цели 4 години како се понашаат. Многу е лошо што ви дозволија сите ебани права да ги имате, тоа е најголема грешка на мизеријава од држава некад што направила. Да прибериш племе од Африка верувам дека покултурни ќе излезеа од вас.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И не се сите такви!
Во право си. 95% од нив се такви. Што значи не сите. Ете има 5% што имаат потенцијал да се претопат во нормален народ. Работата е што тие 95% гледаат проблем во тие 5% како што гледаат и во нас.

И за волја на вистината, признајте колку од вас го измававте на Фатиме Фетаи. :icon_lol:
Можеби ако нечиј фетиш е доминатрикс транс-маца, тогаш да.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.335
Поени од реакции
21.659
И за волја на вистината, признајте колку од вас го измававте на Фатиме Фетаи. :icon_lol:
Јас искрено ги жалам тие што го имаат толчено на Фатиме. Да го маваш на ваква мрсна мртва шиптaрска фаца, со кило пудра на неа и лоша шминка, рамна како шперплоча, е навреда за женскиот род.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Во право си. 95% од нив се такви. Што значи не сите. Ете има 5% што имаат потенцијал да се претопат во нормален народ. Работата е што тие 95% гледаат проблем во тие 5% како што гледаат и во нас.

Можеби ако нечиј фетиш е доминатрикс транс-маца, тогаш да.
Ама што е битно ова сега? Зборуваме за тој мал процент кој и покрај фактот што постои, некои овде одбиваат да имаат нешто со него поради некаков стереотип. Тој е муабетов за темава. Погоре гледам @MAJA 345 пишала дека некој тера некого да прифати нешто. Тука дискутираме и разменуваме ставови, никој не ве тера да прифатите било што, особено не некој закоравен религиозен фанатик.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019

Еден на еден , сите луѓе се луѓе ! Само јас во мојот живот имам едно 10-15 примери кога поединци од нациите кои ни се "најомилени" по комшилук ми биле најискрени соработници , искрено сме си помагале без никаква задна намера !
Проблемот е кога од персонално се преоѓа на колективно . Е тука Шќиптарите веќе не се свои ( ги исклучувам Албанците од Албанија , барем поголемиот дел ) .

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Ама што е битно ова сега? Зборуваме за тој мал процент кој и покрај фактот што постои, некои овде одбиваат да имаат нешто со него поради некаков стереотип. Тој е муабетов за темава. Погоре гледам @MAJA 345 пишала дека некој тера некого да прифати нешто. Тука дискутираме и разменуваме ставови, никој не ве тера да прифатите било што, особено не некој закоравен религиозен фанатик.
Јас додека коментирам и го делам мојот став не те навредувам тебе дека мислиш поинаку.
Да не се прајме глупи сега насила, плијз.

Смени го муабетот за Македонците, обратно е.
Не гледам причина да дискутирам и разменувам мислење со некој кој толку фино навредува, а не е поразличен од нас, пошто ни ти не верувам дека сите не имаш погледнато под лупа, па да знаеш какви сме. Иста прича ко ние со Албанците.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.293
Поени од реакции
84.416
Kakvi manifesti vo temava ... a temava e za seks i ljubov :facepalm:
Секс и љубов е топ, све док не станува збор за врска помеѓу каур и Муслиманка. Тоа е харам. Ти барем знаеш тие работи пошто живееш у ИСИС тамо.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Јас додека коментирам и го делам мојот став не те навредувам тебе дека мислиш поинаку.
Да не се прајме глупи сега насила, плијз.

Не гледам причина да дискутирам и разменувам мислење со некој кој толку фино навредува, а не е поразличен од нас, пошто ни ти не верувам дека сите не имаш погледнато под лупа, па да знаеш какви сме. Иста прича ко ние со Албанците.
Кој спомна навреда? Ниту се почувствував навредена, ниту имав намера да навредам некој. Да, дискутираме и разменуваме ставови. Некои овде се изјаснија дека јас сум курва затоа што размислувам овака затоа што автоматски некогаш сум имала нешто со некој Албанец и секако тоа е далеку од вистината и воопшто не ме навредува, меѓутоа тоа е нечиј став и секој има право да мисли што сака.

Што сакаш да кажеш со второво, дека можеби си во заблуда за она што го пиша за Албанците и дека ставот не ти е цврст?

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Секс и љубов е топ, све док не станува збор за врска помеѓу каур и Муслиманка. Тоа е харам. Ти барем знаеш тие работи пошто живееш у ИСИС тамо.
a ti zivees u mojot kur. nikako da mi se skinis iz kurca ...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Кој спомна навреда? Ниту се почувствував навредена, ниту имав намера да навредам некој. Да, дискутираме.
Што сакаш да кажеш, дека можеби си во заблуда за она што го пиша за Албанците и дека ставот не ти е цврст?
Ти го цитирав она мислење каде што го поправи членот дека она затуцани 95% се однесува на нас, Македонците, а не на шиптариве. Носам диоптер, али мислам дека убаво прочитав.

Мојот став си го кажав. Мене лично од Албанциве не ми сметаат овие од постари генерации што се доселени во земјава. Па дури и тие фамозни неколку проценти од шиптариве што се културни и не се однесуваат ко бесни кучиња, со нив можам да комуницирам и можам да се разберам. Но, ни нив никогаш не би ги гледала за блиски особи.
Тоа си е мој став. Ти ако можеш да ги разграничиш толку добро тие фините од тие закоравените религиозни фанатици, и да си ги прифатиш за пријатели, тогаш честитки, поарен човек си од многумина од нас на темава.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
@Кеплер во врска со децата и религијата.Ако сакаат да најдат решение ќе најдат.Доколку не се договорат меѓу себе сопружниците на која религија сакаат да припаѓаат децата едноставно можат да ги остават сами да одлучат на 18 години или порано кога би биле свесни и запознаени доволно со двете религии.Едноставно ќе го запознаваш со двете религии постепено па ако сака нека прифати една ако не нека си се пише атеист.Ова ми е едно нешто што ми држи вода во такви бракови колку е корисно и возможно ај донт ноу

Kajgana Shop

На врв Bottom